וידאו חדש חושף כיצד מתמודדת מונית אוטונומית עם הנהג הישראלי
ב-40 דקות של נסיעה ברחובות ירושלים בלילה, המונית האוטונומית של מובילאיי מתמודדת עם לא מעט עבירות תנועה, אבל נראה שגם היא אימצה אופי נהיגה ישראלי
אם הכל ילך כשורה (והרגולטור לא יהרוג את היוזמה), נוכל עוד השנה לתפוס מונית ברחבי תל אביב כשאין שום נהג מאחורי ההגה שינסה לפתח איתכם שיחה על פוליטיקה, מזג האוויר ואופי הנהיגה של כל הנהגים האחרים על כביש. אבל עד אז, אנחנו מקבלים הצצה ראשונה לשירות המוניות האוטונומיות של מובילאיי, כשהיא נוסעת במשך 40 דקות ברחבי ירושלים.
נסו לספור את כמות עבירות התנועה
אנחנו אוהבים את הסרטונים שמשחררת מובילאיי. מדובר לרוב בסרטונים ארוכים ולא ערוכים שמאפשרים לצפות ברכב האוטונומי שלה בפעולה במגוון תרחישים וסיטואציות; אבל זוהי הפעם הראשונה שאנחנו רואים את שירות ה-Robotaxi של החברה נוסע עם מערכת החיישנים האחודה שלו, True Redundancy. זוהי הגישה שבה בחרה מובילאיי, שבעצם מאחדת שתי מערכות שונות: הראשונה מבוססות על מצלמות והשנייה על רדאר ו-LiDAR כמקובל. כך, הן לא משמשות כמערכות משלימות, אלא כמעין גיבוי האחת לשניה.
בסרטון שאורך כ-40 דקות, הרכב האוטונומי של מובילאיי נוסע ברחובות ירושלים בחשכה, כשאפשר לראות לא מעט התמודדויות עם מפגשים מקסימים עם הנהג הישראלי: כבר ב-01:12 תוכלו לראות איך נהג נדחף לנתיב הנסיעה באמצע צומת; ב-01:53 הוא מתמרן בנתיב צפוף למדי עם רכב חונה שבולט היטב אל תוך הכביש; ב-04:00 הוא מבצע פניה שמאלה בצומת ללא רמזור ועם מעברי חציה להולכי רגל, כשאחד הנהגים מבצע פרסה לא חוקית; ב-10:45 תוכלו לראות הולכי רגל שמחליטים לחצות את הכביש שלא במעבר חציה אלא מלפני המכונית תוך כדי נסיעה. הרכב מתמודד עם כל ההתקלות הללו בלי יותר מדי תקלות. אם בא לכם להרים קצת גבות, ב-11:03 תוכלו לראות איך הרכב האוטונומי לא נותן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה (מה שמוכיח שהאלגוריתם פותח בהחלט על ידי נהגים ישראליים)
הרכב שמככב בסרטון הוא אוטונומי ב-Level 4, מה שאומר שאין צורך בכלל בנהג או בתשומת לב של הנוסע במהלך הנסיעה. אף על פי זאת, בסרטון ישנו נהג בטיחות מאחורי ההגה, אך הוא לא נוגע בהגה לאורך כל הנסיעה – כמתחייב מתנאי הרישיון.
ב-2022, אולי, בישראל
לקראת סוף 2021 הודיעו שתי החטיבות הישראליות של אינטל, Mobileye ו-Moovit, על שיתוף פעולה מעניין בשם MoovitAV, במסגרתו יסעו מוניות אוטונומיות במינכן ובתל אביב במהלך 2022. על פי החברה, לאחר איחוד הרכיבים והוזלת עלויות הייצור לכ-5,000 דולר למערכת, מחיר השירות יעמוד על "שבריר מהעלויות" של תחבורה ציבורית. השירות אמור להיות מבוסס על אותה מערכת שאנחנו רואים בסרטון כאן, הכוללת 11 מצלמות שממוקמות על גבי מיניבוס של NIO הסינית, ומעליו חיישני LiDAR של חברת Luminar. מי שתהיה אחראית על האפליקציה שבה הישראלים ישתמשו היא כמובן Moovit, שגם תתכנן את הנסיעות באמצעות האלגוריתם שלה.
הגב
11 תגובות על "וידאו חדש חושף כיצד מתמודדת מונית אוטונומית עם הנהג הישראלי"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כתבה מצוינת. תודה שרשמתם את הסמניות זמנים לתוכן המעניין.
כבר ב 0:54 וב 1:25 יש אנשים על מעבר החציה והרכב פשוט ממשיך לנסוע כאילו הם לא שם (לא נותן שום זכות קדימה)
יש לרכב אור ירוק ברמזורת לפחות ספציפית בקטעים שציינת
יש לו רמזור ירוק
כל עוד הרכב עוצר כשמישהו קופץ לפניו, זכות קדימה פחות חשובה – הבעיה היא מה עושים כשמרחק העצירה קטן מדי.
שידרסו.. אולי ככה ילמדו לא לקפוץ לכביש.
נהיגה מצוינת. ראיתי הרבה סרטונים של טסלות ואני יכול להעיד שהם לא תמיד מצליחות להתמודד עם דברים שראו בסרטון.
אני בעד שרכבים האלה ישלחו סרטונים על עבירות תנועה ומספרי רכבים רק כך יתנו לרכב כזה לחיות בבטחה על הכביש
מדהים מדהים
דוגמה לחברה שהייתי רוצה לעבוד בה
אם היה יודע להוציא יד מהחלון בהפגנתיות ולדפוק יריקת אזהרה אז יש לנו פה אלגוריתמם מנצח
עדיין עושה רושם שיש מקום להוספת שכבת זיהוי להפרדה נוספת בין בני אדם לעצמים דוממים תוך מתן עדיפות חירום לבני האדם, כבר אפשר לראות את הונאות הביטוח באופק, בשורה התחתונה הפתרון האולטימטיבי הוא מסירת התשתיות לרכב האוטונומי החל מסגירת נתיב {במכשול פיזי} וכלה במסירת כלל הכבישים, אך בתחרות בין האינטרסים הכלכליים לחיים עצמם הנפגעים מהתחממות הכדור מובילים האינטרסים בגדול כיום.