מדריך המיסים המלא לרוכשים באינטרנט
כדי לעשות לכם סדר ושלא יהיו הפתעות, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מכס, מע"מ ומס קניה. וגם – איך מתגברים על המכשול של אתרים שלא שולחים לישראל? גם לזה יש פתרון
היום תגיע סאגת הקניות של חודש נובמבר לסופה, עם מבצעים חדשים ומיוחדים לרגל הסייבר מאנדיי. אם בשוטף אתם מקפידים לרכוש חבילות בשווי של עד 75 דולר כדי לא לחצות את תקרת המכס, הרי שמוצרי חשמל ואלקטרוניקה לרוב עולים הרבה יותר, מה שקצת מסבך את העניינים. כדי לעשות לכם סדר ושלא יהיו הפתעות, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על מכס, מע"מ ומס קניה. וגם – איך מתגברים על המכשול של אתרים שלא שולחים לישראל? גם לזה יש פתרון.
״משלוח המכיל טובין שערכם הכולל עד 75 דולר – פטור לחלוטין ממסי יבוא״
את המשפט הבא תשננו: כל עוד תרכשו מוצר או חבילת מוצרים שערכם הכולל לא עולה על 75 דולר (275 ש״ח נכון ליום זה), תחסכו לעצמכם את כאב הראש והבלגאן. שימו לב שהכוונה היא לערך המוצר בלבד, כל עוד ההובלה והביטוח מחושבים בנפרד. כך שאם נניח ורכשתם ב-Threadless חולצות ב-65 דולר ודמי המשלוח הם 16.5 דולר (סך כולל של 81.5 דולר), עדיין תהנו מפטור מתשלום מסים על החבילה.
אותיות קטנות: הפטור אינו חל על מוצרי טבק, כוהל ומשקאות משכרים.
יבוא חבילות בשווי 75-500 דולר
״משלוח המכיל טובין שערכם הכולל 75$-500$ – פטור מתשלום מכס בלבד, וחייב בתשלום מע”מ ומס קניה אם חל (מס קניה חל לדוגמא על טלוויזיות ועד לאחרונה גם על טלפונים סלולאריים). כמו כן, ״הבדיקה האם יחול מס נעשית על פי ערך הטובין בלבד. עם זאת, היה ונקבע כי חל מס, הוא יחושב לפי ערך הטובין בתוספת דמי המשלוח והביטוח״ [רשות המסים בישראל]
ועכשיו בעברית: נניח והזמנתם אוזניות ב-480 דולר ועלות המשלוח הינה 60 דולר, תחויבו בתשלום של 17% מע״מ בלבד (סתם שתדעו, מדובר בתשלום זהה עבור אוזניות בלוטות׳ או חוטיות). החיוב במס יחול על הערך של האוזניות בתוספת דמי המשלוח (540 דולר) מה שיוצא 91.8 דולר נוספים – סה״כ 631.8 דולר.
מנגד, במידה ותחצו את התקרה ותזמינו אוזניות ב-520 דולר ועלות המשלוח הינה 20 דולרנוספים, תחויבו כבר בתשלום מס כולל של 31% שהם 167.4 דולר נוספים, סה״כ 687.4 דולר.
שימו לב רק שבמידה וערך המשלוח המוצהר כולל בתוכו את עלויות ההובלה והביטוח ללא הפרדה, אתם עשויים לשלם מס למרות שרכשתם אוזניות ב-480 דולר. כלומר, משלוח אוזניות שיוצהר עליו ״540 דולר כולל הובלה וביטוח״ יחוייב ב-31% מס, למרות שבפועל ערכן עומד על 480 דולר ומה שגרם לחציית התקרה הוא בעצם עלות המשלוח.
לסיכום: כל עוד תזמינו נעליים, אוזניות, טאבלט, מחשב נייד או קומקום חשמלי לצורך העניין בערך של 75-480 דולר (ללא משלוח וביטוח), אתם תחויבו במע״מ בשיעור של 17% בלבד. גם אם הקומקום יעלה 480 דולר ועלות המשלוח והביטוח עליו עומדת על 40 דולר, עדיין תחויבו ב-17%בלבד, אך שיעור זה יחול על ערך הקומקום בתוספת דמי המשלוח, כלומר סה״כ יחול המס על 520 דולר (עלות הקומקום עצמו + משלוח).
