השוואה בין 3 האפליקציות הפופולאריות למעבר כספים בין חברים
לפני שאתם חוזרים להסתובב עם ניילונית בשביל לאסוף כסף למתנה לקולגה, למה שלא תאספו מכולם כסף באמצעות אפליקציה?
הפעמים בחיי היום-יום בהן אנחנו חייבים לחברים כסף, או שמישהו חייב לנו כסף, לא מעטות: בין אם מדובר בחבר לעבודה שהזמין אתכם למנת פלאפל כי שכחתם את הארנק במשרד, או שמארגנת מסיבת הרווקות רוצה לאסוף כסף מכולן' או איסוף כסף לוועד ההורים וועד הבית. למזלנו, נראה שהזמנים בהם היינו צריכים לזכור מי-חייב לנו-כמה או להסתובב עם שרוול ניילון מלא במטבעות במשרד הם נחלת העבר. בתוך פחות משנה קפצנו מאפליקציה אחת לשלוש אפליקציות שונות להעברת כספים בין חברים. כולן ללא תשלום עמלה, כולן יאפשרו לכם לשלוח ולקבל כסף, אבל הן בכל זאת מעט שונות. איזו אפליקציה הכי מתאימה לצרכים שלכם?
Paybox: החלוצה החברתית
הראשונה לפצח את רעיון האפליקציות להעברת כספים בישראל הייתה חברת Paybox שהוקמה כבר בשנת 2014, ואפשרה למשתמשים לפתוח קבוצות תשלומים. הקונספט של האפליקציה פשוט: מקים הקבוצה יכול לקבוע את סכום התשלום שכל משתתף צריך לשלם, מזמין את החברים הרצויים לקבוצה, ויכול לאסוף מכולם במרוכז את התשלום בתום תהליך גיוס הכסף מהקופה המשותפת. האפליקציה איפשרה בצורה שקופה לכל חברי הקבוצה לראות מי שילם (ובעיקר מי לא) ואף לשוחח בקבוצה יחדיו.
מאז ההשקה האפליקציה ״זיגזגה״ לא מעט בתנאי השימוש, ממודל חינמי, למודל בתשלום (על משיכה בלבד יש לציין, אך עדיין מרגיז), למודל חינמי שוב (עקב כניסת המתחרה הגדול הראשון), וכל זאת תוך פחות מחודש ימים. כיום, המודל הוא חינמי לחלוטין ומאפשר לשלם גם מחוץ לאפליקציה (בשירות Paybox Web).
האפליקציה מאפשרת כיום לשלוח כסף ו/או בקשות תשלום לאנשי קשר בודדים, וכמובן לפתוח קבוצות תשלום ולהזמין אליהן חברים. הכסף שמועבר אליכם תמיד יגיע לתוך ״יתרה״ באפליקציה ולא מועבר ישירות לחשבון הבנק/אשראי שלכם. תוכלו להשתמש ביתרה שלכם בשביל לבצע תשלומים לחברים אחרים באפליקציה. במידה ותרצו להשתמש בכסף מחוץ לתחומי האפליקציה, תצטרכו לזכור לבצע פעולה פשוטה של משיכה אל האמצעי הרצוי.
החברה מצהירה כי היא עומדת בתקן האבטחה PCI DSS, ומגבילה את סכום ההעברה החד פעמית ל-1,500 שקלים, ואת סכום ההעברה היומי/חודשי המצטבר לכ-7,500 שקלים. לצערנו, לא ניתן להוסיף טביעת אצבע כאמצעי אבטחה נוסף נכון להיום.
Bit: הפשוטה והברורה
השניה להכנס לשוק הייתה Bit. האפליקציה היא פרי פיתוח של בנק הפועלים, אך פתוחה ללקוחות כל הבנקים. מבין כל האפליקציות, Bit היא הכי בסיסית, והכי ברורה. זאת האפליקציה שגם ההורים שלכם יסתדרו איתה מבלי להבהל מממשק עמוס מדי. כל הכפתורים וכל האפשרויות מוצגות באופן גדול מאוד יחסית, ומאוד קשה ״ללכת לאיבוד״ בתוך התפריטים. בניגוד לPaybox, ב-Bit אין מצב ״יתרה״. הכסף שאתם מקבלים מועבר בלחיצת כפתור לחשבון הבנק לבחירתכם.
