חדש: גוגל פלוס תומכת מעתה בהודעות טקסט, גם בישראל
אמש (ו') השיקה גוגל פלוס את שירות הודעות הטקסט שלה ב-41 מדינות – בינהן גם בישראל. עכשיו צריך למצוא את מי שישתמש בו
בהודעה שפירסמה אמש (ו') גוגל בבלוג הרשמי שלה בהודו, ציינה ענקית החיפוש כי שירות Google + SMS, שהיה זמין עד עתה בארה"ב ובהודו בלבד, יתרחב ל-41 מדינות נוספות ובינהן גם ישראל.
מתרגשים? אין צורך, הרשימה הארוכה כוללת בעיקר מדינות עולם שלישי, כאלו שבהן מרבית התושבים אוחזים עדיין בסלולריים מיושנים ולא בסמארטפונים. השיקולים של גוגל לצרף את ישראל לשירות קשורים ככל הנראה לבסיס גאוגרפי משותף (או כך לפחות אנו מעדיפים לחשוב), אחרת לא ממש ברור כיצד הצלחנו להשתחל למועדון האקסקלוסיבי הכולל את ניגריה, אפגניסטן, גאנה ופקיסטן, אך אפילו לא מדינה אירופאית אחת.
פתרון חכם למכשירים טיפשים
השירות החדש של גוגל מאפשר למשתמשים לשלוח הודעות טקסט על מנת לפרסם סטטוסים ברשת החברתית, ולחילופין לקבל הודעות טקסט שיעדכנו אותם בכל ההתרחשויות בפיד שלהם. על פיתוחה של הפלטפורמה אחראיים מהנדסים הודים שחיפשו פתרון מעשי שיאפשר לבעלי הטלפונים המיושנים במדינה לקחת חלק ברשתות החברתיות על אף שלרובם אין חיבור זמין לרשת האינטרנט. בהודו 600 מיליון מכשירים סלולרים פעילים ורק חצי מהם תומכים בקישוריות סלולרית לרשת (Data), זאת מבלי להתייחס כלל לכמות מכשירי הסמארטפון במדינה, שנחשבת לנמוכה הרבה יותר.
אז איך מפעילים את השירות? יש להכנס תחילה להגדרות (קישור) בגוגל פלוס, להקליד את מספר הנייד שלכם ולהזין את הקוד שקיבלתם למכשיר בתיבת הטקסט. לאחר מכן תוכלו לקבוע באילו מקרים אתם מעוניינים לקבל התראה למכשיר באמצעות הודעת טקסט. נציין כי השירות נתמך בישראל ברשתות של פרטנר ופלאפון בלבד ותומך החל מאתמול גם בטקסטים בעברית.
קהל יעד מצומצם
אז אם אתם משתמשים הדוקים בגוגל פלוס, שלא מחזיקים סמארטפון, אין לכם חבילת גלישה סלולרית ואתם מנויים של פרטנר או פלאפון (נותר מישהו בקהל?), החל מהיום אתם מוזמנים לעקוב, לעדכן ולהתעדכן בכל מה שקורה ברשת החברתית התוססת של גוגל.
את פוסט ההצהרה על השקת השירות החדש, החליטה גוגל ללוות בתמונות המדגימות אותו דווקא באמצעות ממשק סמארטפון. על אף שמדובר במהלך מעט משונה, יתכן וענקית החיפוש העדיפה בכל זאת להתנתק מהדימוי המיושן של מכשירים טיפשים ובחרה בממשק אנדרואידי לצורך ההדגמה.
הגב
2 תגובות על "חדש: גוגל פלוס תומכת מעתה בהודעות טקסט, גם בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חחחחחחחחחחחחחחחח מדהים! הם לא מתייאשים.
מי נכנס לבית הקברות הזה שנקרא גוגל פלוס?
צריך רק קילר פיצ'ר אחד, ובית הקברות יהיה מלא באנשים שהספידו את הפלוס.