חושבים שהאינטרנט שלכם בבית ובמובייל איטי? בואו לראות איך אנחנו בהשוואה לשאר העולם
מי שהביאה לנו את אפליקציית מדידת מהירות הגלישה הסופר-פופולרית – Ookla – חושפת את נתוני מהירויות הגלישה ברחבי העולם, וישראל רחוקה מלהרשים
כניסתם של הסיבים האופטיים לחיינו בשנים האחרונות, כשרק בשנה האחרונה השחקנית הגדולה בישראל – בזק- הצטרפה גם היא למשחק, מביאיה רוח חיובית לפחות בכל הנוגע למהירות האינטרנט הביתי שלנו. מנגד, נראה שהדשדוש בפריסת אנטנות 5G משאיר אותן הרחק מאחור כשזה מגיע למובייל. דוח חדש חושף איפה אנחנו בהשוואה לשאר העולם, ועוד כמה נתונים מעניינים.
המצב לא מדהים בהשוואה לשאר
דוח חדש של חברת Ookla, כן – ההיא מבדיקת המהירות שכל ספקית אינטרנט שולחת אתכם אליה כדי לוודא שהכל בסדר ואז לגלגל את האחריות הלאה, מציג את תמונת מהירות האינטרנט בשתי החזיתות – במובייל ובחיבור ביתי – ברחבי העולם. הדוח סוקר את הממוצע הכללי של המדינות ומשווה אותן לזה מהשנה שעברה, אך גם מראה את החלוקה לפי כל מדינה.
מנתוני Ookla, שאספה את נתוני מהירות האינטרנט ברחבי העולם לפי חודש יולי האחרון, ישראל נמצאת במקום יחסית סביר כשזה מגיע למהירות האינטרנט הביתי – 22 מתוך 180 – עם מהירות גלישה ממוצעת של 168.23 Mbps. על פי אוקלה, ישראל קפצה ארבעה מקומות בדירוג מהירות האינטרנט לעומת השנה שעברה, אך בפועל יש לא מעט מדינות שנמצאות הרבה לפנינו – כשבראש הטבלה נמצאות מדינות שבהן המהירות הממוצעת גבוה בכ-100 Mbps לעומת ישראל, שזה לא מעט.
לפנינו ברשימה ניתן למצוא מדינות שלכאורה לא הייתם מצפים, כמו מולדובה (שזינקה ב-12 מקומות ועברה גם את ארה"ב, בין השאר), רומניה וצ'ילה – לא מדינות שנחשבות ל"אומות סטארטאפ" או ענקיות בתחום התשתיות. אז כן, המצב שלנו לא נורא ואנחנו עדיין באזור לא רע בטבלה – לפני לא מעט מדינות אירופאיות גדולות כמו בריטניה, שבדיה ונורווגיה – אבל עדיין יש לאן לעלות.
לעומת המקום הסביר יחסית שלנו בתחום האינטרנט הביתי, כשזה מגיע למובייל – מצבנו בכי רע. ישראל ממוקמת במקום ה-54 מתוך 139 בטבלה של אוקלה, עם מהירות ממוצעת של 46.3 Mbps. מדובר במהירות שהיא כמעט רבע ממהירות הגלישה הממוצעת שאליה מגיעות המדינות שבראש הטבלה, וכשאנחנו אחרי לא מעט מדינות שעל הנייר לא הייתם מצפים שיעקפו אותנו – כמו יוון, קפריסין וברוניי.
כן, הרשימה הזו היא קצרה יותר, משמע מתוך המדינות שמציעות אינטרנט ביתי יש גם כמה עשרות שכלל לא מציעות אינטרנט במובייל מסיבות כאלו ואחרות – מה שהיה שם אותנו, טנטטיבית, במקום מוצלח יותר. ועדיין, בהתחשב בפערים המשמעותיים בינינו לבין המדינות שבעשירייה הראשונה – שכולן מציעות מהירות גלישה של פי 3 ומעלה לעומת ישראל.
הנקודה החיובית היחידה מהמדידות של אוקלה עולה בהשוואה בין המהירויות הממוצעות שנרשמו בישראל ביולי 2020 לעומת אלו מיולי 2021. מבדיקה זו ניתן לראות שמהירות האינטרנט הביתי הממוצעת זינקה ביותר מ-50% (מ-103.83 ל-168.23 Mbps), הממוצע במהירות הגלישה במובייל היה אף מרשים יותר – עם זינוק של 115% (מ-21.52 ל-46.3 Mbps).
