מובילאיי משיקה שירות מוניות אוטונומיות עם Moovit. בשנה הבאה: ישראל
שתי הרכישות הישראליות הענקיות של אינטל משתלבות למיזם מוניות אוטונומיות שיושק בישראל ובגרמניה עוד בשנה הבאה
במסגרת תערוכת הרכב בגרמניה, IAA Mobility, הודיעו היום (ג') אינטל וחברות הבת הישראליות שלה – מובילאיי ומוביט – על שירות חדש של מוניות אוטונומיות, שבין היתר יושק גם בישראל. זהו שיתוף פעולה מעניין במיוחד בין שתי חטיבות ישראליות למהדרין של אינטל: Mobileye בראשות אמנון שעשוע, ו-Moovit, אותה רכשה אינטל תמורת מיליארד דולר רק בשנה שעברה, כשבשלב הראשון יופעל השירות במינכן, ובשנה הבאה – אם ירצה הרגולטור – יושק גם בתל אביב.
שילוב של מצלמות ו-LiDAR
השירות החדש יקרא MoovitAV (או Moovit Autonomous Vehicle אם אתם לא אנשים של קיצורים), והוא מבוסס על הטכנולוגיה של מובילאיי: 11 מצלמות שממוקמות על גבי מיניבוס של NIO הסינית, ומעליו חיישני LiDAR של חברת Luminar, כשחברת Moovit שנרכשה בשנה שעברה על ידי אינטל, תאפשר את כל צד המשתמש, כלומר, אפליקציה, תיאום הנסיעות ומהצד השני – אלגוריתם תכנון הנסיעות.
שעשוע מבטיח כי המחירים של שירות MoovitAV יהיו "שבריר מהעלויות" של תחבורה ציבורית. "אתה תקבל תחבורה פרטית במחיר של תחבורה ציבורית. זה ייקח זמן, אבל זה מה שיהיה". כרגע, שעשוע מעריך את עלות המערכת לכל רכב ב-20 אלף דולר, אבל טוען שעד 2024 החברה תאחד את הרכיבים ותצליח להוריד את מחירה לכ-5,000 דולר בלבד, מה שלטענתו יסייע להנגשת הטכנולוגיה ליותר רכבים.
על פי שעשוע, ההשקה בתל אביב צפויה לקרות בין אמצע לסוף 2022, אולם לדבריו המועד תלוי ברגולציה הישראלית. מכיוון שהרגולציה בגרמניה מתירנית יותר, השירות יושק קודם לכן במינכן.
אינטל תשיק את השירות גם במינכן שבגרמניה, באמצעות שיתוף פעולה עם חברת Sixt, שתציע את השירות בין היתר גם באפליקציה שלה. בישראל, כאמור, נוסעים יוכלו להזמין נסיעות ברובו-מונית באמצעות אפליקציית Moovit. עם זאת, קחו בחשבון שכמו תמיד, גם MoovitAV יהיה כפוף לרגולציה ואישורים שונים, כך שהשקה בשנה הבאה עשויה להיות מאתגרת עבור החברה.
היריבות הותיקות משנות גישה. זמנית
מובילאיי, בדיוק כמו טסלה, שמה דגש על המצלמה והראייה הממוחשבת על פני הליידאר. עם זאת, בדיוק כמו שמובילאיי חושפת היום, גם טסלה התחילה לאחרונה לעבוד עם ה-LiDAR של לומינאר על פי דיווח חדש. "התפיסה של טסלה היא לקחת את הראייה הממוחשבת, ולהמשיך לפתח אותה עד שיהיה רכב רק עם מצלמות. אבל מצד שני אנחנו צריכים להגיע לסיכויי הצלחה מעולים", הסביר אמנון שעשוע, מנכ"ל מובילאיי, בשיחה עם כתבים לרגל השקת השירות. שעשוע לא נראה מופתע מהתפנית לכאורה של טסלה: "טסלה לאורך כל השנים אומרים משהו אחד ועושים משהו אחר. לא אופתע אם נראה עוד כמה שנים LiDAR (במערכות שלהם, ע.ב). כשירצו נהיגה אוטונומית ב-Level 4 – הם יצטרכו את זה".
