שירות האופניים השיתופיים שתוכלו לאסוף ולהשאיר כמעט בכל מקום נוחת בישראל
במקום לחפש תחנות ולעלות על אופניים בלויים, האופניים של מובייק מאפשרים לכם לאסוף אותם מכל מקום, ולהניח אותם בכל מקום
אם אתם משתמשים קבועים בתחבורה ציבורית בישראל, רוב הסיכויים שאתם לא בדיוק מסופקים ממנה. התלות בתזמונים של האוטובוסים, הצפיפות, המחירים, השביתות ובסופו של דבר, העמידה בפקקים, הופכת את הנסיעה באוטובוסים לחוויה לא מהנה בלשון המעטה. עיריות רבות ברחבי העולם מודעות לכך ומחפשות פתרונות תחבורה אחרים, והיום (ב’), אחד הפתרונות המעניינים בעולם מגיע גם לישראל, כאשר Mobike הסינית מודיעה כי תחל לפעול בקרוב בישראל. המיזם מאפשר איסוף של אופניים מרחבי העיר, שחרורם באמצעות אפליקציה ובתום השימוש, בלחיצת כפתור ניתן להשאיר את האופניים כמעט בכל מקום.
מאתרים ומשחררים את האופניים עם אפליקציה
המיזם של Mobike יתופעל בארץ על ידי Car2Go, אשר מפעילה צי של רכבים להשכרה ואת שירות הרכבים השיתופיים “אוטותל” שבו המשתמשים מחזירים את הרכב לחניה ייעודית (ומעט שנויה במחלוקת בקרב תושבי העיר) או לחניית כחול לבן על פי חוק.
Mobike מאפשרת למשתמשים לאתר באמצעות אפליקציה את זוג האופניים הקרוב ביותר למיקומם. כאשר הם מגיעים אליהם, כל שנותר לעשות הוא לסרוק את הברקוד על גבי האופניים באמצעות האפליקציה, והמנעול אשר נועל את גלגלי האופניים, ישתחרר. בסיום הנסיעה, המשתמש פשוט יכול להניח את האופניים בכל מקום שאיננו מפריע במרחב הציבורי (כלומר, לא חוסם את המדרכה, לא מפריע להולכי הרגל או לרכבים), ובהזזה של ציר פשוט, לנעול את האופניים ולהמשיך בדרכו.
לא דומה לתל-אופן כמו שחשבתם
חלקכם וודאי ימצא דמיון בין Mobike לבין מיזם האופניים השיתופי בתל אביב, הלא הוא “תל-אופן”. בשיחה שערכנו עם לירן גלבוע, מנהל פעילות Mobike בישראל, הוא מסביר לנו כי אמנם שני המיזמים משתמשים באופניים, אך זוהי נקודת הדמיון הכמעט אחרונה בינהם: ראשית, את האופניים אין צורך לאסוף ולשחרר מעמדה ייעודית, ובסיום הרכיבה גם אין צורך להשאירם בעמדה ייעודית. כל מה שהמשתמש צריך לעשות הוא לרדת מהאופניים ולנעול, מבלי לחפש תחנות או מסלול בהתאם, שלא לדבר על מציאת התחנה ולגלות שהיא מלאה או תקולה.
בנוסף, מסביר גלבוע, האופניים של Mobike הן כמעט ללא בלאי. גלגלי האופניים לא זקוקים לאוויר והאופניים אפילו לא משתמשים בשרשרת. לדבריו, האופניים לא זקוקים לתחזוקה שוטפת ויכולים לשרוד לפחות 4 שנים של שימוש יומיומי.
בקרוב בדרום תל אביב?
לשאלה המתבקשת בנושא הגניבות הוא מסביר כי כל זוגות האופניים מצויידים ברכיב GPS שמאפשר את איתור מיקומם בקלות. כך, אם מישהו יחליט בכל זאת לקחת את האופניים הנעולים (שכאמור, לא יכולים לנסוע עד אשר תשוחרר הנעילה), החברה תוכל לאתר את מיקום האופניים ולהשיב אותם. גם במקרים בהם משתמשים השאירו את האופניים במקום המפריע למרחב הציבורי, יוכל הצוות של Mobike לאסוף אותם ולהניח אותם במקום הראוי. בנוסף, באופניים ישנו מנגנון אזעקה, אשר מופעל במקרים בהם גלגל האופניים נעול אך מישהו מנסה להרים את האופניים.
