מהפך: מיקרוסופט מודיעה שלא צריך יותר לנתק USB "בצורה בטוחה"
אחד המיתוסים העתיקים ביותר בעולם המחשוב נקבר סופית על ידי לא אחרת מאשר מיקרוסופט, אבל מה בדיוק הוביל לכך?

תמונה: PC Plus Magazine, Gettyimages Israel
מכירים את האנשים שזועמים עליכם בכל פעם שאתם מוציאים את התקן ה-USB מהמחשב שלכם? בקרוב הם יצטרכו למצוא לעצמם סיבה חדשה להתעצבן עליכם, כיוון שאחד המיתוסים המתגלגלים הגדולים בהיסטוריית המחשבים חוסל באופן סופי על ידי לא אחרת מאשר מיקרוסופט.
ברירת המחדל השתנתה, ואתם יכולים להסיר דאגה אחת מליבכם
מיקרוסופט הציגה בשנים האחרונות שתי אפשרויות לניהול של התקני USB חיצוניים, אותם יכולתם לשנות בכל עת: Better Performance, אשר כשמה היא, מאפשרת לכם ליהנות מביצועים טובים של הכונן אך כזו שכרוכה בניתוק "בצורה בטוחה". לצד אפשרות זו הייתה קיימת מזה שנים אפשרות בשם Quick Removal אשר מאפשרת לכם לשלוף את הכונן ללא ניתוק בטוח, אבל על חשבון ביצועי הכונן בשל מניעה של כתיבה רציפה וקבועה לכונן המחובר. שתי האפשרויות הללו היו קיימות מזה זמן רב, אך מצב ברירת המחדל היה מובנה ל-Better Performance, מה שאומר שאכן מומלץ היה לנתק את החומרה בצורה בטוחה.
בגירסה 1809 של Windows 10 מיקרוסופט שינתה את אותה הגדרת ברירת מחדל, והעבירה אותה ל-Quick Removal. מה שאומר שמעתה כל כונן שיחובר למחשב מעודכן יעבור למצב Quick Removal, אלא אם תגדירו אותו בצורה רגילה. בכך, בעצם פותרת מיקרוסופט את אחת המחלוקות הגדולות בעולם המחשוב. מיקרוסופט אפילו הגדילה לעשות ועדכנה את מאגר המידע שלה באתר התמיכה של ווינדוס עם המידע המרעיש.
זה לא שמי שנזף בכם (או שאולי אתם אלו שנזפו?) בכל פעם ששלפתם את כונן ה-USB טעה בהכרח, אבל זה תלוי בנסיבות; כאשר אתם בתהליך של "כתיבה" לכונן, כלומר מעבירים או משנים על גביו קובץ, ניתוק פתאומי של הכונן עשוי לגרום לשיבוש של הקובץ ולנזקים אחרים במקרים מסוימים שעשויים להסתיים באובדן מידע. במצב Quick Removal אמנם ניתן לנתק את הכונן בכל עת, אך עדיין לא מומלץ לעשות זאת כאשר אתם נמצאים בתהליך של כתיבה או שינוי של קובץ. השינוי החדש, אגב, לא מעלים את אפשרות הניתוק באופן בטוח, והיא עדיין תישאר בצד לעורר את חרדתכם מאיבוד מידע.
ומה לגבי מי שבכל זאת רוצה לחזור למצב הקודם?
אם אתם מעדיפים להפעיל את הכוננים שלכם על מצב Better Performance, חברו אותם אל המחשב, לחצו קליק ימני על Start ובחרו Disk Management. בחלקו התחתון של המסך שיפתח בחרו את הכונן הרצוי ולחצו עליו קליק ימני. בחרו ב-Properties ותחת Policies בחרו באופציה המעודפת עליכם.
הגב
8 תגובות על "מהפך: מיקרוסופט מודיעה שלא צריך יותר לנתק USB "בצורה בטוחה""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
כדי לציין שמי שמשתמש בHDD חיצוני עדיין מומלץ שינתק בניתוק בטוח, כי פעולה זאת מכבה את הדיסק בצורה נכונה ומאריכה את חיי.
מאחל לך חיים ארוכים
אני מקפיד שלא לכבות את המחשב עד שאני לא רואה את השקופית השחורה עם הכיתוב הכתום "כעת ניתן לכבות את המחשב"
מצחיק שהתמונה שמופיעה זה לינוקס…….
כמה קשה למצוא תמונה של וינדוס/מייקרוסופט???
איזה הבחנה, בטוח כותב קוד
אבל הכפתור במקלדת הוא של ןוינדוס
פייק ניוז ‼
כותרת מטעה ופשוט לא נכונה. מיקרוסקופ לא הודיעו דבר כזה, פשוט שינו את ברירת המחדל. שני המצבים שהיו עדיין קיימים, רק הוחלפה ברירת המחדל.
אני מניח שלכולם נמאס כבר מפופוליזם זול בכותרות של אתרי "חדשות" כמו וואללה, אז עכשיו זה הגיע גם לאתרי טכנולוגיה?! זה פשוט מחדל חמור !!!
צריך לחוקק חוק נגד שקרים והטעיות מכוונות בתקשורת ולקנוס את העבריינים כדי שדברים כאלו לא יקרו.
מה שהכתב והעורך (יש מישהו שעובר על הכתבות לפני פרסומן?!) של האתר הזה עושים פה זה פשוט חוסר אחריות עבור הקוראים שלהם !!!
גם לי מאוד כאב לי על הכותרת אבל אני חושב שאתה קצת overreacting. קנס? חחח