לכי תמצאי חיים: נאס”א שיגרה בהצלחה גשושית ומסוק למאדים
מטרת המשימה: לגלות האם התקיימו חיים על מאדים
נאס”א יכולה לרשום לעצמה הישג נוסף, לאחר ששיגרה בהצלחה היום (ה’) את הגשושית המתקדמת ביותר עד כה. מבסיס השיגור בקייפ קנברל, כאשר היא נשואה על גבו של טיל האטלס, הגשושית Perseverance נשלחה למסע ארוך שבסופו היא תנחת בתקווה על גבי מאדים ותנסה להבין האם אי פעם התקיימו חיים על כוכב הלכת המרוחק.
נתראה בעוד 7 חודשים
הגשושית צפויה לנחות במכתש ג’זרו ב-18 בפברואר 2021 (כשבעה חודשים מעכשיו). אז היא תתחיל במשימה שאורכה כשנתיים, ובמהלכה תאסוף ותדגום סלעים ודוגמיות מאדמת המאדים, בין היתר על ידי קדיחה אל בטן המאדים. כמו כן, הגשושית תאסוף ותארוז את חלק מהדוגמיות הללו לצורך איסוף בחזרה לכדור הארץ במשימות עתידיות, כאשר אלו עתידות להסתיים אי שם ב-2031.
המשימה הכללית של הגשושית, היא לאשר או לשלול את קיומם של חיים על המאדים. אתר הנחיתה שלה אושר בעבר על ידי מדענים בתור מכתש שבעברו היה אגם, מה שהופך את האיזור לפוטנציאלי במיוחד למציאת עדויות לקיומם של חיים בעבר או בהווה, בתקווה בתצורת מאובנים.
בנוסף, הגשושית מצוידת במצלמות באיכות גבוהה ולראשונה גם במיקרופונים, כך שנוכל לדעת בפעם הראשונה איך מאדים נשמע. ואם כל זה לא מספיק, בתוך גופה נושאת פרסווירנס גם מסוק קטן בשם Ingenuity. באם יצליח להמריא על גבי מאדים, זוהי תהיה הפעם הראשונה שכלי רכב מעשה יד-אדם ירחף בפלנטה אחרת, ויהווה פתח לדרכי מחקר עתידיות של כוכבים מרוחקים.
אל תצפו לתמונות רחפן מרשימות מהמסוק הקטנטן, כיוון שהוא עתיד לבצע רק ארבע גיחות קצרצרות באורך של עד 90 שניות בגובה של עד 5 מטרים ובמרחק של עד 50 מטרים, כאשר כולן יתבצעו באופן אוטונומי. כשיהיה באוויר, המסוק ינסה לצלם כמה תמונות, ולשלוח אותן בחזרה לכדור הארץ, אבל המטרה העיקרית שלו היא לבחון בכלל את אפשרות הטיסה על גבי פלנטה מרוחקת.
הגב
11 תגובות על "לכי תמצאי חיים: נאס”א שיגרה בהצלחה גשושית ומסוק למאדים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה אם הרובוט לא יעבוד? אפשר לשלוח כמה רובוטים שיעבדו ביחד במשימה ויתקשרו ביניהם משהו כמו רשת בלוקצין?
אם הרובוט ייכשל במקרה הגרוע חייזר ישמיד את הרובוט נתצטרך לחכות עוד 7 חודשים לעומת כמה רובוטים שיעבדו ביחד למען מטרה אחת.
מה הקשר בלוקצ’ין? אתה יודע מה זה או סתם אומר?
בכל מקרה, כל גרם ששולחים עולה הון, זה הצלחה גדולה לשלוח רובוט אחד. אני בטוח שהם בדקו אותו ממש טוב, ואם הוא יתקלקל בגלל תנאים לא צפויים מי אמר שהשני ישרוד? בקיצור זה לא נסיעה למכולת.
נו ואז הבלוקצ’ין מרוויח לך את כל הכסף חזרה דרך ביטקויין…
מה פתאום בלוקצ’יין, הם צריכים עוד סייבר, הרבה סייבר
אנון, מה עישנת ומי הסוחר שלך? שאדע להתרחק ממנו
הישג בלתי נתפס לנאסא. אנחנו בקושי הצלחנו לרסק קופסת פח על הירח. הם מטיילים על המאדים כבר שנים, ביקרו בצדק ובירחיו, שלחו חלליות לפלוטו ומעבר נחתו על אסטרואיד ומה לא… איפה הם ואיפה אנחנו….
כמה שנים וכסף זה לקח להם, וכמה זה לקח לנו?
עד מתי ימשיכו עם החיפוש העקר הזה?
רוצים לחקור את מאדים? בסדר, אבל בלי התרוץ המיותר הזה של חיפוש חיים
השאלה הגדולה ביותר היא:
מה זה חיים? למה ההגדרה חיים מתיחסת? לאורגניזם חי? ל”יצור” בעל תבונה? לאוסף של תאים שמקיימים אינטרקציה? בקיצור בנאסא סתם זורקים זבל וגרוטאות למאדים..
יבוא יום ו”חייזרים” ידרשו מאיתנו לאסוף את הפסולת שלנו משם במקרה הטוב.. במקרה פחות טוב..
במקרה הפחות טוב נסתבך עם שירותי המכס שלהם וחובות על אחסנת ציוד בשטח שלהם…