הקימו את הסטארטאפ לפני 3 חודשים בלבד, וכבר גייסו לו 8 מיליון דולר מאסף רפפורט
ליאת חיון ואסף וייס, יוצאי פאלו-אלטו ומיקרוסופט, הקימו את Eureka לפני 3 חודשים בלבד, אבל זה לא עצר אותם מלגייס סיד מרשים של 8 מיליון דולר מ-YL Ventures וכמה דמויות מוכרות בסייבר דוגמת מייסד ומנכ"ל Wiz
המעבר של חברות לענן הוא כבר מזמן עובדה מוגמרת. אבל לצוותי האבטחה בחברות קשה לזהות, לעקוב אחר ולהחיל מדיניות אבטחת מידע עקבית בכל מאגרי הנתונים, ולוודא שכולם מוגנים מפני דליפת מידע או תקיפות. הסטארטאפ הישראלי Eureka, שהוקם על ידי יוצאי פאלו אלטו נטוורקס ופרויקט תלפיות, נחשף היום עם גיוס בגובה 8 מיליון דולר, שהובל על ידי YL Ventures ובהשתתפות שותף-מייסד ב-Wiz, אסף רפפורט.
בוגרי פאלו אלטו נטוורקס ומיקרוסופט
המוצר של אאוריקה בתחום ה-Cloud Security Posture Management מאפשר מיפוי אוטומטי של כלל מאגרי הנתונים הקיימים בארגון, המפוזרים על פני פלטפורמות ענן מרובות; הגדרה ויישום של מדיניות אבטחת מידע; וניהול סיכונים תוך התאמה לדרישות המשתנות של הרגולציה; והפחתת הסיכון לאובדן מידע רגיש של הארגון. בחברה מדגישים שהמוצר אינו מגביל את הפעילות העסקית של הארגון ומאפשר לגורמים שונים בארגון לבחור באילו מאגרי נתונים להשתמש.
מי שעומד מאחורי Eureka הם ליאת חיון, מנכ״לית החברה; ואסף וייס, ה-CTO. שני המייסדים הגיעו מתפקידים בכירים בפאלו אלטו נטוורקס ומיקרוסופט; ולפני כן, סיימו את קורס תלפיות היוקרתי, שירתו ביחידה טכנולוגית בחיל; וזכו בפרס ביטחון ישראל על פועלם. הסטארטאפ הוקם לפני 3 חודשים בלבד – באוקטובר 2021 – אבל זה לא הפריע לו לשתף פעולה עם למעלה מעשר חברות בינלאומיות וכאמור לגייס סבב סיד מרשים.
סבב הגיוס הנוכחי, בגובה 8 מיליון דולר, הובל על ידי קרן ההון סיכון הישראלית YL Ventures, שמתמחה בהשקעות בתחומי הסייבר; והשתתפו בו גם כמה סמנכ"לי אבטחת מידע בחברות גלובליות ויזמי סייבר בהם אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל Wiz; מנהל אבטחת מוצר בגוגל קלאוד, דיוויד האניגן; סמנכ״לית אבטחה וסיכון של מוצרי Azure במיקרוסופט, עדנה קונווי; וכן, יזמים נוספים ומנהלי אבטחת מידע בכירים מחברות גלובליות.
בשיחה עם גיקטיים מספרת ליאת חיון, שותפה-מייסדת ומנכ״לית אאוריקה, שהאתגר הכי משמעותי בפיתוח המוצר הוא פיתוח שפה אחודה למדיניות הגנת דאטה בייסים בארגונים. זאת מכיוון שאותה שפה צריכה לאפשר תרגום של מדיניות הארגון למנגנונים שונים, שיוטמעו בכל אחת מטכנולוגיות הענן שבהן הלקוחות של אאוריקה עובדים: "האתגר נובע משלל הפלטפורמות השונות שאנחנו רוצים להגן עליהן כחלק מהצעת הערך של החברה. זה גם האתגר המרכזי שכיום ארגונים חווים ולכן החזון שלנו הוא לפתור את הבעיה הזו בצורה הטובה והיעילה ביותר ולחסוך מארגונים את הצורך לפתח מומחיות עמוקה בכל אחת מהטכנולוגיות האלו".
אתם סטארטאפ צעיר, אמנם ממומן עכשיו היטב, אבל עדיין, עם כל הכסף שאנחנו רואים שנשפך להייטק הישראלי ועסקאות הסקנדרי. איך מגייסים עובדים למשל?
