נחשף בטעות הכרומבוק החדש והמתקדם של סמסונג עם מסך מגע וסטיילוס
אופס: הרבה לפני ההכרזה הרשמית נחשף במלואו הכרומבוק פרו, מחשב הכרומבוק פרימיום של סמסונג שכולל עיצוב מוקפד, מפרט מתקדם וסטיילוס
כמו יצרניות מחשבים רבות, סמסונג כבר הציגה בעבר מחשבי כרומבוק מתוצרתה, אולם עתה נחשף בפעם הראשונה, כרומבוק פרו, כרומבוק הפרימיום מתוצרתה שמציג מפרט מרשים לצד עיצוב מתקדם וסטיילוס. סמסונג תכננה להכריז על המחשב החדש מאוחר יותר, אולם טעות או “טעות”, גרמו לכך שכל הפרטים הודלפו ונחשפו הרבה לפני הזמן.
עיצוב פרימיום עם סטיילוס
בדיווח שהופיע באתר ChromeUnboxed נחשף כי דף מוצר למחשב, שכאמור עוד לא הוכרז, הועלה לאתר של חנות האלקטרוניקה הידועה B&H, כשזמן קצר לאחר מכן, הוא הוסר. קוראים זריזים הספיקו ללכוד צילומי מסך של דף המוצר, וחשפו כך למעשה את כל הפרטים על המחשב, שעד עתה היה מוכר בשם הקוד “Kevin”.
מבחינת עיצוב, ניכר שמדובר במחשב פרימיום: המחשב בנוי ממתכת, עובייו הוא רק 12.9 מ”מ, והוא כולל מסך בעל מסגרת (Bezel) דקה מאוד, עם אפשרות להסתובב ב-360 מעלות ולהפוך למעשה למעין טאבלט. בנוסף, באופן נדיר למדי בעולם הכרומבוקים, יכלול המחשב גם סטיילוס של החברה. המשקל של המחשב הדקיק הוא 1.08 ק”ג.
המסך של המחשב הוא מסך מגע בגודל 12.3 אינץ’ וברזולוצייה מרשימה של 2400×1600; המחשב עצמו מתבסס על מעבד 6 ליבות במהירות 2GHz, עם 4GB זיכרון RAM ו-32GB נפח איחסון פנימי. על פי דייוחים קודמים, המפרט תוכנן כך שיתמוך בהרצה של אפליקציות אנדרואיד.
על פי הפרטים שהופיעו ב-B&H, המחשב צפוי ליהנות מחיי סוללה נאים של 10 שעות, כשמחירו צפוי לעמוד על 500 דולר. לא זול יחסית לכרומבוקים אחרים. המחשב יושק ככל הנראה ב-24 באוקטובר.
פופולאריים יותר ממחשבי המק
בישראל הם עדיין לא שכיחים יחסית, אולם בארצות הברית, זוכים מחשבי הכרומבוק, אותם לפטופים שמתבססים על Chrome OS של גוגל, להצלחה מרשימה. למעשה, על פי מחקר של IDC, נמכרו השנה, בפעם הראשונה מאז שהוצגו המחשבים לפני כ-5 שנים, יותר כרומבוקים ממחשבים שמריצים Mac OS – לא רק מקבוקים. הכרומבוקים, שפופולאריים מאוד בקרב תלמידים במערכת החינוך בארצות הברית, צפויים ליהנות מזינוק נוסף במכירות בזכות התמיכה שהתווספה לאחרונה באפליקציות אנדרואיד ומאפשרות למעשה למשתמשיהם ליהנות מיותר מ-2 מיליון אפליקציות.
הגב
10 תגובות על "נחשף בטעות הכרומבוק החדש והמתקדם של סמסונג עם מסך מגע וסטיילוס"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אפל לא עדכנה את את ליין המק שלה כבר כמה שנים(למעט המקבוק החדש) ככה שלא מפתיע שאנשים לא רצים לקנות אותם, אם אחרי העדכון לליין המק שכנראה נראה באירוע שלה החודש הכרומבוקים עדין ימכרו יותר אז אפל תהיה בבעיה (וגם אז קהל היעד שאליו שתי התוכנות פונות שונה כשידוע שבינתיים רוב הכרומבוקים שנמכרים הם זולים במיוחד).
אתם משווים בין החומרה והתוכנת ריגול של הכרומבוקים לבין המקבוקים
אולי די כבר עם השטות הזאת של “נחשף בטעות” …
תראו את הצילומים, טעות זה לא ….
חחח בדיוק מה שעבר לי בראש
רק אנשים שאין להם אפילו הבנה הכי בסיסית במחשבים, יקנו כרומבוק.
בתור איש עם הבנה גבוהה במחשבים, אתה טועה. אמנם עוד לא קניתי, אבל אני שוקל את זה ברצינות.
למה זה טוב? מה זה שונה מאנדרואיד, ולמה לא עדיף להתקין על זה לינוקס? לי זה נראה פשוט כמו עוד טבלט-לפטופ שמריץ מערכת הפעלה של גוגל רק יותר נסיונית שבטח עובדת גם פחות טוב…
בטעות??? זה לא בטעות סמסונג הייתה חייבת הכרזה מהירה אחרי הכישלון המחפיר של הגלאקסי 7 ולא רצתה להראות את זה…
לא הבנתי כמה רחוק הם רוצים להגיע עם הליין הזה של כל העניין עם כרום..
בכל זאת, בתכלס, המענה שהמערכת ההפעלה נותנת יש לי גם בחיפוש של גוגל..
ועם כל הכבוד לספוטיפיי ולכל הפיצ’רים הבנויים של המערכת, הם יכולים להיות אצלי גם בקיצור דרך בדפדפן.
נראה כאילו זה מה שזה נשמע. כרום.
למה?