בדרך להישג ישראלי בחלל: הלוויין הזעיר של NSLComm ישוגר ביום שישי
הלוויין של NSLComm מאפשר העברת נתונים בקצב הגבוה פי 100 מלווינים בגודל זהה. הסוד: אנטנה מתקפלת
מספר שבועות אחרי האכזבה של בראשית – תקווה חדשה לתעשיית הסטארטאפים והחלל הישראלית: לוויין ה-NSLSat-1 של הסטארטאפ הישראלי NSLComm – בדרך לחלל. הלוויין והאנטנה הנפרשת החדשנית שלו ישוגרו ביום שישי הקרוב (5.7) על גבי טיל משגר רוסי.
המרכיב הסודי במתכון: אנטנה מתקפלת
4 שנים לאחר הקמתו מגיע סטארטאפ הננו-לווינים הישראלי, NSLComm (אן.אס.אל.קום) לרגע הגדול שלו: שיגור של לוויין התקשורת שפיתח לחלל. השיגור, שיחל ב-5 ביולי, בשעה 8:42 (שעון ישראל) יתבצע מבסיס Vostochny Cosmodrome שברוסיה על-גבי משגר Soyuz.
בכך תהפוך NSLComm לחברה הפרטית הישראלית הראשונה השולחת לוויין תקשורת למסלול נמוך בחלל (LEO). שעתיים מרגע השיגור, המשגר ישחרר את NSLSat-1 למסלולו בחלל, שם ישהה למשך 5 השנים הבאות, תוך שהוא מקיף את כדור הארץ במהירות של 8 ק”מ לשנייה, ומשלים 16 הקפות ביממה.
הפיתוח של NSLComm מתבסס על אנטנה נפרסת ומהפכנית, שמאפשרת גם ללוויינים קטנים, דוגמת ננו-לוויינים, לספק פס תקשורת רחב כמו לוויינים בגודל רגיל. האנטנה, שעשוייה מפולימר ייחודי SMP – Shape Memory Polymer – מקופלת בזמן השיגור, ורק לאחר שהלוויין נכנס למסלול השיוט שלו מסביב לכדור הארץ היא נפתחת לגודלה המירבי. בזכות המערכת הזו, יכולים הננו-לוויינים של NSLComm לספק קצב העברת נתונים של מעל 1 גיגה-ביט לשנייה על פני כל נקודה בכדור הארץ, לעומת 20 מגה-ביט לשנייה בלווינים בעלי גודל זהה, ללא הטכנולוגיה של NSL.
מערכת התקשורת כוללת רפלקטור גמיש, היודע לשנות את הצורה ולעצב את האלומה הקרקעית של הלווין, ובכך לאפשר רמת דיוק גבוהה הנדרשת לתקשורת מהירה. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה למשגר בודד לשגר לחלל עשרות ננו-לווינים בו זמנית, מה שמוביל להוזלה משמעותית בעלויות.
בנוסף לתמיכה בהעברת נתונים עבור אינטרנט, וידאו וענן הטכנולוגיה מאפשרת תקשורת מהירה ורציפה לשימושים דוגמת אינטרנט של הדברים (IoT), חיישנים בתעשיות חקלאות, כרייה, נפט וגז, משלוחים ימיים, תעשיות צבאיות, תקשורת למטוסים, ממשלתיות ועוד.
עד 2021 מתכננת NSLComm לשגר 30 לוויינים, ועד 2023 התכנון הוא לשגר מאות נוספים, אשר יאפשרו לרשת הלוויינים הזעירים שלה לספק תקשורת עולמית במהירות גבוהה ללקוחותיה בעזרת קבוצת לוויינים המקיפים את כדור הארץ.
בתגובה לשיגור, מסר ד”ר רז יצחקי, מייסד שותף ומנכ”ל NSLComm: “שיגור ה-NSLSat-1 הינו הישג משמעותי לחברה שלנו ועבור תעשיית הלוויינים כולה”. יצחקי הוסיף: “הטכנולוגיה שלנו מביאה לידי ביטוי את הצמיחה הדרמטית המאפיינת את תעשיית החלל הישראלית באמצעות אנטנת לוויין שביצועיה הם פריצת דרך בכל קנה מידה; היא מאפשרת תקשורת לווינית רחבת פס מהירה יותר, זולה יותר ויעילה בהרבה ממה שהיה עד היום”.
NSLComm הוקמה ב-2015 על ידי ד”ר רז יצחקי ודניאל רוקברגר, אליהם הצטרפו בניהול החברה יזהר מרינוב ודניאל בן דב. הארבעה הם מהנדסים בעלי רקע וניסיון בתחום בתעשייה האווירית, גילת רשתות לווין ואלביט. מאז הקמתה גייסה החברה 16 מליון דולר בין ממשקיעים דוגמת קרן JVP וליברטי – חברת הכבלים והלווינים מהגדולה בעולם – קרן OurCrowd וקרן Cockpit. החברה מעסיקה במשרדיה שבקריית שדה התעופה, כ-15 עובדים.
הגב
8 תגובות על "בדרך להישג ישראלי בחלל: הלוויין הזעיר של NSLComm ישוגר ביום שישי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בראשית לא היתה אכזבה מקצועית, והלוין הזה לא נועד לתקן אותה
בראשית ממש לא הייתה אכזבה! הייתי עורך את זה..
ישר כח ושיהיה בהצלחה!
רגע אז הוא טס בשבת? אוי ויי זמיר. חבורה של כופרים!!! שבת היום!!!
לפחות שישימו עליו שעון שבת שיכבה את המנועים בשבת….
יום שישי בבוקר………לא בשבת!
המרצה שלי לפיזיקה קוואנטית בכולל “בני עקיבא” אמר לי שגם אם הוא יצא ביום שישי בבוקר הוא עדיין יחלל שבת כי הוא לא יגיע ליעד לפני כניסה שבת.
אבל אני בטוח שהתקינו בו שעון שבת כדי לכבות את המנועים למשך השבת. סומך על ההמנדסים היהודים. הם לא טיפשים.
מקווה שהם חכמים מספיק לא לשבת בתוך הלווין בשבת
איך אתה מעז לכתוב שבראשית זו אכזבה?
מה אתה יצרת בדיוק שמשתווה להישג שלהם, (מלבד כתבות בינוניות)