בממוצע, מהירות הגלישה העולמית זינקה
מהדוח של Ookla עולה כי ישנה מגמה מבחינת מהירות האינטרנט – גם במובייל וגם באינטרנט הביתי – והיא עלייה מתמשכת במהירות הממוצעת שנרשמה. בהשוואה לשנה שעברה, מהירות הגלישה הממוצעת במובייל זינקה בכ-59%, כשמהירות הגלישה באינטרנט הביתי זינקה בכ-32%.
אם מסתכלים אחורה על העלייה במהירות הגלישה הממוצעת במובייל, המהירות שנרשמה ביולי 2021 הייתה כמעט כפולה מזו שנרשמה ב-2019 (עלייה של 98.9%). בהשוואה ליולי 2018, שם נרשם זינוק של כ-141% ובהשוואה ליולי 2017 – הגלישה במובייל ביולי האחרון הייתה מהירה כמעט פי 3 (עלייה של 194%).
בקרב המדינות המובילות במהירות בתחום המובייל לא נרשמו שינויים משמעותיים – כשהצמד של דרום קוריאה ואיחוד האמירויות מוביל את הרשימה כבר שנתיים ברצף. לפי אוקלה, ההצלחה בסיפוק מהירות גבוהה בממוצע במובייל קמה ונופלת על פריסת הדור החמישי במדינות. מהדוח עולה כי למרות שאוסטרליה מציגה מהירות ממוצעת שרק ממשיכה לטפס, ופורסת את ה-5G במהירות גבוהה יחסית – היא לא מצליחה להתברג גבוה ברשימה לעומת מדינות שפורסות או פרסו בעבר רשת 5G משמעותית יותר. לא פלא, אם כך, שישראל משתרכת מאחור, בהתחשב בעובדה שלא ברור מה איטי יותר בישראל: מהירות הפריסה של רשתות 5G או מהירות הגלישה בהן.
באוקלה מציינים כי רוב המדינות בעשירייה הראשונה מציגות מהירות גבוהה גם במובייל וגם באינטרנט הביתי, אך מתוך כל אותן מדינות היחידה שנמצאת בשתי העשיריות הפותחות היא דרום קוריאה. שאר המדינות שנמצאות בטופ 10 בקטגוריה אחת נמצאות לרוב בעשירייה השנייה או השלישית בקטגוריה השנייה – מלבד מונקו שמשום מה לא מוצגת המהירות הממוצעת במובייל שלה, ייתכן כי המנויים נמצאים תחת ספקיות סלולר צרפתיות.
הגב
22 תגובות על "חושבים שהאינטרנט שלכם בבית ובמובייל איטי? בואו לראות איך אנחנו בהשוואה לשאר העולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
46מגה במובייל? כנראה רק במרכז.
כי ברשת פרטנר כבר כמה שנים המהירות מחוץ לערי המרכז היא 1-2מגהביט במהלך שעות היום.
יש לי 16.5 מ"ב בשעות היום בישוב קטן בדור רביעי.
מצד שני אני בפלאפון שזאת החברה היחידה שנותנת את זה, כל שאר הספקיות נותנות חוסר קליטה קשה בישוב
אכן בעיה גדולה בישראל שלא במרכז אין הרבה קליטה
כתבה לא מקצועית בעליל כי המהירות האמיתית של האינטרנט היא 1/16
בכל אופן למי בישראל יש upload יותר מ-10 ? שכתוב שהמוצע הוא 34 ????
לא רק כל עוד מהירות ההורדה והעלאה לא יהיו זהות שום דבר לא שווה.
ירון 'לא ראיתי' אינה ראיה,
זה שאתה לא מכיר לא אומר שלא קיים.
יש לי בחיבור לרשת של פרטנר מהירות העלאה של 170 ומהירות הורדה של כמעט 500.
תיאורתי. תבדוק
יופי של נושא לכתבה,
אך לא ניתן באמת להשוואת בין ישראל למדינה אירופאית.
בישראל כל גישת isp לאינטרנט שהיה מחוץ ל 4 Datacenter המרכזיים עוברת אלפי קילומטרים של סיב אופטי בהים התיכון.
בעוד שבאירופה המרחק למדינה השכנה הוא של כמה מאות קילומטרים (ואולי פחות).
