כך מאפשר לנו סטארטאפ ישראלי להשתמש ב-GPS בתוך בניינים – בלי ציוד נוסף
הסטארטאפ הישראלי Oriient פיתח מערכת המאפשרת ניווט בתוך מבנים המשתמשת במצפן של הטלפון שלכם – בלי התקנת ביקונים או WiFi. המטרה: לתת לנו לנווט בהצלחה בסופרים, קניונים ועוד
אחת מנקודות החולשה המרכזיות של שירותי מיקום מבוססי לוויינים, המוכרים גם כ-GPS, היא היעילות המוגבלת מאוד בתוך בניינים. במשך השנים צצו לא מעט פתרונות, אבל סטארטאפ ישראלי מציע לעשות זאת בעזרת תכונות של כדור הארץ ואלגוריתמיקה – ולא בעזרת התקנת ציוד נוסף. הכירו את הסטארטאפ Oriient, שהודיע היום (ג') על השלמת סבב גיוס A בסך 11 מיליון דולר בהובלת OurCrowd, ובהשתתפות קרן ההשקעות Regal Four והמשקיעים הקיימים: F2 Venture Capital, NGN Partners ו-Future Energy Ventures.
משתמשים במצפן שלכם והשדה המגנטי של כדור הארץ
Oriient פיתחה מערכת לקבלת שירותי מיקום בתוך בניינים. עם השנים ראינו כבר לא מעט פיתוחים בתחום, אולם אוריינט רוצה לעשות זאת בלי להשתמש בחומרה נוספת כמו ווייז למשל, שנעזרת ב-Beacons או "אלומות" – שנעזרת בחיבור בלוטות' כדי להבין מה המיקום שלכם גם במנהרות או חניונים.
בשיחה עם גיקטיים מסביר מיקי בלטר, מנכ"ל החברה ואחד המייסדים, כי המוצר של החברה עושה שימוש במצפן של הסמארטפון ובאלגוריתמים שפיתחה החברה כדי לזהות עיוותים שיוצרים מבנים בשדה המגנטי של כדור הארץ. "האלגוריתמים של החברה לומדים את העיוותים ברחבי הבניין על מנת לאתר את המיקום של המכשיר ברמת דיוק של מטר, ובדומה ל-GPS בחוץ מאפשרים לאפליקציות להכווין את המשתמש אל המוצר, החדר או הדלפק המבוקשים", מסביר בלטר.
לדבריו, היתרון המשמעותי של הפיתוח שלהם מול מוצרים מבוססי ביקון – בין אם דרך WiFi או BLE – הוא העובדה שביקונים דורשים התקנה מורכבת ויקרה לתחזוקה, ולכן לא זוכים לאימוץ רחב היקף, בזמן שפתרונות מבוססי WiFi מספקים דיוק מוגבל ולכן לא רלוונטיים להרבה שימושים. מכיוון ש-Oriient משתמשת בסנסורים שכבר קיימים היום בכל טלפון חכם ולא דורשת השקעות בהתקנה או תחזוקה של חומרה ברמת דיוק גבוהה – היא נהנית מיתרון משמעותי נגד המתחרים.
בלטר אומר שכרגע החברה עובדת בעיקר עם תחום הקמעונאות – רשתות של חנויות גדולות או חברות משלוחים – ועם חברות המנהלות בניינים חכמים. "השימושים לחברות האלה מגוונים וכוללים ניווט מהיר יותר, שיווק מבוסס מיקום (למשל, קופון לתפוחים כשהמערכת מזהה שהקונה מתקרב לדוכן הפירות); אנליטיקות של תנועה בתוך הבניין – גם של מבקרים וגם של עובדים ועוד". בהמשך התכנון הוא להתרחב גם לסוגי מבנים נוספים כמו קניונים, בתי חולים, קמפוסים ושדות תעופה.