יחד עם זאת, ישנם מוצרים שגם אם הם לא מגיעים לתקרת ה-500 דולר, עדיין תידרשו לשלם עליהם יותר מ-17% מע״מ. על טלוויזיה לדוגמא תידרשו לשלם 34.6% גם אם רכשתם אותה במחיר מבצע של 200 דולר בלבד, אחוז מע״מ זהה תידרשו לשלם גם על מגבר, מיקרופון, שלט רחוק או אפילו רשמקול.
אותיות קטנות: נניח ורכשתם מאסוס שתי חבילות או יותר בהפרש של עד 72 שעות, אלו ייחשבו כמשלוח אחד שפוצל, ולכן מסי היבוא יחושבו לפי ערכם הכולל של כל הטובין יחד.
יבוא חבילות בשווי 501-1000 דולר
״טובין שערכם 500$ -1,000$ – חייבים בתשלום מע”מ וכן, במכס ובמס קנייה (אם חלים), על פי הקבוע בצו תעריף המכס״.
שיעור המס שתתבקשו לשלם על חבילות בשווי זה מחושב גם כן לפי ערך החבילה הכולל את תוספת דמי המשלוח והביטוח אם ישנם, אך ברגע שתגיעו לסכום זה תידרשו לשלם גם מכס. כך לדוגמא, על נעליים שיעלו בין 480 ל-1000 דולר (לכל אחד מותר לפעמים להתפנק), יחולו מסים בגובה כולל של 32.2% (למרות שבטבלת המסים העדכנים מצוין כי תשלמו 31%). כלומר, אם המע״מ עומד על 17%, היתרה – 15.2% במקרה הזה, היא עמלת המכס.
אנחנו שוב נתקלים במה שנקרא ״מס קנייה״. רשימת המוצרים שעליהם תידרשו לשלם מס זה הם לדוגמא חלקים ואביזרים לרכב מנועי, סוללות לטלפונים סלולריים, מיקרופונים, רמקולים ומסכי טלוויזיה. סכום זו הוא לא קבוע ומשתנה בהתאם למוצר, אך לדוגמא על פרטי הלבשה שערכם בין 501 ל-1000 דולר תידרשו לשלם סה״כ 24% מסים (מע”מ, מכס ומס קנייה כלולים), על מקרן וידאו-34.6% ועל קונסולת משחקים, משחקי טלוויזיה או מחשב – 31%.
באפשרותכם לצפות בטבלת מסים הכוללת את המע״מ, מכס ומס הקנייה של כל המוצרים הפופולארים כאן. יחד עם זאת – מומלץ להתייחס לכל נתון בה בערבון מוגבל מאחר והסכומים משתנים כל הזמן.
יבוא חבילות בשווי של למעלה מ-1,000 דולר
ברכותינו – ״טובין שערכם מעל 1,000$ או במשלוח של טבק, סיגריות, כוהל, ומשקאות משכרים – חייבים בתשלום מע”מ (17%) וכן, במכס ובמס קנייה (אם חלים) כפי שמשולם על ידי יבואן שמייבא בייבוא מסחרי״. גם כאן שיעור המס מחושב לפי הערך הכולל של החבילה ביחד עם דמי המשלוח והביטוח.
כמה דוגמאות למוצרים שעליהם נגבית עמלת מכס: על פרטי לבוש, קונסולות ומשחקי וידאו – יגבו12% מכס, אך בעקבות תכנית ״נטו משפחה״ שיעור המכס על ייבוא בגדים ואביזרי הלבשה לתינוקות העומד על 6% יבוטל לחלוטין. כמו כן, גם שיעור המכס על ייבוא נעליים העומד היום על12% יבוטל. על מקרן וידאו בשווי של 75-499 דולר תידרשו לשלם 17.6% מכס, קוסמטיקה וטואלט – 14%
אתם יכולים לצפות בתעריך המכס כולו ולבצע חיפוש נקודתי כאן.
עדיין מבולבלים? אתם יכולים להשתמש במחשבון המכס והמסים של Zipy או בזה של ״קנה לי״ כדי לחשב כמה פחות או יותר אתם עתידים לשלם על החבילה המיוחלת.
גם USHOPS יוצאת במהלך דומה ומציעה מחיר שילוח “fix” ללא אותיות קטנות וללא הגבלת משקל. כמו כן, מציעה החברה עד 50% הנחה על המשלוח מארה”ב לישראל. כך לדוגמה עבור משלוח של סמארטפון תשלמו 20 דולר, על טאבלט – 23 דולר ועל טלוויזיה 94 דולר. שימו לב שכדי ליהנות מההנחה עליכם להעתיק את קוד הקופון הרלוונטי מכאן.
