נוקיה בקמפיין נואש נגד האייפד, מבליטה את חסרונותיה שלה [דעה]
נוקיה עלתה אתמול עם קמפיין חדש שנועד לעודד משתמשים לוותר על האייפד לטובת הטאבלט החדש שלה. התוצאה בעיקר מביכה.
הפרסומת החדשה של נוקיה לטאבלט החדש שלה, הלומיה 2520, מתמקדת יותר באייפד מאשר במוצר שנועדה לקדם. כשחברה עסוקה כל כך להבהיר מה לא טוב במוצר המתחרה שלה במקום להתמקד במה שטוב במוצר שלה, כנראה שיש לה סיבה מספיק טובה להתגונן.
אגב, גם אפל חטאה בזה בעבר עם קמפיין Get A Mac שירד מהאוויר אחרי 3 שנים.
״לאייפד אין מקלדת״
זה הטיעון המרכזי של נוקיה נגד האייפד. אגב, גם ללומיה 2520 אין מקלדת, כזו ניתן לרכוש בנפרד תמורת 150 דולרים ויש אחת כזו בלבד. מי שממש יתעקש לרכוש מקלדת לאייפד עשוי למצוא אינספור אלטרנטיבות במגוון מחירים משתנים לאור הפופולאריות של המכשיר בשוק מחשוב הלוח. בפועל, נראה כי מרבית המשתמשים מעדיפים את האייפד דווקא בלי מקלדת, בדיוק כמו שמשתמשי הסמארטפונים לא ממש מתגעגעים פתאום למקלדת הפיזית של דור המכשירים הישן.
נקודת החולשה השנייה שמנסה לתקוף נוקיה נוגעת לזמן הסוללה של האייפד, אחד הנתונים שלקוחות דווקא מרבים לשבח ביחס למכשיר.
לא ממש חסרות נקודות תורפה לאייפד, גם הוא, כמו כל טאבלט אחר בשוק אינו מושלם. הוא לא זול, הוא כפוף לאקוסיסטם המבודד של אפל ובכל זאת, בקרב מחשבי הלוח הקיימים הוא עדיין חסר מתחרים של ממש. בזמן שמרבית המתחרות עסוקות בלהוסיף פיצ׳רים מיותרים, אפל מתמקדת דווקא בהסרת רעשי הרקע לטובת העצמת אלו החיונים לחווית השימוש במחשב הלוח שלה.
אמאזון וגוגל כבר השכילו לנצל את נקודות החולשה האמיתיות של האייפד לטובתן והציגו את ליין הקינדל והנקסוס 7 כשהפיצ׳ר קילר האמיתי של השתיים הוא המחיר האטרקטיבי שהצמידו למחשבי הלוח שלהם. נוקיה בחסות מיקרוסופט עדיין פועלת באופן מגושם ומנותק, מחפשת כל דרך אפשרית לארוז את מערכת ההפעלה של מיקרוסופט במוצר יקר וחסר ערך מוסף אמיתי ביחס למתחרים.
״אבא, תקנה לי לומיה 2520 לכריסמס״
את הבאזז שהצליחו לייצר האייפד, הנקסוס 7 והקינדל, לא מצליחות נוקיה ומיקרוסופט לייצר וכל עוד לא יתנתקו מהתפיסה המסורתית והמיושנת שלהן, זה גם לא ממש צפוי לקרות.
וכאן גם הנקודה המעט עצובה בסיפור. נוקיה מציגה כבר שנים עיצובים מרשימים לליין המכשירים שלה ומערכת ההפעלה של מיקרוסופט בשוק המובייל היא ללא ספק שונה ומהפכנית ביחס ל-iOS ולאנדרואיד. במבחן התוצאה זה פשוט לא עובד, השיווק האגרסיבי של מיקרוסופט מנותק מהמציאות שנכפתה עליה בזמן שהותירה לגוגל ולאפל לחטוף מידיה את שוק הסלולר ותמונת המצב של נוקיה זהה.