כאשר תבקשו להעביר או לקבל כסף מאיש קשר, האפליקציה תשאל אתכם בצורה די ישירה: ״למי?״/״ממי?״, ״כמה?״ ו״למה?״. לאחר מכן הבקשה תשלח לאיש הקשר הנבחר. לטובה, ולרעה, אין ב-Bit עוד פיצ׳רים בולטים, וחסרה לנו אפשרות התשלום הקבוצתית (שאמנם מופיעה במסך ה״שאלות והתשובות״, אך לא מצאנו את האפשרות עצמה ברחבי האפליקציה). למרות המחסור, הככל הנראה זמני, באפשרות התשלום הקבוצתית, האפליקציה כל כך פשוטה לשימוש, ומעוצבת בצורה כל כך ברורה שהיא עשויה להפוך למועדפת על החלק באוכלוסיה שקצת מפחד מאפליקציות מורכבות מדי.
החברה אינה מצהירה על תקני אבטחה כלשהם באתר שלה ומצהירה כי השירות ״עומד בסטנדרטים המקובלים של אבטחת מידע והגנה על הפרטיות״. סכום ההעברה החד פעמית או ליום מוגבל ל-1,500 שקלים, וסכום ההעברה החודשי המצטבר מוגבל לכ-5,000 שקלים. ניתן להוסיף טביעת אצבע כאמצעי אבטחה בנוסף לקוד גישה אישי, מה שהופך את תהליך התשלום לנוח, בטוח ומהיר יותר.
Pepper Pay: הצעירה והפרקטית
האפליקציה החדשה ביותר היא כמובן Pepper Pay מקבוצת בנק לאומי (פתוחה גם היא ללקוחות כל הבנקים), שמרגישה ממש כמו האחות הקטנה והצעירה של שאר האפליקציות. בפפר פיי החליטו לשים דגש מיוחד על חווית המשתמש תוך ניסיון להפוך את השימוש בה למהנה. לאחר הזנת הסכום לתשלום או לבקשת התשלום ובחירת איש הקשר המיועד, תוכלו להוסיף הודעה לנמען ואפילו אנימציה משעשעת עם כיתובים כמו ״מה עם הכסף?״, ״אני אחכה עוד הרבה?״, ״אנחנו פיטים״ ועוד.
לאחרונה הוסיפה פפר פיי את האפשרות לפתוח קבוצה לתשלום, בדומה מאוד ל-Paybox. בעת פתיחת קבוצה תוכלו לבחור כמה כסף אתם רוצים לאסוף מכל משתתף, לשוחח עם כל המשתתפים, לראות מי שילם ומי לא ואפילו לתזכר אותם על התשלום החסר.
כל השימוש באפליקציה מאוד צבעוני וכיפי, ולמרות זאת, פשוט ונוח. בפפר פיי הצליחו למצוא איזון מוצלח מאוד בין שימושיות לבין חווית משתמש.
ניתן להעביר דרך האפליקציה עד 2,000 שקלים ביום, ועד 6,000 שקלים בחודש. לקוחות Pepper (שירות הבנקאות) לא מוגבלים בסכומי ההעברה באמצעות האפליקציה. גם Pepper לא מפרטים על אמצעי האבטחה שלהם ומצהירים באתרם כי ״השקענו משאבים רבים כדי שכל המידע הרגיש יהיה מוצפן, ואנחנו מפקחים באופן קבוע על הגישה למאגרי המידע בטכנולוגיות האבטחה המתקדמות ביותר״. ניתן להגדיר טביעת אצבע כאמצעי אבטחה בנוסף לקוד גישה אישי.
קל להעביר כסף, אבל יש משהו אחד שצריך לקחת בחשבון
שלוש האפליקציות מאפשרות לכם להגדיר כרטיס אשראי בשביל לשלוח כסף, וחשבון בנק בכדי להעביר את הכסף אליו. בכולן ניתן להגדיר אחד מהפרטים בהתאם לצורך הראשוני, ולאחר מכן להוסיף את השני במידה ותהיו מעוניינים בכך. שלוש האפליקציות אינן גובות כל עמלות שהן על העברה או משיכה של כסף, מה שהופך אותן לאטרקטיביות יותר מהעברה בנקאית רגילה.