כמו כן, גלבוע מסביר כי האופניים נבנו במיוחד עבור Mobike. כלומר, גם אלו המחפשים לגנוב אופניים כדי לפרק אותם לחלקים ולמכור אותם או לאבזר בעזרתם אופניים אחרים, יגלו שכל הרכיבים, החל מהכיסא ועד הכידון, אפשריים להרכבה רק באופני Mobike.
הפיילוטים הראשונים כבר בשבועות הקרובים
החברה הכריזה כי תחל בפיילוט ניסיוני בחינם במספר רשויות ובינהן, ראשון לציון, רחובות, קריית ביאליק, קריית מוצקין, קדימה צורך, אזור ים המלח והכנרת. נבחנת גם האפשרות לשלב את Mobike בתל אביב במקביל לשירות תל-אופן, אך הדבר עשוי להתעכב עקב מחויבויות שונות של עיריית תל אביב למיזם הקודם. התשלום עבור השירות טרם נקבע באופן סופי, אך החברה טוענת כי הוא ינוע בין 2-4 שקלים לחצי שעת נסיעה. למרות שהחברה יכולה פשוט להניח את האופניים במרחבים העירוניים, היא בחרה לעשות זאת בשיתוף עם העיריות: “בכל העיריות שאנחנו מתחילים כרגע פיילוטים, בהסכמה מלאה עם הרשויות, תוכל לקחת את האופניים בכל מקום ולהניח אותם בכל מקום, כל עוד הוא לא מפריע למרחב הציבורי.
לשאלתנו האם החברה עומדת להשיק גם אפשרות לשימוש באופניים חשמליים, גלבוע השיב כי מובייק בוחנת אפשרות זו ומנסה להתגבר כרגע על המכשול העיקרי, הטענה חכמה של סוללות האופניים הפזורים.
מובייק הסינית גייסה בפחות מ-14 חודשים יותר ממיליארד דולר. היא מחזיקה ביותר מ-9 מיליון זוגות אופניים ברחבי העולם, ופעילה ב-14 מדינות שונות, 200 ערים ובעלת יותר מ-200 מיליון משתמשים רשומים.
הגב
16 תגובות על "שירות האופניים השיתופיים שתוכלו לאסוף ולהשאיר כמעט בכל מקום נוחת בישראל"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אדיר! הלוואי ויהיה הצלחה!
מחכים לפתרון אופניים גם בחיפה
אומנם יש עליות וירידות אבל יש איזורים רבים שאפשר לרכב בהם באופניים
אם נראה להם שהמשטרה תתחיל לחפש את האופניים שלהם הם חיים בסרט. זה יגנב,יושחת,ויפונה ע”י העירייות בדיוק כמו שקרה לפחים, ומתקני המחזור.
ממש אדיר
אבל הבסאה שבדרום תל אביב תמיד יש מי שיגנוב
במקום להתנהג כמו מדינה מפותחת, להוסיף רכבת קלה וחשמלית במקומות עם יכולת אוטומציה שעוברות כל 7 דקות , מביאים עוד אשפה של אלומיניום לישראל.
מישהו יודע אם אפשרי לשכור אופניים בראשון לדוגמה ולהשאיר אותם בעיר אחרת למשל תל אביב?
זה כמו Ofo שגם עשו פיילוט (אולי הוא עדיין נמשך?)
כבר יש כזה שירות שמופעל בתל אביב.
אתה משאיר את האופניים – ומשם איזה סודני ממשיך לרכב…
הנה דוגמה לשירות כזה שאיבד את כל האופניים שלו.
https://www.theverge.com/2018/2/26/17053408/gobee-bike-sharing-france-belgium
*קדימה צורן
אז זה אומר שלא נוכל לקחת אותם ברחובות, לעלות איתם לרכבת ולהשאיר אותם ליד מקום העבודה שלנו בתל אביב?
אתה לקוח אופניים, נוסע איתם, עוצר כדי לעלות הביתה להביא משהו, נועל כמובן, כשאתה יורד, מישהו כבר לקח לך אותם…. עכשיו תתאמן בהליכה… חחחח
מתי זה קורה?
אני ממש לא דואג לבני דודים שלנו הם מהר מאוד ימצאו דרך להפוך את האופניים האלו לקסאמים.כנראה שהאופניים בנויים מברזל טוב..מה שטוב עבור האופניים טוב גם לבני דודים לברזל עבור קאסמים.
ראיתי עכשיו גם קורקינט על בטריה ..כמובן צריך את האפליקציה כדי שהם יסעו..
אבל עקרונית דעתי היא שכול מה שקשור בלהאמין בציבור לא יעבוד במדינה הזאת …יהרסו הכול כי אנו יותר גרועים ממדינת עולם שלישי .