החלפתו של סטיב באלמר עשויה להוות את נקודת המפנה, אך אם מיקרוסופט לא תתעורר, היא עשויה להמשיך ולשפוך כספים על מוצרים מיותרים שלא מצליחים לכבוש את השוק ואנחנו נמשיך לשמוע הבטחות שעוד דקה זה קורה – Windows Phone צוברת תאוצה ועוד רגע משתלטת על שוק המובייל.
הגב
12 תגובות על "נוקיה בקמפיין נואש נגד האייפד, מבליטה את חסרונותיה שלה [דעה]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בסוף-2013, לצחוק על טאבלט על זה שאין לו מקלדת פיזית, זה כל כך מיושן, כמעט כמו נוקיה עצמה…
נו באמת…
"במבחן התוצאה זה פשוט לא עובד".
אולי תגבה את השטות הזאת בנתונים? יש הרבה נתונים לכאן ולכן, אבל בשורה התחתונה המערכת בקצב צמיחה גדול מאד, גם אם הרוב לא רואים את התוצאות בשטח. יש לה עוד הרבה לאן להגיע עד שבכלל יוכלו להכריז אם זה כשלון או הצלחה.
את אותה שטות אמרו בזמנו גם על אנדרואיד וכולנו יודעים איפה היא היום.
הפרסומת דווקא די מחוכמת, נראה לי שלא תפסת.
מעבר לזה, הם הודיעו אתמול שהם נותנים את הקיבורד בחינם. הינה לדוגמה:
http://www.phonedog.com/2013/11/24/nokia-offering-free-power-keyboard-with-lumia-2520-purchase/
המקלדת ניתנת עם המכשיר רק במסגרת הרכישה המוקדמת שתסתיים בשבוע הבא. לאחר מכן המחיר שלה יעמוד על 150 דולר.
אז כנראה שגם אני לא תפסתי. אפשר לקבל הסבר?
כי זה מה שאני ראיתי:
יש בחור שמנסה להראות לכולם כמה האייפד שלו מגניב, אבל על ימין ושמאל האייפד מפקשש, ומציב אותו במצב מביך כמי שהשוויץ בו. ואז הוא רואה את האור בזכות אותה החתיכה שניסה כל הזמן להרשים.
אני רואה פה סלפסטיק. אשמח להבין איפה פספסתי פה את התחכום.
איפה אפל פה בכלל? ומה כ"כ נואש בפרסומת?
כתבה לא עניינית ולא רצינית גם בשביל כתבת דעה.
ביזבזת לי 5 דקות טובות מהחיים… תודה.
אני מאוד אוהב את גיקטיים, באמת…
אבל מה זה צריך להיות? למה נתנו לפאנבוי לכתוב כתבה? איזו מן עיתונות זו?
חברים, אני לא פאנבוי של מיקרוסופט, אבל באמת, זו לא עיתונות! זו פשוט הבעת דעה נחרצת של הכתב שלדעתי לא עולה בקנה אחד עם המציאות.
אוסף של זריקות משפטים באוויר אנטי-מיקרוסופט פשוט גורם תחושה לא אמינה כשקוראים את הכתבה. נראה כאילו איזה אינטרס מאחורה או פשוט דעה מאוד קיצונית נגד מיקרוסופט.
לדעתי אין מקום לכתבות כאלה באתר גיקטיים שאני כה אוהב.
כתוב בכותרת שזה פוסט דעה, לא מבין מה הסיפור שלכם. זו הדעה שלו, זו לא כתבה חדשותית ואובייקטיבית.
יש דעה ויש דעה.
נראה כאילו יש איזה משהו שמריץ את הכתב חוץ מהיותו חובב אפל, זה הכל.
איזה פאנבוי של אפל ואיזה נעלים.. כנראה שלא יצא לכם לקרוא דברים אחרים של הבחור שכתב את זה…