המערכת של Oriient נמצאת כבר היום בשימוש של ענקית המשלוחים Instacart. האפליקציה אינסטקארט כוללת את יכולות הניווט של אוריינט ומסייעת למלקטים של החברה במאות חנויות ברחבי ארה"ב. היא יוצרת עבורם את את מסלולי הניווט המהירים ביותר לכל רשימת קניות ומאפשרת למלקטים למצוא יותר פריטים, בפחות זמן. אוריינט הוקמה בשנת 2017 על ידי בלטר ועמירם פריש ה-CTO. החברה מעסיקה כיום 35 עובדים במרכז הפיתוח שלה בישראל.
הגב
13 תגובות על "כך מאפשר לנו סטארטאפ ישראלי להשתמש ב-GPS בתוך בניינים – בלי ציוד נוסף"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חבר׳ה מבריקים.
מדהים שדברים כאלה יוצאים מישראל.
נראה כי מדובר במוצר סופר מורכב, וכנראה יש שם כמה מהנדסים מוכשרים ביותר!
אכן ניכר כי החומר האנושי בחברה בא לידי ביטוי במוצר יוצא דופן וללא דופי.
ברכות וקומפלימנטים למייסדים והנוגעים בדבר.
נ.ב – הבחור מימין פנוי? אהבתי "קריצה" "קריצה"
מגניב.
הסטרטאפ הבא שיעבוד איתם הוא "אפליקציית התמצאות בתחנה המרכזית תל אביב".
התמצאות בדיזינגוף סנטר
רעיון ישן של ניווט ״מגנטי״ מ 2011-2012, ויש עוד כמה חברות בתחום הניווט המגנטי כמו IndoorAtlas (לא קשור אליהם בשום צורה)
חסרונות : אם מישהו הוסיף משהו מתכתי (כמו הוסיף ארון מתכת) או הזיז משהו מתכתי באיזור צריכים לבצע כיול מחדש,
יתרונות: כמו שאמרו לא צריך חומרה מיוחדת
אבל יאללה בהצלחה העיקר כחול לבן (לדעתי העתיד ב uwb שנכנס יותר ויותר בטלפונים)
מניח שמדובר על imu בפלאפון. מה שאני לא מבין זה איך ממקמים מלכתחילה את הפלאפון בכניסה לקניון ללא שימוש בגיפיאס? איך יודעים לזהות את נקודת המוצא?
מיקום אחרון משוער מהgps כדי להבין באיזה בניין מדובר ואז שימוש בסריקה של השינויים שהמבנה הנוכחי גורם לשדה המגנטי כדי לנווט בתוכו…
חרטה ברטה… ביקונים הרבה יותר אמינים וכבר פרוסים בכל מקום, וגם התקנה 'להם לא יקרה בכלל… עניין של 5$ לביקון וחוט חשמל מתח נמוך שפורסים בתקרה, זה כלום למקום כמו קניון…
טכנולוגיה מגניבה אבל איפה הכסף?
לא רואה אנשים "רגילים" קונים את זה והשוק של "מלקטים" לא נראה לי שיביא את החברה לשווי של מליארד דולר(או מאה)
מה אני מפספס?
GPS ? ללא לווין זה לא GPS אלא אולי GP בלבד או אולי LP נכון יותר לומר 😀
היכן שורת הרווח ? ניג'וס פרסומי לנייד ? לא תודה, אאתר את בית הקפה
ללא עזרה 😋
נשמע ממש מעניין ובעל פוטנציאל ענק, בטח בחו"ל שיש יש מרכזי קניות עצומים. המון בהצלחה! גאווה ישראלית!
חישוב קטן: 35 עובדים שורפים 8 מליון דולר, במיוחד בתל אביב. 11 מליון נסגרו לפני חצי שנה, ורק עכשיו מפרסמים. הכסף יגמר עוד 10 חודשים, וצריך להתחיל גיוס B כבר עכשיו. בלי הכנסות, באוירה של נפילות, גיוס הוא בעייתי.
נסו מהר אקזיט עם Lear, או שיהיה קשה…
בהצלחה.
הכתבה הזאת או דומה לה כבר התפרסמה פה בעבר … (לגבי סטארטאפ שמנצל את העיוות שמייצרים בניינים בשדה המגנטי ) אגב זהו רעיון שלחלוטיו אפשר ליישם בחדשנות בבנייה ולחסוך אלפי שקלים על מדידות חוזרות ונשנות…