עובד לשעבר במיקרוסופט: גוגל חיבלה בכוונה תחילה בדפדפנים מתחרים
פלא שהדפדפן שלה עובר להתבסס על כרומיום?
מאת: יאיר מור, TGSPOT
שבועיים לאחר שנודע כי מיקרוסופט (Microsoft) עובדת על דפדפן מבוסס כרומיום ועשרה ימים מאזשאישרה זאת רשמית, עובד לשעבר בחברה חושף את מה שנראה כאקדח מעשן נגד גוגל (Google).
הדבר עלה באתר Hacker News של קרן ההון סיכון Y Combinator בו נפתח בעקבות הידיעה דיון ארוךבשאלה האם שליטה של מנוע יחיד בשוק תהיה טובה או רעה. אחד הגולשים כתב כי הוא חושש שגוגל תנצל את השליטה שלה במנוע Blink כדי להטמיע בו טכנולוגיות שהחברה היא היחידה שיכולה לנצל עד תום – לדוגמה, מקודד וידאו שרק לגוגל יש רישיון או גישה להשתמש בו.
בתגובה גילה ג'ושוע בקיטה, שהועסק בעבר הקרוב כמתמחה בצוות הפיתוח של הדפדפן Edge במיקרוסופט, "זה כבר קורה. אחת הסיבות שהחלטנו להפסיק את (פיתוח) EdgeHTML היתה שגוגל כל הזמן עשתה שינויים באתרים שלה ששברו (תאימות עם) דפדפנים אחרים".
כדוגמה הוא מביא את המבחן שערכה מיקרוסופט והראה ש-Edge מאפשר לצפות בסרטוני יוטיוב במשך זמן ארוך בהרבה מכרום במחשב נייד שאינו מחובר לחשמל. לדבריו, זמן קצר לאחר מכן נוסף לפתע ביוטיוב אלמנט מוסתר מעל חלון הווידאו, שלא עשה כלום מלבד לגרום לרכיב האצת החומרה של מיקרוסופט להפסיק לעבוד, וכך גרם ל-Edge לעבוד לאט יותר ולצרוך יותר סוללה. "כמעט ברגע שבו הם פגעו בתאימות האצת חומרה ביוטיוב, הם התחילו לפרסם ש-Chrome חסכוני יותר בסוללה מ-Edge בצפייה בווידאו", הוא כתב, והוסיף כי "בעוד שאני לא בטוח שיוטיוב שוּנה בכוונה להאט את Edge, רבים מעמיתיי כן משוכנעים בכך – והם אלה שבדקו זאת".
בקיטה וחבריו אינם היחידים שחושדים בגוגל. סטיב טרוטון-סמית', מפתח אפליקציות ומשחקים למוצרי אפל (Apple) האחראי בין היתר על גרסת המשחק Doom ל-iPhone, כתב בתגובה בטוויטר כי גם "תקיעת המקלות בגלגלי שירות GSuite של גוגל ב-iPad מכוונת לחלוטין. כך הם יכולים להכשיר את הטענה ש-MobileSafari אינו דפדפן טוב, במיוחד לעסקים וחינוך. אם אפל תשפר את ספארי, גוגל תשבור משהו חדש".
כמה מהמשתתפים בדיון לא השתכנעו, וכתבו כי כמפתחים הם מכירים מצבים רבים בהם מוסיפים אלמנטים לכאורה חסרי שימוש לקוד – במקרה של YouTube הם העלו את האפשרות כי מדובר במקום להכניס לוגו של מותגים, או ניסיון ללכוד בוטים שמנפחים את נתוני הצפייה בסרטונים.
גם אם הטענה של בקיטה נכונה, העובדה שדווקא עובד לשעבר במיקרוסופט מעלה אותה אירונית מאוד: מיקרוסופט עצמה השתמש באותה פרקטיקה של ניצול כוח כדי לשבור תאימות כדי לגרום למפתחי אתרים בשנות ה-90 להתאים אותם ל-Internet Explorer ולא ל-Netscape. הפעם היא זו שבצד המפסיד של פרקטיקה דומה, לכאורה.
הופיע במקור ב-TGSPOT
לנובו הכריזה על שני טלפונים נוספים: Z5s ו-S5 Pro GT
תצוגת תמונה-בתוך-תמונה ב-WhatsApp גם מיוטיוב ופייסבוק
הגב
13 תגובות על "עובד לשעבר במיקרוסופט: גוגל חיבלה בכוונה תחילה בדפדפנים מתחרים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Do no evil
יש כל כך הרבה מפתחים בגוגל – באמת נראה לכם שהם היו עושים משהו כזה וזה לא היה דולף מגוגל עצמה?
נורא קל להאכיל את הקונספירציות כאילו חברות מחבלות אחת לשנייה ככה במוצרים, אבל זה דיו סרק כי הצד של גוגל הוא פנימי והסיבות ללמה הם עושים את מה שעושים זה עניין שלהם כשמראש אף אחד לא יאמין שהם עושים משהו אסטרטגי או סתם ניסויים כאלה ואחרים כדי לשפר את חווית הגלישה עבור המשתמשים שלהם.
גוגל ממש לא היתה צריכה לעשות כלום. הדפדפן שלה מנצח כי הוא טוב יותר.
לגמרי
ספארי מהיר יותר והרבה יותר יעיל.
גם בפלאש היה אוצו סיפור של אפל ואנדרואיד שפחדו שזה ידפוק להם את האפליקציות הקטנות
Google = Do More Evil
Dont be evil my ass
האם זה קשור לבעיה שנוצרה בזמן האחרון בסדר ההקלדה שבתיבת החיפוש של גוגל?
אז עכשיו כדי שאני יוכל להקליד באנגלית או בעברית כמו שצריך, אני בנוסף צריך ללחוץ על Ctrl+Shift שמאלי או ימני, בהתאם לשפה…
*אוכל
לא רק ש-Microsoft עשתה זאת ב-IE.
אלא גם, כשחבילת Office הושקה לראשונה עם Word ו-Excel, גם לה היו מתחרות.
Lotus 123 הייתה מתחרה ל-Excel, אבל הרבה יותר טובה ממנה.
אז, Microsoft יצרה ב-Windows באגים שהפכו את השימוש ב-Lotus 123 ובמתחרה ל-Word לבלתי אפשריים, ובכך הפכה את חבילת Office לפופולארית עד היום.
הפסקה האחרונה היא דמגוגיה זולה – מזכיר לכם שמיקרוסופט שילמה משהו כמו 200 מיליון דולר על התעלול הזה… כך שזה לא היה בסדר והם חטפו על זה.
לדעתי גוגל עושה את זה בכוונה, זו פרקטיקה מסוכנת לחדשנות ולתחרות הוגנת, מקווה שבמידה והם אכן עושים את זה – זה יעלה להם ביוקר.
אני חושב שזה טוב. כי למעשה מיקרוסופט אומרים שהם למעשה מוכנים לסייע לגוגל גם באמצעות שינוי מערכת ההפעלה שתיתן יותר הגנה למנגנונים של כרום. בניגוד לעבר שבה הם למעשה מביאים מנגנונים מתחרים בedge.