מיקרוסופט עובדת על טבעת המוות הבאה
מיקרוסופט עושה אוברקלוקינג קל לאקסבוקס 1. האם טבעת המוות 2.0 בדרך?
מארק וויטן, בכיר בחטיבת האקסבוקס של מיקרוסופט, דיווח לאחרונה על האצת מהירות השעון של השבב הגרפי בקונסולת האקסבוקס 1 מ-800 מגה הרץ ל-853 מגה הרץ. מה זה בעצם אומר ומה התוצאות האפשריות של שינוי כזה?
בתקופה האחרונה נראה שכמעט כל דבר שמיקרוסופט עושה הוא תגובה לסוני והפלייסטיישן 4. כשסוני הודיעה שהקונסולה שלה לא תגביל השאלה ומכירה של משחקים משומשים, מיקרוסופט מיהרה להוציא הודעה דומה. כשנמתחה ביקורת על הטיפול שלה במפתחים עצמאיים לעומת החופש הגדול שסוני נותנת לאותם מפתחים, מיקרוסופט מיהרה להודיע שלא רק שלא יהיו מגבלות, אלא שמתחילת דרכה הקונסולה תוכננה כך שתוכל לפעול גם כערכת פיתוח. באופן מפתיע, היכולת הזאת שתוכננה כבר מתחילת הדרך לא תהיה חלק מהקונסולה בהשקה.
יתרון החומרה של הפלייסטיישן 4
אבל עם יתרון אחד של הפלייסטיישן 4 לא יכלה מיקרוסופט להתחרות – יתרון החומרה. לפלייסטיישן 4 זיכרון מהיר יותר בצורה משמעותית משל האקסבוקס 1, ונראה שבשבב הגרפי של הפלייסטיישן 4 יש 50% יותר יחידות עיבוד. מה עושים כשרוצים מערכת חזקה יותר בלי לשלם על חומרה חזקה יותר, או במקרה של מיקרוסופט – כשאי אפשר כבר לשנות את החומרה, כי שלושה חודשים לפני ההשקה אין ספק שהקונסולה כבר עמוק בתוך תהליך הייצור? התשובה היא אוברקלוקינג.
אוברקלוקינג, למי שלא מכיר, הוא תהליך בו גורמים לחומרה שנועדה לעבוד במהירות מסויימת לעבוד במהירות גבוהה יותר. כשמדובר בשינוי זניח במהירות התהליך כמעט בטוח לחלוטין, אבל גם לא נותן תוצאות משמעותיות. ככל שמאיצים יותר את החומרה, כך עולים הסיכויים לגרימת נזק ולהתחממות יתר. מיקרוסופט לא האיצה את השבב הגרפי בצורה משמעותית במיוחד, אבל היא כן האיצה אותו מעבר למהירות שבה יצרן השבב ממליץ להשתמש בו, והאקסבוקס 1 היא קונסולה יותר קטנה ועם שבבים יותר ממוזערים מהאקסבוקס 360 בהשקה. כשמדובר במשהו שמבוצע על מכשיר שנמצא בייצור המוני, התוצאה תהיה, כמעט ללא ספק, מכשירים תקולים. האם יהיה מדובר באחוז נמוך בלבד שיטופל במסגרת האחריות ואיש לא ישים לב לכך, או שאנו עלולים להיות עדים לגל גדול של מכשירים שרופים?
למי שלא זוכר, או שלא התעניין בתחום באותה תקופה, השקת האקסבוקס 360 הייתה מלווה בגל עצום של קונסולות מושבתות. התקלה סומנה על ידי שלושה אורות אדומים שהקיפו את כפתור ההדלקה של הקונסולה ולכן זכתה לכינוי "טבעת המוות האדומה". כמות הקונסולות השרופות הייתה גדולה כל כך שבסופו של דבר מיקרוסופט נאלצה להאריך את האחריות על הקונסולה לשלוש שנים, מהלך שעלותו מוערכת בכמיליארד דולר. אגב, גם הפלייסטיישן 3 סבלה מכשל חומרה שנבע מהתחממות יתר, שם זכתה התקלה לכינוי "אור המוות הצהוב", על שם הנורית הצהובה שנדלקת כשהוא מתרחש, אבל התופעה הייתה משמעותית פחות נפוצה, וסוני אפילו לא נאלצה לשחרר תגובה לעיתונות, בוודאי שלא להשקיע כסף בנושא.
