הסטארטאפ הזה רק נחשף היום וכבר גייס עשרות מיליוני דולרים ממריוס נכט ודב מורן
חברת NeuroBlade, שעד כה פעלה מתחת לרדאר עובדת על שבב ייעודי ליישומי AI. כעת, היא מודיעה כי גייסה לשם כך 23 מיליון דולר
הסטארטאפ הישראלי NeuroBlade, שפעל עד כה מתחת לרדאר תוך כדי פיתוח שבב AI, נחשף היום לראשונה ומודיע על גיוס של 23 מיליון דולר בהובלת מריוס נכט, מייסד שותף של צ׳ק פוינט (שרק היום גייס 31 מיליון דולר לסטארטאפ שלו). כמו כן השתתפו בגיוס אינטל קפיטל והמשקיעים הקיימים: Grove Ventures של דב מורן, Stage One ומשקיעים פרטיים בהם רמי ליפמן. ביחד עם הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מסתכם ב-27 מיליון דולר.
נכנסו לליגה של הגדולים ביותר
כיום, שולטות בשוק מעבדי ה-AI בפרט והמעבדים בכלל NVIDIA ואינטל, אך הסטארטאפ הישראלי NeuroBlade החליט להיכנס לשוק התחרותי עם אלטרנטיבה שעשויה להצליח איפה שאחרים כשלו. השבב שהם פיתחו מתבסס על טכנולוגיה וארכיטקטורה שונות שעשויות לפתור בעיה יסודית בניהול הזיכרון שפוגעת בהרצת יישומי AI, באופן שמאפשר להקטין ולהוזיל את המעבד, תוך כדי שמירה על רמת ביצועים גבוהה. השימוש במעבדי AI רלוונטי למגוון יישומים כמו זיהוי תמונות, זיהוי דיבור, ניתוח וידאו ונהיגה אוטונומי, אך המימדים, המחיר, ההספק והביצועים של השבבים הנוכחיים מונעים מהתחום להתפתח בקצב הראוי.
״השבב ש-NeuroBlade מפתחת יאפשר להריץ אלגוריתמים של בינה מלאכותית בביצועים של שבבים מובילים בשוק, אך בפחות הספק וגודל או בביצועים טובים יותר משמעותית בהספק ובגודל דומה. הטכנולוגיה של NeuroBlade פונה לשרתים ואף רלבנטית למכשירי קצה כגון מצלמות אבטחה, מחשבים ניידים, רכבים, מולטימדיה ועוד״, אמר טל סלובודקין, שותף בקרן Stage One.
שאלנו את אלעד סיטי, מייסד משותף ומנכ"ל NeuroBlade, אם הם לא קצת חוששים להיכנס ״לליגה של הגדולים״. סיטי די התחמק מהשאלה, והסתפק בלהגיד שאכן מדובר בשוק תחרותי, ובדיוק מהסיבה הזו הם לא חושפים במה מתבטא הבידול שלהם ובאיך בנוי הצ׳יפ. ״כן נוכל לספר שראינו שהבעיות המרכזיות שמעבדים נתקלים בהן בהרצת משימות AI הן סביב הזיכרון, ושם ממוקד הפתרון שלנו״, אומר.
״התחלנו עם רעיון שאפתני: להניח אבן יסוד חדשה בארכיטקטורת המחשב כפי שאנו מכירים אותה ולפתור את בעיות הזיכרון שמאפיינות בעיות חישוב כבדות רבות. בחרנו להתמקד ראשית בבעיית החישוב של בינה מלאכותית. ראינו מגוון פתרונות חדשים בפיתוח בחברות הגדולות ובסטארטאפים שונים והבנו שהפתרון שלנו שונה מאד, חדשני מאד ולכן גם לא פשוט לביצוע, אך מצד שני מביא איתו הבטחה גדולה בדרך לשלב נוסף במהפכה שעוברות מערכות מחשב״, סיטי מוסיף.
NeuroBlade נוסדה ב-2017 על ידי המנכ"ל אלעד סיטי וה-CTO וסמנכ"ל אסטרטגיית המוצר אליעד הלל. כיום מועסקים במשרדיה שבהוד השרון כ-30 עובדים. המימון האחרון ישמש את החברה להגדלת כוח האדם, לפיתוח, ובחדירה לשוק עם המוצר הראשון שלה, כשהצפי המתוכנן הוא תחילת השנה הבאה. אגב, הם לא נמצאים לבד גם בשוק הישראלי: חברת Habana Labs שנחשפה לפני כשנה עובדת על מוצר דומה, ורק לאחרונה היא השיקה את המעבד החדשה שלה, שלדבריה מוצלח פי 4 מהמוצר המוביל ביותר של NVIDIA. שיהיה בהצלחה לכולם.
הגב
9 תגובות על "הסטארטאפ הזה רק נחשף היום וכבר גייס עשרות מיליוני דולרים ממריוס נכט ודב מורן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עוד השרון – > הוד השרון….
#אימוג׳ינבוך. תודה!
כשיגמר גל ההייפ הנוכחי שמיוצר ע"י גוגל ונוידאה שמיצרות ומשווקות שיטות ומודלים שמצריכים עשרות טרהפלופים וגיגות של זיכרון- אולי יחזרו ללוח השרטוטים ויעשו שהכל יעבוד על CPU חלש
And green monkeys are gonna fly out of my ass….
זה ממש חכם מצדך להגיב ככה…מראה על "מיקצועיות" ועל "ידע"
יותר גדול ויותר חזק ויותר מהר זה לא יותר חכם ולא יותר יעיל
כל החברות כבר מפתחות מאיצים חומרתיים, זאת בעיה קלה יחסית ופתורה. הבעיה העיקרית היא בעיית התוכנה, אין סוף רשתות שמתחדשות בקצב גבוה תמיכה בפריים וורקס שרק צצים עוד ועוד, קומפילציה יעיליה שתצמצם גישות לזיכרון ועוד ועוד ועוד… בקיצור העתיד בתחום שייך לחברות עם השקעה משמעותית בתוכנה כמו גוגל אנבידיה קואלקום אפל ודומיהן. עם כל הכבוד מי שמשקיע בסטארטאפ הזה פשוט לא מבין איפה הבעיה של התחום
יש להם חלון הזדמנויות עד שנוידאה ואחרים יעקפו אותם בסיבוב
לטווח ארוך אין לחברת שבבים קטנה הרבה סיכוי מול הגדולות לא בשיווק ולא במשאבים
לטווח קצר- יכולים לעשות אקזיט…
לגמרי