כאשר נשאל שעשוע לגבי התאונה שהתרחשה לאחרונה בכפר האולימפי במסגרתה נדרס לכאורה ספורטאי פראלימפי על ידי שאטל אוטונומי, אמר מייסד מובילאיי: "תאונות יהיו. רכב הכי בטוח הוא רכב שלא נוסע. העולם פועל לכיוון האסדרה. הרכבים האוטונומי יוכיחו שהסיכוי לתאונה נמוך יותר איתם מאשר עם נהג אנושי". לדבריו, למרות שמערכות אוטונומיות כבר מגיעות לנתונים טובים יותר מאשר נתוני הנהגים האנושיים, השאיפה של מובילאיי היא להגיע למערכת טובה יותר בכמה סדרי גודל.
הגב
16 תגובות על "מובילאיי משיקה שירות מוניות אוטונומיות עם Moovit. בשנה הבאה: ישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הבעיה המרכזית היא ועד נהגי המוניות, אם לא הצליחו להכניס את אובר כנראה לא יצליחו להכניס מונית אוטונומית
אולי קורונה תעור
בנתיים מוביליי פישלו בגדול הקיץ כשאחרי ימי חום גדול הרבה מאוד (אם לא כל) מסכים של המכשיר התנפצו מהחום, ולמרות שהתחייבו נסוגו מההבטחה לתקן על חשבונם את התקלה. אנשים נוסעים עם מסכים שהתפוצצו מהחום.
שלי התנפץ כבר בקיץ הראשון שלו אי שם ב2016…
נדיר לראות מסך מובילאיי לא מנופץ.
הם ממש לא פישלו.
שטלת אותם כמה יעלה לך לתקן את זה? לפי מה שזכור לי מחיר מופקע מאוד אז דעתי האישית זה לא פשלה זה תחמנות ישראלית קלאסית
זה כמו שיש חברות שהיו נותנים מכונות קפה בחינם אבל אתה צריך לקנות קפסולות יקרות
או כמו מדפסות ממש זולות עם צבע יקר בטרוף
הכל זה תחמנות איך להרוויח כסף גם בעקיפין ובאופן קבוע
מובילאיי זה הגדרת הישראבלוף
התאונה בכפר האולימפי היתה באשמת המשגיחים על הרכב. לפחות שווה להזכיר את זה אם כבר מזכירים את התאונה.
ושום מילה על נושאים מורכבים כמו אכיפה ומשפט.. כל דיבורי הבלינג בלינג האלה, מישהו מוכן לשאול את השאלה מה קורה במקרה שהולך רגל/נהג נהרגים/נדרסים בגלל באג? מי נענש, מי נשפט? החברה בע"מ? המפתח? בודק התוכנה? המנכ"ל?
האם זה ייסגר בקנס כספי בלבד? אם כן, זה לא אומר שמאותו הרגע חיי אדם מכומתים בכסף? עולם מעניין.
חיי אדם מזמן מכומתים בכסף. בישראל אגב, בסכום בין הגבוהים בעולם.
אנא הסבר
חברת תרופות תמצא פתרון שמחייב אותך לקנות כדור כל יום וידאגו שכל פתרון אמיתית ירד מהמדף. תאונה היום בגלל טעות (או "באג") נסגרת בביטוח, שבודק בעיקר כמה כסף אתה מפסיד לפי שנות עבודה וכמה נזק נגרם לך בתשלום לרופאים. מה בקשר למסיבה בפאנג'ויה באילת שלא סגרו אותה בגלל עלויות של פיצויים
לא הצליחו להכניס אובר לישראל, אבל מכוניות אוטונומיות כן?
בהצלחה עם הרגלוטור.
אובר אינם מהפיכה אלא ניצול של אנשים בעלק כלכלה שיתופית בה החברה מרוויחה המון והנהגים נכנסים לחובות
ניצול? אף אחד לא הכריח אותם להיות נהגי אובר.. זה שכל אחד רוצה לעבוד
"בשעות גמישות בלי בוס על הראש" ושוקע בחובות, זה כי הוא אידיוט
אם האפליקציה תשתמש באותו אלגוריתם לא מטוייב של זמני ההגעה של אוטובוסים, ותתכנן לך מסלול "כדאי" כמו של האוטובוסים (צריך להיות משתמש ותיק מאוד כדי להבין מה המסלול הכדאי באמת ואיזה מסלול גורר אותך להחלפת קו בשומקום בלי תדירות, או מחשב את הזמנים בלי התחשבות בנתוני תנועה) המיזם לא יגיע לשום מקום