האם הניסיון הזה לקדם את החומרה לכיוון הפלייסטיישן 4 עלול להביא טבעת מוות חדשה? נקווה שמיקרוסופט למדו את הלקח מהדור הקודם ולא יסכנו את הקונסולות רק בשביל עוד כמה מגה הרצים שבקושי יבואו לידי ביטוי. בסופו של דבר, גם בדור הנוכחי הקונסולה של סוני הייתה חזקה יותר – סביר להניח שההפרש בין הפלייסטיישן 3 ואקסבוקס 360 גדול בהרבה מההפרש בין פלייסטיישן 4 ואקסבוקס 1, ועדיין משחקי מולטי פלטפורמה נראו לרוב טוב יותר על הקונסולה של מיקרוסופט, כי היא הקונסולה עבורה בוצעו רוב הפיתוחים. חבל להשקיע בהאצת חומרה לא משמעותית ומסוכנת, כשאפשר פשוט להוציא משחקים טובים יותר וכך למצוא את הדרך אל ליבם (ומשם אל כיסם) של הגיימרים.
הגב
11 תגובות על "מיקרוסופט עובדת על טבעת המוות הבאה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שאלה,
האם הם כבר יצרו את המכשירים כי זה נשמע מוזר שהם צריכים לעשות הרבה מכשירים שאנשים יקנו אבל בגלל שיש את זה הם יזרקו את המכשירים?
ולפלסטישין יש ניסיון יותר טוב מסוני ועוד אבל מיקרוסופט אמורים לנצח..
אוברקלוקינג זה עניין של תוכנה, לא חומרה.
הם יעשו משהו בתוכנה, יזרקו את העדכון לכל המכשירים וזהו. אין צורך לייצר מכשירים מחדש בשביל העניין הזה.
אותו דבר אפשר להגיד על פלייסטשין 4 אבל הבעיה של מייקרוסופט שאם הם יעשו אוברקלוקינג הם יכולים למצוא את עצמם פוגעים במעבד הגרפי ואם הם יפגעו רק בטרנזיסטור קטן זה יכול עדיין ליצור בעתיד טעויות.
נכון ששולטים בשעון ע"י תוכנה, אבל יש לכך השלכה על החומרה. גם אם תעביר בידך מוט הילוכים למהלך חמישי ברכבך ובתוך רחוב צפוף יהיו לכך השלכות חומרתיות בעליל. חימום הרכיבים אגב, נמצא ביחס ריבועי לקצב השעון. כלומר הכפלת השעון ב 2 תעלה את החימום פי 4:
P = C x V x F^2
P = חימום הרכיב
V = מתח הרכיב
C = קיבולי הצמתים ברכיב
F = תדר השעון
שיוציאו תת גרסא לXBOX ONE עם חומרה יותר טובה….
1 – אם מיקרוסופט כשלה בצורה כל כך קשה בקריאת השוק, אין מה להגן עליהם.
2 – מכיוון שלא טענתי שום טענה כמו שאתה אומר שטענתי, אין גם שום הוצאת דיבה. כדאי להכיר את החוק לפני שמנפנפים בו.
3 – פורסם גם פורסם. בשבב הגרפי של האקסבוקס 768 ליבות, בזה של הפלייסטיישן 4 יש 1152 ליבות.
4 – לא, אתה טועה. שתי הקונסולות משתמשות במאגר זכרון יחיד גם למערכת וגם לכרטיס המסך. לשתיהן יש בסך הכל 8 גיגה. לפלייסטיישן 4 יש 8 גיגה GDDR5 ולאקסבוקס יש 8 גיגה DDR3, וזהו.
כן, המהרה.
יש לי את 2 הקונסולות של הדור הזה.
XBOX360 נקנה לפני כשלוש שנים. עובד כמו גדול
PS3 נקנה לפני כשנתיים וכבר תוך מספר חודשים התחיל לעשות בעיה (שרט המון דיסקים) עד שהתפגר סופית.
והXBOX עוד שמן והPS3 גרסת SLIM!
כיום אפשר ללחוץ על הגאז בחלק אחד של השבב ולהאיט בחלק אחר של השבב. ייתכן והם שילבו בקוד את הבקרה הזו וכך שומרים מרחק מטבעת המוות. עוד אפשרות, שנותנים לו להתחמם אבל מגבילים אותו ע"י האטה דראסטית רגע לפני שהוא עולה בלהבות. במחשבים ישנים עצירת המאוורר או הסרת לוח הקירור היו הורסים את הלוח אבל במחשבים חדשים הם רק מאיטים לאחר זמן החימום את הביצועים. אבל כאשר אורך החיים של מוצר מתקצר והולך מסיבות אחרות, למי זה חשוב.
MTBF למי שלא יודע, זה הזמן הממוצע בין תקלות. יצרנים של מערכות קריטיות (למשל במטוסים) מחוייבים על המספר שהם מצהירים
את הxbox360 הוציאו כתגובה לps2 את הxbox one כתגובה לps3 נא לדייק כתבים חובבנים