הקוד הפתוח מתעורר לחיים חדשים בישראל
הדרישה למפתחי דרופל בעולם רק עולה עם השנים ועולה באופן דרמטי. בישראל עצמה יש דרישה גדולה למפתחי דרופל וכרגע הדבר היחיד שמגביל את התפשטותה של דרופל היא מחסור עצום במתכנתים שמכירים דרופל ובוובמסטרים שיודעים להפיק ממנה את המירב
לא מזמן פורסם מאמר בשם מניפסט החומוס ובו האשמה חד משמעית מפי מייקל אייזנברג, אחד מבכירי תעשיית ההון סיכון בארץ. תמצית ההאשמה היא: ישראל מכורה למיקרוסופט ולפיכך מאבדת את הבכורה והחדשנות. רוב המהנדסים, המתכנתים ובכלל מי שעוסק בפיתוח, בוחרים (או שבוחרים בשבילם) טכנולוגיה של מיקרוסופט בעוד שעולם הקוד הפתוח מציע חלופות זולות ומהירות לפיתוח ובכך ישראל נשארת מאחור.
למרות שיש מוצרי קוד פתוח רבים – בתחום החומרה, בתחום הטלפוניה ובתחומים רבים אחרים, אני עובד ופועל בתחום האינטרנט. בזמן האחרון יש התעוררות של ממש בכל נושא הקוד הפתוח בישראל ובמיוחד אתרים המבוססים על קוד פתוח. מערכת כמו וורדפרס וג’ומלה מאפשרות לבנות אתרי תוכן קטנים במהירות מסחררת ולמפתחי PHP לבנות להם מודולים ותוספים על מנת להרחיב את הפונקציונליות שלהם.
דרופל היא אחת המערכות הראשונות שאני מכיר שהגיעו לרמת ה-Enterprise. לרמה שאפשר להסתמך עליה במיזם. ציינתי את היכולות של דרופל אטריום אל מול שיירפוינט במאמר קודם. אבל אני כן רוצה להרחיב את הדיבור על מערכת דרופל עכשיו – כאשר עוד ועוד ארגונים, חברות וממשלות (כולל ממשלת ישראל) בוחרים בדרופל לבניית אתרי אינטרנט מורכבים או אפליקציות.
דוגמאות לכך לא חסר, מאתר הבית הלבן שנבנה כולו בדרופל, דרך אתר ממשל זמין שנבנה לא מזמן בדרופל ועוד מגוון עצום של אתרים כולל המיזם האישי שלי שעבורו בחרתי בפתרון של דרופל.
הדרישה למפתחי דרופל בעולם רק עולה עם השנים ועולה באופן דרמטי. בישראל עצמה יש דרישה גדולה למפתחי דרופל וכרגע הדבר היחיד שמגביל את התפשטותה של דרופל היא מחסור עצום במתכנתים שמכירים דרופל ובוובמסטרים שיודעים להפיק ממנה את המירב.
במאמר על בחירת קורס ללימוד בניית אתרים הזהרתי נגד קורסים שמלמדים דרופל באופן שטחי. אך ישנם קורסים נפלאים שמלמדים דרופל באופן מלא ומקיף. אחד מהם הוא הקורס המאד מקיף של פרקטיקול, שוחחתי עם היוזם שלו וקראתי חזור וקרוא את הסילבוס ומדובר בקורס מומלץ הן עבור וובמסטרים והן עבור מפתחים מנוסים.
חשוב לי להדגיש שאני לא מקבל שום הטבה/כסף תמורת ההמלצה הזו. כמפתח דרופל אני מקבל שוב ושוב הצעות עבודה שונות ואני מודע לדרישה הגדולה בתחום ולמחסור הגדול במפתחי דרופל. אם אתם חושבים על להכנס לתחום – זו יכולה להיות אפשרות שחבל לפספס.
הפוסט פורסם לראשונה בבלוג אינטרנט ישראל
הגב
15 תגובות על "הקוד הפתוח מתעורר לחיים חדשים בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עוד מרכיב חשוב מאוד במארג הפעילויות סביב הקוד הפתוח, הוא הקנטינה (http://cantina.org.il), אשר אחת ממטרות העל שלה הינה לקדם את הפעילות העסקית בקוד פתוח ולהוות את הבית של קהילות הקוד הפתוח בארץ, מה שיאפשר להגביר אפילו יותר את השפעתן של מערכות פתוחות על עולם ה-IT בישראל.
אנחנו מאוד מקווים שכמו שהצלחנו להחדיר את דרופל לחברות העל בארץ, נצליח גם עם מערכות אחרות.
