חוקרים מ-MIT הצליחו לייצר לייזר ש׳׳ילחש׳׳ לכם באוזן
ניסוי מעניין שהתרחש במסצ’וסטס הצליח לשגר סאונד ישירות לאוזניים של אדם ממרחק, באמצעות לייזר. האם זה הדור הבא של ציוד הריגול?
חוקרים במכון הטכנולוגי של מסצ’וסטס (MIT) הדגימו בהצלחה טכנולוגיה חדשה ומעניינת שמאפשרת לשגר סאונד ממרחק בצורה מדויקת לבני אדם, ללא צורך באוזניות או כל מכשור שהוא באוזניים. האמצעי? לייזר.
גם אם מישהו עומד אל מול הקרן, ההודעה תגיע ישירות אליכם
״המערכת שלנו יכולה לשגר אינפורמציה ממרחקים, ישירות לאוזן ״ כך לדברי צ׳ארלס מ.ווין, אשר הוביל את צוות המחקר. ״זוהי המערכת הראשונה שמשתמשת בלייזרים שהם בטוחים לעייני ועור המשתמש, כדי לשלוח אות אודיו לאדם מסוים בכל תרחיש או מקום״. המערכת של צוות המחקר משתמשת באפקט פוטואקוסטי, שנוצר כאשר חומר סופג את קרני האור, ובדרך מוביל ליצירת גלי קול.
הפיתוח הזה יכול לשמש לשלל רעיונות וטכניקות שונות: מציוד ריגול מתקדם שיאפשר העברת מסרים בצורה בלתי ניתנת לזיהוי, ליצירת קשר באיזורים בעיתיים ועד להאזנה למוזיקה במכונית מבלי להפריע לנהג. מאחר שמדובר באורך גל ובעוצמה מתוכנתת מראש, גם אם במקרה אדם יעבור ישירות אל מול קרן הלייזר שלא מיועדת לו, הוא לא יוכל לשמוע את המשוגר אל האדם האחר, אלא אם הוא יעמוד בדיוק במרחק שהוגדר מבעוד מועד.
במקרה של הניסוי הזה, בחרו החוקרים להשתמש בלייזר ובחומר מסוים שנמצא בכל מקום: אדי מים. לא מדובר באדי מים כמו שאנחנו מכירים ממים חמים או מאמצעי מלאכותי כלשהו, אלא דווקא מהגזים הקיימים באוויר שאנחנו נושמים, כלומר, הלחות. ווין מסביר כי הטכניקה הזו ״תעבוד גם בסביבה בעלת אקלים יבש, כיוון שכמעט תמיד יש מעט מים באוויר, במיוחד סביב אנשים״, עוד הוא מוסיף כי ״אנחנו משתמשים באורך-גל שנוטה להיקלט בצורה חזקה על ידי המים. זה היה המפתח לפיתוח, כיוון שככל שהקליטה חזקה יותר, היא מובילה ליצירת יותר סאונד״
החוקרים השתמשו בשתי טכניקות שונות. בראשונה, הצוות ירה קרני לייזר במהירות הקול, וגילה שהם יכולים להשתמש בטכניקה הזו כדי לייצר סאונד ממוקד שנשלח לאוזנו של אדם ספציפי שעומד במרחק מנקודת השיגור. בשיטה השניה, קרן הלייזר עוברת מודולציה באמצעות מראה שמזיזה את נתיב הקרן, מה שמאפשר, לדברי החוקרים, סאונד מדויק יותר. (בעוד שהשיטה הראשונה מאפשרת להשמיע קולות בעוצמות חזקות יותר).
במסגרת הניסוי שערכו במעבדה, החוקרים השתמשו בציוד סטנדרטי וקיים, והצליחו לשגר סאונד ב-60 דציבלים לאדם שעמד במרחק של יותר מ-2.5 מטרים. למרות שמדובר במרחק קצר, החוקרים מאמינים שניתן להגדיל את הטווח של הלייזר בקלות למרחקים רחוקים יותר, והם הודיעו כי בכוונתם לבחון את היכולת הזו מחוץ לכותלי המעבדה ולמרחקים יותר גדולים, ומקווים כי בהמשך הטכנולוגיה תהפוך לנפוצה ושימושית יותר.
המחקר מומן, לפחות בחלקו, על ידי משרד ההגנה האמריקאי, כך שלא קשה לזהות מי מעוניין במיוחד בטכנולוגיה מגניבה שכזו.
הגב
9 תגובות על "חוקרים מ-MIT הצליחו לייצר לייזר ש׳׳ילחש׳׳ לכם באוזן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
זה פותח לראשונה בשגרירות ארה”ב בקובה
רק אני חשבתי ישר על פוקר?
(:
לא
לא זוכר בדיוק אבל בארץ כבר פיתחו לפני כשנתיים שלוש משהו דומה אבל לא עם לייזר- טכנולוגיה אחרת…לא ממש זוכר…
חומר טוב לאנשי הקונספירציות…
נדמה לי זה היה בעזרת הקרנת גלי קול ממספר מקורות מקורות- טריאנגולציה או משהו כזה- אבל אולי אני מדבר שטויות…
נשמע יותר הגיוני כי אם אפשר לירות קרני לייזר במיהרות הקול אז איינשטיין לא היה כזה סלב :P
נו, עושים מודולציה לקרני הלייזר בתדר שבטווח השמיעה, לא יורים לייזר במהירות הקול. למה להיות קטנוני ?!
על מה המינוס? https://www.geektime.co.il/noveto-raises-2-5-m
האם ניתן לגרום מרחוק לאנשים לחירשות עם הלייזר הזה?