קומקפטי ונייד: Noira הוא מזגן שתוכלו להתקין לבד ולאחסן מתחת למיטה
Noria הוא מזגן חלוני נייד, שכן מימדיו המזעריים מאפשרים לפרק ולשאת אותו ממקום למקום בקלות והשליטה בו מתבצעת דרך הסמארטפון
בישראל ידוע כי כל בית צריך מזגן, וקשה עד כדי בלתי אפשרי לעבור את ימי הקיץ הרותחים בלי אחד כזה. בעבר אם אם זוכרים, מזגנים חלוניים היו מאוד פופולאריים בשל היותם פשוטים להתקנה והאפשרות לשאת אותם יחסית בקלות ממקום למקום, אך בפועל אלו מאוד רועשים והם לא הדבר הכי אסתטי שקיים. לכן, אנשים רבים שרוצים לקרר את ביתם באמצעות מזגן נאלצים להיפרד מסכום כסף לא מבוטל, וכמובן שתלויים בחסדיו של מתקן המזגנים בכל הקשור להתקנה ותיקונו בעת הצורך.
יתכן ובעתיד אותם מזגנים חלוניים יחזרו להיות רלוונטים שוב, שכן Noira מבית Likuma Labs הוא מזגן חלוני קומקפטי במיוחד, שכל אחד יכול להתקין לבדו. בנוסף למימדיו הנוחים (קטן ב-40% ממזגן סטנדרטי) קשה להתעלם מעיצובו של המזגן שמציג שינוי מרענן בהחלט מהמזגנים החלוניים (וגם העיליים) שהתרגלנו לראות עד היום.
ידידותי למשתמש
התקנתו של Noria היא פשוטה במיוחד, שכן הוא מגיע עם מעין מתאם למסגרת החלון אותו יש להתקין בשלב ראשון, כדי שלאחר מכן ניתן יהיה למקם את המזגן בתוך המתאם בקלות, מבלי שזה ייפול לשכנים למטה. כמו כן, כך נחסך הצורך ליצור חור בקיר מתחת לחלון למשל כדי למקם את המזגן.
ניתן להבחין כי Noria מכיל כפתור בודד ואינטואיטיבי, אותו יש לסובב בהתאם לטמפרטורה הרצויה בחדר (כמו כפתור ווליום). בנוסף, כיאה למזגן שפותח במאה ה-21 ובעידן האינטרנט של הדברים, גם הוא מאפשר לשלוט בו ישירות דרך אפליקציה ייעודית לאנדרואיד או iOS. דרך היישום ניתן גם לשלוט בצריכת האנרגיה של המזגן.
את האור המעצבן שמקרין המזגן בחדר אתם בוודאי מכירים, וגם על זה חשבו ב-Noria; ניתן לכוון את המזגן החכם למצב לילה, כך שבמקום להדביק מדבקות או למצוא דרכים יצירתיות אחרות לכסות את האור, תוכלו לטפל בבעיה בלחיצת כפתור ולעדן את תאורת המזגן כדי שתתאים לשעת חשיכה. תכונה נוספת של המזגן היא האופציה להזרים באמצעותו אל פנים הבית אוויר קר בימי החורף, במקום לפתוח את החלון במלואו ולסבול מרוח פרצים. בסופו של הקיץ – אם אין לכם כל שימוש במזגן בתקופת החורף (הגיוני) ניתן לפרק את המזגן ממקומו, ולאחסן אותו בקלות מתחת למיטה, עד הקיץ הבא.
נכון לעכשיו עדיין לא ידוע מה מחירו של המזגן ומתי יהיה זמין לרכישה, שכן כל הפרטים הללו יחשפו ברגע שהמיזם יעלה לאוויר בקמפיין קיקסטארטר, מה שמתוכנן להתרחש ממש בקרוב. ניתן להירשם באתר החברה ולקבל עדכון ראשונים ברגע שהקמפיין יעלה, כדי לרכוש את המוצר.
הגב
10 תגובות על "קומקפטי ונייד: Noira הוא מזגן שתוכלו להתקין לבד ולאחסן מתחת למיטה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יוזמה מבורכת !
אבל מה בקשר לחימום..? הרי ארץ ישראל נשתבחה בחורף קר עד קפוא..
מפזר חום? תנור? מזגנים לא ממש טובים לחימום הבית בכל אופן…
קטן רק ב-40
חבל שלא מתאים לרוב החלונות בארץ…אולי איכשהוא הפוך על הצד אפשר אבל גבולי
ממש המציאו מחדש את הגלגל…
מחדש- כי כבר ישנם מזגני חלון בתצורה קטנה [אמנם פחות מהנ"ל, אך אותו רעיון] נמכרים בעולם [כ150 דולר +- בארה"ב, למשל] וללא האלמנטים הטכנולוגיים….
אז מה שהם עשו זה למזער קצת ולייפות ולהוסיף אלמנטים טכנולוגיים מבורכים.
לצערנו כנראה שגם המחיר יהיה מוגדל קצת, מיופה קצת ועם אלמנט… :)
אף אחד מהפתרונות האלו יהיו אקטואלים בעתיד http://newair.co.il/he
לא כזה מתאים לחלונות בארץ בגלל הפתיחה הצדדית, ולדעתי ההספק קירור שלו ממש נמוך… בספק אם זה יקרר טוב בשיא החום חדר סטנדרטי.
כרגע מבחינה רגולטורית (חשמלית, לפחות) הם רק לארה"ב וקנדה
עדיין לא משווקים באירופה ולשאר העולם
ראו תשובות שלהם לשאלות שלי בנושא:
https://goo.gl/BcXsVS
https://goo.gl/14DrBw