למיקרוסופט יש פטנט מעניין שיוכל למנוע גניבה של לפטופים
אמ;לק: הפטנט של החברה ישתמש במנגנון 'שיחות החירום' ברשתות הסלולר, כדי לאפשר לנו להשבית ולמחוק מרחוק לפטופים – גם אם אין בהם סים פעיל או אפילו אם הם במצב טיסה
רוב מכשירי הסמארטפון מגיעים כיום עם פיצ'ר אבטחה שמאפשר לשלוט בהם מרחוק – גם אם הם נגנבו או אבדו. כך למשל ניתן למחוק את כל המידע שמאוחסן עליהם ואפילו לנעול אותם כך שהם לא יהיו שמישים למעשה לגנב. פטנט חדש של מיקרוסופט יאפשר לנו ליהנות מהגנה דומה – גם ללא כרטיס סים – בלפטופים שמריצים Windows.
איתור והשבתה מרחוק – גם בלי כרטיס סים
הפטנט החדש של מיקרוסופט מתבסס על קישוריות סלולרית ויאפשר למשתמש שהלפטופ שלו נגנב לשלוח מרחוק פקודת נעילה. מרגע שתתקבל פקודת הנעילה הזו, יושבת למעשה המחשב והגנב לא יוכל להפעיל אותו, למחוק אותו או לבצע שינויים במערכת ההפעלה. עד כאן – נחמד – אבל לא משהו חדשני במיוחד. על פי מסמכי הפטנט, החידוש הוא בכך שהפיצ'ר יפעל גם אם בלפטופ אין כרטיס סים או אם יש הגבלות תוכנה כמו למשל 'מצב טיסה' או פיירוול למשל שחוסם את השימוש בדאטה.
הפטנט של מיקרוסופט מתבסס על פיצ'ר 'שיחות החירום' שמוכר לנו מכל רשתות הסלולר בעולם. הפיצ'ר מאפשר לכל אחד ליהנות מקישוריות סלולר ולבצע שיחות למוקדי חירום כמו משטרה או רפואה – גם אם אין ברשותו תוכנית סלולר או אפילו אם לא הוכנס כרטיס סים למכשיר. על בסיס זה מתכננת מיקרוסופט לאפשר למשתמשיה לשלוח מרחוק פקודות השבתה ומחיקה של הלפטופ שנגנב או אבד. מן הסתם תצטרך החברה לפעול מול חברות הסלולר השונות או לשתף פעולה עם ארגוני תקינה בתחום הסלולר או ארגונים כמו ה-GSMA, שמאגד כ-800 מפעילי סלולר בעולם.
עבור מיקרוסופט מדובר בצעד מתבקש וטבעי שהולך יד ביד עם חזון ה-Always Conncted שלה, שכולל לפטופים שמריצים Windows 10 ומחוברים תמיד לרשת – בדיוק כמו הסמארטפונים שלנו – ונהנים במקביל מחיי סוללה של יום שלם. בהקשר זה חשוב כמובן לציין את שיתוף הפעולה של מיקרוסופט, קוואלקום ומספר יצרניות כמו לנובו שישיקו עוד השנה לפטופים שמריצים את הגרסה המלאה של Windows 10, אבל מתבססים על Snapdragon 835 של קוואלקום. מעבד בארכיטקטורת ARM החסכונית, שתומך בקישוריות סלולר. בנוסף, טכנולוגיות כמו eSim צפויות גם הן לתרום לפופולאריות של שירותים מבוססי סלולר כמו ההשבתה מרחוק.
כמובן שעם כל היתרונות, חשוב לזכור, שלפיצ'ר כזה יש גם השלכות על הפרטיות, משום שהוא יאפשר לגופים מסחריים לאכן את הלפטופ שלנו ואת מיקומנו, גם אם נעביר אותו ל'מצב טיסה' או ננסה לבטל את האפשרות בעזרת תוכנה.
הגב
9 תגובות על "למיקרוסופט יש פטנט מעניין שיוכל למנוע גניבה של לפטופים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מה עם השבתה על ידי האקרים?
או ריגול על ידי הNSA וכדומה.
זה קיים כבר היום חביבי
TPM?
אני מבין שאתה חושב אחרת, אבל אתה מעניין ל-NSA את האשך השמאלי.
לגבי גופים פרטיים או מסחריים… זה כבר דבר אחר. חוץ מזה שאפשר כבר היום לעשות דברים בסגנון..
מה ההיגיון במחשב על SD835?
בשביל SD835 יש סמארטפון, שיפתחו תחנות עגינה ומכשירים דמוי לפטופ (רק מסך ומקלדת) כך לא צריך לשדרג את המחשב. במילא בממוצע אנשים משדרגים סמארטפון כל שנה שנתיים.
תשתמש בbitlocker שמובנה לך בווינודוס 10 .
EMEI נחסם בצד הרשת הסלולרית לא מהמכשיר. הפטנט חיוני עבור שמירה ומחיקה של מידע רגיש (סודיות, IP, וכו). שכמובן שווים קצת יותר מהחומרה.. אז תנסה להבין את הפתרון ומה הערך שלו לפני שאתה קוטל סתם.
מי קונה לפטופ של מייקרוסופט??? אתה אמיתי?
בערך 99.9% ממי שקונה לפטופ מריץ עליו ווינדוס של מייקרוסופט.
והחידוש הוא השימוש בטכנולוגיה כדי לתקשר עם מחשב שלכאורה הוא חסר קישוריות. אם לנעול מודם או ביוס או תוכנה או הצפנה כפי שהצעת בצדק – זה כבר שאלה אחרת, ולא ממש רלוונטית כאן.