אחד החסרונות היחידים של כל האפליקציות הללו, הוא שאם תעבירו לאדם כלשהו כסף והוא איננו מעוניין להוריד את האפליקציה או לשים את פרטיו בה (ויש לא מעט כאלו), הכסף פשוט לא יעבור אליו. זאת בניגוד להעברה בנקאית או קונספט של מזומן פשוט. גם משתמשים רשומים צריכים להכנס לאפליקציה ולבצע פעולה נוספת בכדי להעביר את הכסף לחשבון הבנק או האשראי. במידה וניסיתם להעביר כסף לאדם שלא רוצה למשוך את הכסף דרך האפליקציה, או פשוט לא מגיב לבקשת התשלום שלכם, ב-Bit וב-Pepper Pay הכסף יוחזר אליכם אוטומטית תוך 72 שעות שבהן הנמען לא משך את התשלום. ב-Paybox נראה כי אין הגבלת זמן על אישור ההעברה, ובכדי לבטל את ההעברה בדיעבד תאלצו להתקשר לשירות הלקוחות.
שלוש האפליקציות מנסות ליישר קו האחת עם השניה לאורך השנה האחרונה, מה שככל הנראה יצור מצב שבו שלושתן יהיו די זהות בסופו של דבר מבחינת אפשרויות שימוש. מאחר והאפליקציות לא מתממשקות האחת עם השניה, נוצר מצב בו אתם וחבריכם תצטרכו להוריד את שלוש האפליקציות כדי לוודא שאתם יכולים לקבל כסף ולשלוח כסף. לא המצב הכי נוח, אבל נוח יותר לטעמנו מלהסתובב עם פנקס ועט ולגבות חובות קטנים מחברים. התחרות האמיתית עתידה להגיע דווקא מכיוונה של ״וואטסאפ״ שעשויה להשיק אפשרות לשליחת כסף דרך האפליקציה המאוד פופולארית שלה ופיצ׳ר כזה צפוי לעלות בקרוב לפיילוט בהודו.
הגב
12 תגובות על "השוואה בין 3 האפליקציות הפופולאריות למעבר כספים בין חברים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בכל האפיליקציות ציינית לאיזו בנק האפליקציה שייכת. אציין שפייבוקס למיטב ידיעתי שייכת לבנק דיסקונט
פפר זה לאומי
בפפר ניתן לבצע גם העברה בנקאית רגילה (לפחות ללקוחות פפר)
הבדל משמעותי נוסף: היכולת להעביר את הכסף לאשראי או לבנק.
למי שעדיין משלם עמלות שורה בבנק (אה… כולנו) כל העברה דינה עמלה בבנק.
לעומת זאת בכרטיס אשראי חיוב או זיכוי אינם מחוייבים בעמלות שורה (למיטב ידיעתי)
באפליקציות האלו אין אפשרות לקשר את קופת הגביה לאירוע בפייסבוק או לקטלוג מכירה ברשת. האם יש אפליקציה שמאפשרת את זה?
מן הראוי לציין שבפייבוקס ניתן להעביר רק שקלים שלמים ללא אפשרות לאגורות, בניגוד לביט ופפרפיי.
פייבוקס זה מטחנה של פרטים אישיים . אל תתקרבו – ברגע שנכנסתם הם לא יתנו לכם לצאת , את החשבון הם לא ימחקו , והם עושים שימוש בהמון הרשאות מפוקפקות . לא ממליץ בכלל.
האפליקציות גובות עמלה, הגבוהה מאד, מהמקבל. זה אולי הדבר החשוב ביותר ודווקא את זה לא ציינתם.
בפייבוקס לא לקחו לי עמלה אף פעם
האפליקציות לא גובות עמלה אם החשבון של המקבל נמצא בבנק אליו הן שייכות.
פייבוקס – דיסקונת, פפר – לאומי, ביט – הפועלים.