הנתונים נחשפים: כמה חוסכות יצרניות הסמארטפונים כשהן לא מוסיפות לכם NFC או הגנה ממים?
בראיון מיוחד שקיים מייסד OnePlus, חשף קארל פיי את השיקולים השונים שיצרניות לוקחות בחשבון כשהן מרכיבות את הסמארטפון הבא שלהן
למרות שנדמה שרוב הסמארטפונים כיום דומים מדי האחד לשני מכל הבחינות, עדיין אנחנו נתקלים בסמארטפונים שלפתע מגיעים בלי NFC, בלי עמידות רשמית למים, או עם תצוגת LCD במקום AMOLED. פעמים רבות כשאנחנו ניגשים לבקר את המכשירים הללו, אנחנו תוהים פעמים רבות האם החברה בחרה לוותר על רכיבים ופיצ'רים כאלו ואחרים כדי לשמור למשל על רמת מחיר מסוימת. בהזדמנות נדירה למדי, אנחנו נחשפים למחירון של חלק מהרכיבים הללו, שחושפים גם קצת את העולם שמאחורי המכשירים שכולנו משתמשים בהם.
אז כמה עולה ה-NFC והעמידות למים?
יוטיובר הטכנולוגיה הפופולארי, מרקז בראונלי (הידוע יותר בשם MKBHD), קיים ראיון מיוחד עם מייסד חברת OnePlus, קארל פיי. אמנם השיחה סבבה סביב חשיפת מכשיר ה-OnePlus Nord החדש של החברה שמחזיר אותה למחוזות ה-Mid-Range האהובים, אך בראונלי ניצל את ההזדמנות כדי לשאול בין היתר גם על העלויות של כמה מהחלקים העיקריים בסמארטפון.
כך למשל, הסביר פיי כי בחירה בתצוגת AMOLED כרוכה בעלות כפולה של כל רכיב תצוגה על פני LCD, כאשר בחירה בטרנד העיצובי השנוי במחלוקת של מסך "גולש" כרוכה בעלויות אף יותר גבוהות. חיבור אוזניות למשל, לא עולה ליצרן הרבה כסף לדברי פיי, אך משפיע על עיצוב החלל הפנימי של הסמארטפון ועל רכיבים אחרים כמו סוללה. עוד חשף פיי כי יצרניות משתדלות לסגור באופן סופי את עיצוב הסמארטפון שלהן לפחות חצי שנה מראש, ולפעמים אפילו 9 חודשים מראש, וזאת כדי להתקדם בתהליך ההרכבה של שאר הרכיבים שצריכים להתחשב בכל מילימטר אפשרי בתוך גוף הסמארטפון.
פיי היה קצת יותר ספציפי בנוגע למשל לרכיב ה-NFC שפעמים רבות נעלם בעיקר ממכשירים סיניים, וטען כי העלות שלו היא כ-4 דולר לרכיב בכל מכשיר. לעומת זאת, פיי טען כי תקן עמידות למים כמו IP68 הוא נושא מורכב, כיוון שזהו רק תקן. כלומר, כדי להגיע למצב שהחברה טוענת שהמכשיר עמיד למים, היא לא שולחת אותו לחברת "IP", אלא בודקת אותו בעצמה. פיי הסביר כי רוב העלות של הוספת התקן נובעת ממכונות שיאפשרו את הבדיקות של המכשירים ומכוח האדם הנדרש לבדיקות, בעוד עלות האטמים עצמם זניחה. פיי העריך את עלות הוספת התקן בכ-15 דולר לכל מכשיר.
עוד הוסיף פיי, כי גם אם מכשיר לא מקבל תו תקן של עמידות למים, זה לא אומר שהחברה לא ביצעה בדיקות לעמידות במים על מצבים יומיומיים כמו שפיכת מים על המכשיר, אלא שהחברה פשוט לא בדקה או מתחייבת שהמכשיר יעמוד במצבים יותר קיצוניים.
חושבים שהכל מסתכם בעלות הרכיב? חכו רגע
בשלב הזה, יכול להיות שאתם תוהים "אוקיי, אז למה בעצם חברות כמו שיאומי לא מעלות את מחיר המכשיר ב-4 דולר ומוסיפות NFC, או 15 דולר בשביל עמידות למים?". ובכן, ההרכבה של סמארטפון דומה במובן מסוים להרכבה של מנה במסעדה. אתם אולי לא מבינים למה הסלט שאתם אוכלים עולה 40 שקלים, אבל בפועל מחיר המנה מגלם גם הוצאות שלא קשורות למרכיבים שלה כמו חשמל, ניקיון, עלויות עובדים, ארנונה וכדומה. גם בעולם הסמארטפונים לא הכל קם ונופל על מחיר הרכיב, אלא הוצאות נוספות כמו שיווק, פיתוח, צוות וכדומה.
ישנם עוד פרטים רבים ומעניינים בנוגע לרכיבים השונים בסמארטפונים, כמו טעינה אלחוטית, עלות המעבדים, זכרונות, נפחי האיחסון ועלויות של חיישני ועדשות המצלמה, ופיי כמובן לא התייחס אליהם, אך זוהי בכל זאת הצצה יחסית נדירה לשיקולים השונים שיצרני סמארפונים צריכים לקחת בחשבון כשהם יוצרים את הסמארטפון הבא שלהם.