הגב
14 תגובות על "מדריך המיסים המלא לרוכשים באינטרנט"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה שאף פעם לא מצאתי בכתבות כגון אלו, ויהיה מצוין אם יתווסף הסבר, הוא מה ההבדל ה*מהותי*, מהו ה*רציונל*, בין מס קניה למכס. האם מדובר בסתם 2 מיסים שונים שמהווים תירוץ לגבייה כפולה, או האם יש מאחוריהם רציונל שמצדיק את האבחנה ביניהם?
המטרה המקורית של מס קנייה בנוסף למכס היא כביכול להגן על יצרנים מקומיים. בשבוע שעבר, בעקבות העובדה שלא מייצרים בארץ בערך כלום, נזכר שר האוצר באיחור של 30 שנה להכריז על ביטול מס הקנייה על מוצרים שאינם מיוצרים בארץ או שייצורם זניח. הביטול עדיין לא נכנס לתוקף, לכן לפחות בזמן הקרוב מס הקנייה עדיין חל.
> המטרה המקורית של מס קנייה בנוסף למכס היא כביכול להגן על יצרנים מקומיים
לא. זאת בדיוק אחד המטרות של המכס.
מס קניה זה בעצם sale tax ולפי וויקיפדיה "במדינות רבות באירופה הוחלף מס הקנייה במס ערך מוסף."
לגבי "הרציונל" מדוע יש/היה מס קניה כאשר יש כבר מעמ אז זה כי זה מכניס יותר כסף למדינה כי רוב האזרחים לא שואלים את השאלה ששאלת.
מיחזור כתבה אחד לאחד מאפריל.
ועוד שולחים על זה התראות ,
זו כתבה רלוונטית, הקוראים בגיקטיים מספיק נבונים כדי למנוע ממנה לשנות מילים, סתם כדי שזה יהיה חדש יותר.
אחלה כתבה!
את טועה ומטעה, ס"ך כל הקניה אסור לה לעבור את 75$ על מנת לא לשלם מס (מע"מ או מכס או מס קניה) וזה כולל גם את המשלוח בתוך ה 75$
חן
זה בדיוק מה שהיה כתוב בכתבה, אין טעות בכתבה
בהנחה שיש מיסים, איפה משלמים אותם? בדואר כשאוספים את החבילה?
מישהו יכול להסביר – איך המדינה יודעת מה יש בתוך הארגז שמגיע אלי בדואר וכמה זה עלה לי?
המידע שמופיע פה שגוי. 75 דולר כולל בתוכו את עלות השילוח,
נניח ורכשת מוצר ב60 דולר אבל עלות משלוח 20 דולר היינו שעברת את הרף כי סה"כ ההזמנה 80 דולר.
עלות המשלוח מתווספת לעלות המוצר. חשוב מאוד לשים לזה לב,
הטעות נובעת כי הרבה פעמים יש משלוח חינם/משלוח זול או סתם המוכרים לא מציינים עלות משלוח אז זה עובר מתחת לרדאר, אבל אם תרכשו מוצר מארה"ב למשל שם עובדים לי הספר ורושמים גם את עלות המשלוח על גבי החבילה – תשלמו גם תשלמו מע"מ עבור זה.
אתה אמור לקבל הודעת סמס עם קישור לביצוע תשלום של המסים. אם זה נשלח דרך חברת הובלות כמו DHL UPS אז הם שולחים לך הודעה עם קישור לביצוע התשלום, של המסים ומשחררים לך את החבילה ממכס, אם הזמנתה דרך דואר רשום אז אתה מקבל הודעה עם קישור מדואר ישראל, אחרי שבמכס קבעו גובה המסים, אגב הם מסתכלים אל מחיר, שרשום אל החבילה עצמה ומסכום הזה גובים את מע"מ או מיסוי אחר אם חל.
היי רציתי לדעת שאלה חשובה . חברה שלי אמרה לי שזה לא קשור לכסף אלה לכובד החבילה אז אני רוצה לקנות חבילה שמירה מקורי עולה בסיבות 500 אבל אחרי הרבה הנחות זה יוצא לי בערך 100 עדיין זה יתקע במכס? אני צריכה תשובה כמה שיותר מהר…
אם קניתי בשקלים בסכום גבולי ועד שהחבילה הגיעה לארץ הדולר ירד והחבילה פתאום שווה יותר מ75 דולר. אשלם מכס או שזה לפי שעת הקניה
זאת אומרת אם אני קונה משהו בסך 75.00 דולר לא אהיה מחוייבת מס, אך אם אקנה משהו בסך 75.01 דולר כן אהיה מחוייבת מס?