"גיוס עובדים, בוודאי בשלבים מוקדמים בחיי חברה, הוא תמיד מאתגר, במיוחד במציאות הנוכחית שבה ארגונים רבים 'מחזרים' אחרי אותו טאלנט, ויש חברות בשוק עם תקציבי ענק. אנחנו סבורים שמה שמושך עובדים להגיע לאאוריקה זה השלב הייחודי שבו החברה נמצאת, היכולת של עובדים להיות מעורבים מההתחלה, לעשות אימפקט משמעותי ולעבוד מול ארגונים מהגדולים בעולם. אסף ואני מגיעים עם ניסיון רב בתעשייה בחברות כמו מיקרוסופט ופאלו אלטו נטוורקס, ואנחנו רואים שיש טאלנט רב שמעוניין להשתלב דווקא בחברות הצעירות יותר שהן הדבר הגדול הבא ולצמוח איתן בתפקיד ומעמד משמעותי".
הגב
20 תגובות על "הקימו את הסטארטאפ לפני 3 חודשים בלבד, וכבר גייסו לו 8 מיליון דולר מאסף רפפורט"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אז רק להבין, פיתוח dsl לקביעת policy אחוד לכל הונדורים, הבנתי נכון?
מה האתגר כאן בדיוק?
האתגר היה לגייס סיד
אתה לא ניסית וכבר ממורמר
כ"כ קל לגייס היום סכומים לא קטנים, כך שעדיף כבר להשקיע בביטקוין ולברוח.
או לקחת את הכסף ולברוח לגור בחו"ל בזהות בדויה
יש כל כך הרבה מוצרים שעושים את זה . רק מראה שגייסו לפי הרזומה של האנשים ולא לפי המוצר
תראו לי פעם אחת סטארטאפ שהמייסדת היא CTO טכנולוגית.
יש שוויון הזדמנויות אבל הנשים נמשכות לתפקידים היותר אנושיים ופחות טכנולוגיים ולכן לעולם לא ישלטו במיינסטרים של ההייטק.
אתה חמוד שאתה חושב שהמיינסטרים של ההייטק זה הטכנולוגיה. זה ביזנס חביבי, הטכנולוגיה זה רק טכני אפשר להביא את זה היום בכל העולם. מי שמוביל את ההייטק אלה המנכ״לים
זה מרגיש שהעיתון הזה שייך לאסף רפפורט. כל כתבה שניה השם שלו משורבב בפנים
"מעבר לענן הוא מזמן עובדה מוגמרת".
אפשר לראות נתונים על זה? לא שהענן גדל – מה קטן.
השוק בכללותו גדל , לכן זה לא בהכרח צריך לבוא על חשבון מקום אחר
אז כן, יש נטוורק של יוצאי יחידות שמאד מקל עליהם לגייס למשרות והשקעות, וכן, הם מצליחים לגייס ולמצוא עבודה היכן שטובים מהם לא מצליחים. הם עדיין די טובים אז טוב למדינה ובעסה לנו.
שמעתי בעבר על כמה וכמה חברות שעושות דיי אותו דבר
מעניין מה ההבדל ביניהם (אם קיים הבדל בכלל)
אם אפשר לפתח מוצר ב 3 חודשים
ונגיד שעם צוות פחות "מוכשר" זה יקח חצי שנה
למה שמישהו ישלם על זה בכלל????
הזיה
גם הילד שלי יכול לצייר ככה!
כל הכבוד!
קיצר רצו לצ'פר את החבר'ה מהמסלול, יכלו באותה מידה לתת להם כסף ביד ולהגיד להם קחו חצי שנה עלינו לחפש מה לעשות.. השקעה לפי רזומה ולא מוצר זו לא השקעה ואחכ אומרים שכמות הסטאטאפים בישראל פוחתת
צוות מעולה. כל הכבוד לאסף וליאת! בטוח שתצליחו
ישראלים .. חבורה של קקות :)
בהצלחה ליזמים. תחזרו לכתבה הזאת עוד 5 שנים אחרי האקזיט ותצחקו. ככה אני עשיתי.
הטימטום בשיאו. סתם רעיונות שלא עוזרים לכלום. פשוט אוהבים להעביר כסף לחברים תחת מסווה של "השקיה". בלוף אחד גדול
כל כך לגייס היום שאפילו תיאור משרה אין באתר שלהם?