סטארטאפ ישראלי רוצה לפתור את אחת הבעיות המעיקות בזריקת האפידורל
כמעט כשליש מזריקות האפידורל מפספסות את המטרה, וזה לא רק לא נעים, זה גם מסוכן
זריקת האפידורל ידועה ביותר בתור השיטה הנפוצה ביותר להקלה על כאבים במהלך לידה, ובתהליכים כירורגיים וטיפוליים אחרים, ולמרות שהיא בשורה של ממש עבור לא מעט נשים ואנשים, 30% מזריקות האפידורל כושלות, ומלבד אי נעימות של כמה וכמה ניסיונות הזרקה, מדובר בסכנה של ממש. חברת Omeq Medical מפתחת תוסף חכם למזרק שיעזור לו לרופא להגיע בדיוק לנקודה הנכונה, ולמנוע נזק חמור.
להפוך את המזרק לחכם, ולהפסיק את עבודת הניחוש
איזור האפידורל, שעל שמו מכונה הזריקה, ממוקם בעמוד השדרה מחולק לשלוש שכבות, ומעל השכבה הרחוקה ביותר מעמוד השדרה, אשר נקראת “Dura Mater”, מוזרק משכך הכאבים אשר חוסם אותות כאב בעמוד השדרה ובכך מפחית את עוצמת ורמת הכאבים מהם סובלות נשים במהלך הלידה. ההליך הזה מבוצע גם בניתוחים אורתופדיים שונים ובמסגרת טיפולים בכאבי גב כרוניים. מאחר שלא מעט מהזריקות הללו לא פוגעות במטרה, מדובר בבעיה חמורה שעשויה לגרום גם לנזק עצבי אצל המוזרק במקרה של חדירה לאיזור ה-Dura.
הפיתוח של Omeq הוא סוג של תוסף חד פעמי למזרק אפידורל סטנדרטי, והוא מסוגל למדוד את ההתנגדות של הרקמות, בכך הוא מסוגל לאותת לרופא כי המחט הגיעה לאיזור האפידורלי, ולעצור את המשך החדרת המחט כדי למנוע פגיעה וסיבוכים אחרים. “המוצר שעומק פיתחה הינו מכשיר לשימוש חד פעמי המתלבש על מחט סטנדרטית. מנגנון אלקטרו מכני מודד דרך המחט את ההתנגדות המכנית שמפעילה הרקמה בקצה המחט”, כך מסביר ליאור מרגלית, מנכ”ל Omeq לגיקטיים. “על ידי מדידה זו ניתן לאותת לרופא שהוא הגיע לחלל האפידורלי. המכשיר אינטואיטיבי ומאפשר לרופא לבצע את הזריקה לצד הטכניקה בה הוא מאומן”.
“ברכות לליאור ולצוות Omeq Medical על הגיוס המרשים”, מסר לגיקטיים יניב שריון, מנכ”ל ExitValley, פלטפורמת השקעות ההמונים דרכה השלימה החברה את סבב הגיוס בהיקף של 850 אלף דולר. “תחום ה-Meditech ממשיך להיות אחד התחומים החמים בפלטפורמה. תחום שלרוב עונה על צרכים מאוד ברורים, וטומן בחובו פוטנציאל ממשי לשיפור חיי בני האדם. העובדה שניתן היה להסביר את המוצר, הצורך והטכנולוגיה של Omeq Medical באופן ברור לקהל המשקיעים תרמה משמעותית להצלחת הגיוס”.
Omeq Medical נוסדה בשנת 2013 בחממת Trendlines Medical במשגב. החברה מעסיקה שלושה עובדים. החברה מדווחת כי כי היא תחל השנה בניסויים קליניים ראשוניים, וזאת לאחר סיום ניסוי מקדים מוצלח שהגיע ל-90% הצלחה.
הגב
2 תגובות על "סטארטאפ ישראלי רוצה לפתור את אחת הבעיות המעיקות בזריקת האפידורל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אם זה אכן עובד…אז יש לי רק מילה אחת: בראבו!!!
כל הכבוד