הדור הבא של הסוללות
חוקרים מאוניברסיטת אילינוי מציגים את הדור הבא של הסוללות: קטנות יותר, חזקות יותר ונטענות הרבה יותר מהר. בקרוב במכשיר הקרוב אליכם?
חוקרים באוניברסיטת אילינוי הציגו את הדור הבא של הסוללות: מהירות יותר, חזקות יותר וקטנות יותר מאלה שאנו מכירים כיום. הסוללות, מסוג Lithium-ion מציעות אריזה קטנה פי 30 מסוללה סטנדרטית, אך בתמורה מסוגלות להטען פי 1,000 מהר יותר מקצב הטעינה המוכר לנו כיום.
הגודל לא קובע
אחת מהבעיות הגדולות ביותר שאנו נתקלים בהן ביום יום, היא התרוקנות הסוללה של הגאדג'טים הטכנולוגיים שלנו. מכשירי הסמארטפון, הטאבלט, המחשבים הניידים ואפילו קונסולת המשחק הניידות. המכשירים הללו אינם יכולים להציע יותר מכמה שעות בודדות של עבודה, ואנו מוצאים את עצמנו מסתובבים עם ערכת כבלים להטענה מהירה – כדי שחס וחלילה הקשר אל העולם החיצון לא יתנתק.
כיאה לבעיה גדולה ומשמעותית שכזאת, חברות רבות מנסות לפתח סוללות חזקות ועמידות יותר מבעבר, אחרות מנסות לייעל את התהליכים הרצים על גבי המכשיר על מנת שלא יזללו את הסוללה מהר מידי, ויש כאלו שאף מנסים להמציא מטענים מהירים יותר. לצערנו, עד היום לא נמצא הפתרון האולטימטיבי שיאפשר לנו לשכוח להטעין את המכשירים שלנו בלילה, אלא אם כן אנו מוכנים להסתובב עם מכשירים מסורבלים, סוללות נוספות או מטענים ניידים לכל מקום.
וויליאם קינג, העומד בראש המחקר הנוכחי מסביר כי הפתרון שמציע נובע מדרך חשיבה חדשה לחלוטין בתחום הסוללות. במהלך העשורים האחרונים האלקטרוניקה "התכווצה" משמעותית ואפשרה לנו להכניס מעבדים משוכללים או מגוון רחב של חלקים חושבים ומשמעותיים אל תוך קופסה קטנה אותה אנו יכולים לאחוז בידנו, כאשר הסוללה נשרכה מאחור.
עד היום, גודל המכשיר היה תלוי בעיקר בגודלה של הסוללה שנשארה גדולה ומסורבלת. בנוסף, המשתמשים היו צריכים לבחור בין משאבים לבין אנרגיה. כך לדוגמה, יישום הדורש כמות משאבים משמעותית כגון נגן הווידאו במכשיר הנייד, יכול היה לפעול במהירות, אך למשך פרק זמן קצר יחסית. קינג מסביר כי הודות למיקרו-טכנולוגיה הקיימת כיום בשוק, ניתן לשנות את המצב הנוכחי, להקטין משמעותית את גודלה הפיזי של הסוללה ואף לשפר את היכולות שלה. כך לא יתבקשו המשתמשים לבחור בין המשאבים המוקצים ליישומים במכשיר ובין כמות האנרגיה ותחומים רבים יוכלו להנות מגם מכמות משאבים וגם מכמות אנרגיה גבוהים במיוחד, לא רק סמארטפונים או טאבלטים הנטענים מהר.
למעשה, ההתמקדות העיקרית של צוות המחקר היה בפיתוח סוללה המיועדת בעיקר לתחום המכשור הרפואי. שתלים או חלפים שהושתלו בגופן של חולים היו גם הם גדולים ומסורבלים, הודות לאותה סוללה גדולה שהקשתה על הרופא והמטופל. עד היום, הסוללות עדיין נחשבות לאחד מהמעצורים העיקריים בפיתוח של שתלים מתקדמים יותר, ניידים והרבה יותר נוחים עבור אותם מטופלים.
כעת, החוקרים החלו לעבוד על שילוב הסוללות עם רכיבים אלקטרוניים, תוך כדי שמירת על עלות נמוכה כך שאכן תהיה זמינה לכלל המשתמשים – אך עדיין אינם יודעים מתי הטכנולוגיה עתידה להגיע אל הקהל הרחב, כך שלבינתיים נאלץ להסתפק באותם מטענים ניידים ותקווה כי ייתכן ונוכל להפטר מהם בעתיד הקרוב.
הגב
3 תגובות על "הדור הבא של הסוללות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כתבה שלא אומרת כלום.
הידעת?
בעתיד יפתחו דברים מדהימים
אהבתי את התגובה שלך
מדוע לא פירטת בכתבה על תוכן הכתבה?
דיברת על העתיד הטוב יותר בלי להעביר את עיקר תוכן הכתבה.
לפעמים עדיף לבצע פחות באיכות גבוהה יותר.
אפילו קישור למקור אין