אם הסרטון של בראונלי לא הספיק לכם, אתם יכולים להאזין לפרק המלא של הפודקאסט שלו בו פיי חושף פרטים נוספים על תהליך הייצור והתכנון של מכשירי OnePlus בפרט, אך כאלו שרוב הסיכויים תקפים גם כמעט לכל שאר המכשירים בשוק.
הגב
20 תגובות על "הנתונים נחשפים: כמה חוסכות יצרניות הסמארטפונים כשהן לא מוסיפות לכם NFC או הגנה ממים?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כל מכשיר ללא NFC הוא מכשיר נכה וראוי שיעברו העולם כל הטלפונים האלה: לאחר השקת התשלום באמצעות שימוש בטכנולוגיית EMV אין סרט שמכשיר לא יכיל את הרכיב הנדרש.
ממש כך.
בפעם האחרונה שקניתי סמארטפון, פסלתי שני דגמים מאד נחמדים, רק בגלל שלא היה להם NFC.
NFC קריטי, כבר כיום, למי שמשתמש בתחבורה ציבורית.
ובעתיד קריטי אפילו עוד יותר, בגלל הנושא של תשלומים בסמארטפון.
אל תקנו סמארטפון בלי NFC. אתם תתחטרו על כך.
הרבה פעמים זה בדיוק המטרה של הייצרן.
הוא הוציא מכשיר זול ללקוחות אם רגישות גבוהה למחיר.
אבל רוצים באותה נשימה למנוע מאנשים כמוך שפחות רגישים למחיר לקנות אותו במקום מכשיר יקר יותר.
בכל זאת צריכה להיות איכות סבירה. לא מכשיר נטול פוקוס תמונה כמעט גרעינית שום קשר בין הצבעים למציאות וכשמצלמים למשל ים ושמיים מקבלים גוש בתכלת אחידה. וחוסר עמידות מוחלט למים. כשהמים נכנסים אך בניגוד למכשירים הישנים שהמיים היו מתאדים בחדר חמים עם אורז וכו' כאן המיים נכלאים בתוך המכשיר ומשחיתים אותו כליל.
מצד שני – זו מקודת התורבה הרכה ביותר בהקשר סייבר….
בסין לא משתמשים בטכנולוגית EMV, שם הם משתמשים ב-QR Code לצורך העברת תשלום.
לכן בסמרטפונים סינים זולים שכנראה מיועדים לשוק המקומי (וגם ליצוא, אבל זה פחות חשוב להם) לא משלבים NFC.
זה רק מראה שהוא לא באמת חישב/אמר את התחשיב הנכון לרכיב, שזה כולל הכל מרמת האטם עד נקיון, חשמל, מכונות, שיווק שילוח ועוד.
ממש תגלית כל מה שרשום כאן.
מה נסגר עם הכתבות חסרות התוכן?
אתה מוזמן להציע כתבות משלך שכתבת.
נשמע לגלות כמה תגליות בזכותך..
כתבה מעניינת!
אבל מצלמה סבירה זה בסיסי. לא שתצלם שקיעה כתומה ותקבל אותה בסגול. תצלם והמצלמה תצא מפוקוס באמצע הצילום או בלי שום יכולת הבחנה בגוונים. צילמתי ים כחול על רקע שמיים קיבלתי גוש תכלת אחיד ואנמי לא ים לא גלים לא עננים. כלום
בסיסי עבור איזה מחיר? שבב מצלמה איכותי זה דבר יקר
זה לא להוריד פיצ'רים. זה הפתעות לא סבירות. לקנות סמארטפון ב2020 מחברה מוכרת ולקבל מצלמה עם ביצועים של טלפון מקשים שהיה לי לפני 15 שנה זה לא הגיוני. אולי בשביל מכשיר של 100 שקל זה סביר…
שיעשו תו תקו לא מחייב לטלפונים שיכלול פונקציות חשובות כמו nfc יכולת הרחבת זיכרון עמידות למים וככה לקוח יהיה יוצר מודע שהטלפון שלו כולל פונקציות שהם חשובות ושהוא בא לחנות פשוט אומר אני מחפש טלפון שעומד בתקן איקס קשה לי להאמין שאדם שזקוק כיום לתחבורה ציבורית למילוי כרטיס האוטובוס יוותר על nfc אם הוא מבין מה נותן לו אותו רכיב
זה לא רק עניין של עלויות. זה גם עניין של אובדן הכנסה. כשלטלפון לא עמיד למים חודרים מים והוא מתקלקל אז קונים חדש. עכשיו תעשו חשבוןן כמה טלפונים מתקלקלים ממים כל שנה בכל העולם, ותבינו למה לא כדאי לחברות הטלפונים לעשות טלפון עמיד במים.
יש לי תחושה שהוא מסבן אותו, וכל זה באמת רק מטעמים שיווקיים.
לי חשוב שיהיה מכשיר מהיר שלא נתקע , אומנם בלי עמידות למים וNFC זה חיסרון , אבל משתלם לרכוש אותו ב500 שקל ולא 3500 שקל. אז אני מוותר על זה
בקיצור מקבלים מכשיר ממש גרוע בשביל לחסוך בין 5 ל20 דולר. מבאס