(עוד) מאמר מצויין, תודה (:
דוגמא מעניינת מאד היא עולם טכנולוגיות החיפוש – IR. ב-Lucene, מנוע חיפוש שכתוב בקוד פתוח (Java) – אולי הגדול והמוכר ביותר, פעילים לא מעט ישראלים, אך לרוב במסגרת פעילות של חברות בינלאומיות.
אך בעוד שהתחום הנ”ל התפתח בצורה מחקרית עבור שפות שונות (כי כל שפה זוקקת דיון ומחקר נפרדים), עברית נשארה הרחק מאחור. הווי אומר – ישראלים מפתחים IR עבור שאר העולם, ושפת האם שלהם נשארת ללא מנוע חיפוש יעיל בקוד פתוח (או בכלל).
יצויין כי קיימת יוזמה חדשה – בקוד פתוח – שנועדה לשנות את המצב, ראו (עברית ואנגלית): http://www.code972.com/blog/2010/07/hebmorph-at-sigtrs-0710/
לדעתי יש כאן התלהמות מיותרת. עם כל הכבוד לדרופל היא בסה”כ עוד מערכת CMS (content management server) ותחום הCMS אינו עומד בבסיס של שום חדשנות ולא יביא שום בכורה עולמית בטכנולוגיה. שרפויינט הוא גם בסה”כ תוכנה , מאד נפוצה בעולם ולא דווקא בישראל , לפורטלים ארגוניים שיש לה גם יכולות CMS למקרה שרוצים לממש על גביה אתרי WEB אינטרנטיים ולא אינטרא-נטיים.
אם כבר מדברים על open source כמנוע צמיחה בWEB אז צריך לדבר על טכנולוגיות אחרות לגמרי כמו ruby , hadoop , mysql , noSql וכד’
צודק, אבל החדשנות והכלים החדשים נשענים על מיינסטרים שהוא לא חדשני (כמו דרופל, ג’ומלה ושימוש ב-LAMP סטנדרטי בארגונים). התפתחות במיינסטרים תגרום גם להתעוררות גם בקאטינג אדג’ – כמו (חלק) מהטכנולוגיות שציינת ואחרות.
“הקוד הפתוח מתעורר לחיים חדשים בישראל”- על באמת?
התלהבות אישית מדרופל וציטוט מהחומוס לא מצדיק את הכותרת שניתנה לפוסט, צריך להפריד בין הבודד למגמה הכוללת שהיא לצערנו עדיין בשינה עמוקה ויקרה.
בהצלחה לכל הנמים ופורצי הדרך למיניהם.
עצם זה שהממשלה הקימה אתר בדרופל, יש קורסים (לא רק של פרקטיקול אלא גם של לומבי) וגם יש התעוררות בביקושים של אנשי קוד פתוח בכלל – אומר שמשהו זז – כאשר הבאתי את הזווית האישית שלי לסיפור הזה.
נכון שיש דרך ארוכה, אבל כל דרך ארוכה מתחילה בצעד אחד קטן…
דוטנטדוטנטדוטנט וסישארפ המלכה!!!! (בורח ….)
מאמר מצויין.
קוד פתוח זה פתרון שהמוני אנשים בוחרים בו, ולא רק בגלל חסכון בכסף. פתרונות בקוד פתוח היום נהיו עוצמתיים מאי- פעם.
דרופל הוא בהחלט כלי מצויין. אך הוא מיועד והוא עושה הכי טוב CMS.
כאשר חורגים יותר מידי מהגבולות של CMS, ומתחילים לבנות איתה אפליקציות מורכבות.. אנחנו יכולים לדעתי למצוא את עצמנו בתוך מבוך מבולגן.
דרופל בגדול היא פלטפורמה מעולה, אבל היא מסורבלת בהרבה מובנים.
אני עובד המון עם דרופל(במסגרת העבודה), ואני עדיין משוכנע שלמערכות מורכבות וגדולות עדיף בכל זאת להשתמש בפרימוורק(כמו codeigniter) ולא בפלטפורמה כמו דרופל.
אני מאד לא מסכים. נכון שצריך תכנון נכון ונבון, אבל דווקא עבור אפליקציות דרופל (בשימוש נבון וזהיר) מצטיינת כבסיס לאפליקציות רשת. האמת היא שלדעתי היא טובה הרבה יותר כבסיס לאפליקציות מורכבות מאשר לכל שימוש אחר. ואת זה אני אומר מניסיון של הרבה זמן איתה.