וזה מבלי להכניס את נושא המחיר המצחיק שמשלמים בארץ
זה לא רלונטי, המרכזים של ookla לבדיקת מהירות הם גם בארץ.
אז ככה לא צריך לנסוע למדינה האירופאית הקרובה
מה עם חוסר יציבות בתשתיות? ניתוב מטורף דרך איטליה שמאט את כל תהליך ההתקשרות.. שלא נדבר על המחיר והמודמים העלובים שמציאים לך..
Ookla חברה מיותרת כמו הסקרים שלה
מעניין מתי כבר יפסיקו להשתמש בשקר הזה שנקרא "ממוצע" ויתחילו להשתמש במדדים שמראים תמונה נכונה יותר: "חציון" ו-"שכיח".
לדוגמא:
ל-10 אנשים יש אינטרנט במהירות 10 גיגהביט.
ל-1000 אנשים יש אינטרנט במהירות 10 מגהביט.
הממוצע? 108.9 מגהביט! נראה טוב אבל לא מראה את התמונה הנכונה!
החציון לעומת זאת הוא 10 מגהביט וזה כבר נותן תמונה נכונה יותר על המצב.
השכיח גם הוא עומד על 10 מגהביט וגם הוא מציג תמונה נכונה יותר של המצב.
אתה מתעלם מזה שממוצע הוא מיצג טוב, וגם לחציון לשכיח יש הרבה חסרונות (בציור שאתה הבאת הוא לא הראה את האלה עם האינטרנט הטוב).
נכון לכולם יש חסרון. אך ממוצע מייצג באופן טוב את הנתונים, ובעיקר שבודקים ע"פ ערים שאין קפיצה כ"כ גדולה כמו שכתבת
ממוצע הוא מייצג טוב בהתפלגות נורמלית – במקרי קיצון כמו זה שציינתי בהודעתי הראשונה הוא לא ממש משקף בצורה נכונה את המצב הקיים. מהירות ממוצעת של 108.9 מגה ביט לא משקפת את העובדה שלרוב המוחלט של האנשים (1000 אנשים) יש אינטרנט במהירות של 10 מגהביט ורק לבודדים מהם (10 אנשים) יש אינטרנט מהיר במיוחד של 10 גיגהביט. החציון ובעיקר השכיח יתנו תמונה אמיתית יותר של המציאות.
מתי תפסיק לחרבן מהפה? חתיכת מטומטם.
תודה רבה לך על תרומתך המועילה לדיון ותודה מיוחדת להנהלת גיקטיים שמאפשרת לאנשים כמוך להתבטא בצורה שכזאת. בהחלט הוכחת לכולם מי המטומטם מבינינו!
רוחב הפס לא משנה כל כך ל99% מהאנשים. לא אכפת לי אם אני נוסע בכביש עם 100 נתיבים כשיש פקק. הlatency וrouting בארץ צריך שיפור. מקווה שיהיה שיפור כשגוגל תבנה את הכבל אופטי החדש לישראל.
Startup natoin or startup charta?
זה בולשיט, כי לכל אחד יש מהירות שונה
למי שיש 300 מגה בבית מעלה את הממוצע, אבל יש אנשים עם 50 מגה, ועם וויפי בחדר ליד זה כבר יורד ל10
ובמובייל זה בכלל שקר. בפרטנר אני מופתע אם אני עובר את ה5 מגה, לרוב אני מתחת ל1 בשכות העומס.
אבל הסטטיסטיקה שלהם לא מתיחסת לחבילה אותה רכש המשתמש
יש משתמשים ששיקול כלכלי הביא אותם לרכוש חבילה קטנה יותר ויש כאלו שרכשו חבילה גדולה.. כל עוד אין התיחסות לגודל החבילה שנרכשה זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים. מהירות החבילה בעולם היא לא אחידה. וגם המשחק הזה של חוסר סימטריה במיהרויות.. אנחנו כבר לא בשנת 1990.. מספיק עם המשחקים האלו. תנו אינטרנט סימטרי בלי משחקים.
אני מחרבן מהפה
אתם אמורים להכיר את הקוראים שלכם טוב מזה, אנחנו אוהבים טבלאות ונתונים ולקרוא את המידע הגולמי לצד קריאת הטקסט :)
הם צריכים להראות חציון לא ממוצע. אחד עם 5G מעוות את הממוצע מול הרבה שמקבלים 5 מגה ביט בסלולר