מיקרוסופט מאשרת: בדרך לקנות את טיקטוק
פרק חדש בסאגת הרכישה מגיע וכולל התחייבויות לבדיקות ביטחוניות ו”תועלת כלכלית” לארה”ב. והאם הסוד לסגירת עסקאות בעידן טראמפ הוא חנופה?
אחרי הדיווחים על המגעים לרכישת טיקטוק ע”י מיקרוסופט, והדיווחים על עצירת המגעים אחרי שנשיא ארה”ב דונלד טראמפ אמר שיחסום את העסקה, מגיע סוף סוף האישור הרשמי. מיקרוסופט הודיעה הלילה (שני, שעון ישראל) כי היא בוחנת את הרכישה ועל הדרך לא חסכה בקצת חנופה לטראמפ.
המו”מ יסתיים תוך שבועות, הרכישה בכפוף לבדיקה ביטחונית
בפוסט בבלוג של החברה נכתב כי המנכ”ל סאטיה נאדלה שוחח עם טראמפ על רכישת טיקטוק על ידי מיקרוסופט: “מיקרוסופט מבינה את החשיבות בהתייחסות לחששות של הנשיא טראמפ בנושא. אנו מחוייבים לרכוש את טיקטוק בכפוף לבחינה של גורמי הביטחון ולייצר תועלת כלכלית לארה”ב כפועל יוצא של הרכישה”.
מיקרוסופט אף הציגה מפת דרכים אפשרית לרכישת החברה, והוסיפה כי היא “תפעל בזריזות” לדון ברכישה עם ByteDance, חברת האם הסינית של טיקטוק, בשבועות הקרובים ולסיים את המו”מ עד 15 בספטמבר. במיקרוסופט שבו והדגישו שידונו בנושא מול הממשל האמריקאי, ובפרט עם הנשיא, בנוגע לרכישה.
בהודעה נכתב עוד כי מיקרוסופט פועלת לרכוש את פעילות טיקטוק בארצות הברית, אך לא רק. מיקרוסופט רוצה לרכוש את פעילות האפליקציה הסינית גם בקנדה, אוסטרליה וניו זילנד במסגרת העסקה מול ByteDance ותנהל אותה בכל אותם אזורים לאחר הרכישה – אם וכאשר תצא לפועל.
מיקרוסופט הדגישה בפוסט את העובדה שרכישת טיקטוק על-ידה לא תשנה את הפלטפורמה, אלא רק תשדרג את נושא האבטחה שלה והשמירה על המידע של משתמשיה – כשהיא מבטיחה שהמידע הזה יאוחסן בשרתים בשטחי ארה”ב.
מה טיקטוק מביאה לשולחן המו”מ?
לטיקטוק 100 מיליון משתמשים בארה”ב, אבל זה אפילו לא השוק הכי גדול שלה. בחודשים האחרונים, בין היתר בעקבות המגפה העולמית, נהנית טיקטוק מקצב צמיחה חסר תקדים, והיא היום מתגאה ב-800 מיליון משתמשים קבועים ברחבי העולם – ו-2 מיליארד הורדות בחנויות האפליקציות של אפל וגוגל.
האפליקציה, שנקראה בעבר Musical.ly, זמינה ב-150 מדינות מסביב לעולם, כש-600 מיליון משתמשים שלה מגיעים מהודו, כ-80 מיליון מהמשתמשים נמצאים בארה”ב, וכ-150 מיליון מהם מגיעים מסין. עם זאת, בניגוד לרשתות כמו אינסטגרם ופייסבוק, שקרובות לרווייה בשימוש, טיקטוק נמצאת בעיצומו של זינוק חד באימוץ שלה. ברבעון הראשון של 2020 היא נהנתה, על פי נתוני Sensor Tower, מ-315 מיליון הורדות – זינוק של 58% בהשוואה לרבעון הקודם. בנוסף, האפליקציה נתפסת – ולא במקרה – כאפליקציה לצעירים ועל פי Globalwebindex, כ-40% מהמשתמשים שלה הם בגילאי 16-24.
בשבוע שעבר דווח כי המשקיעות האמריקאיות בחברה, בהן קרן סקויה וקרן General Atlantic הביעו עניין ברכישת הפעילות האמריקאית של החברה, תחת הערכת שווי של 50 מיליארד דולר, אולם העסקה נכשלה – בין היתר משום שבכירים ב-ByteDance חשו כי ערכה גבוה יותר.
טיקטוק מפעילה זה מספר חודשים מרכז פעילות מסחרית בישראל, בו מועסקים מספר עובדים בהם מרקו מיקיאלי, בכיר לשעבר בפייסבוק ישראל.
פרשנות: הסוד לסגירת עסקאות בעידן טראמפ: חנופה
נראה שגם מנכ”ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה וגם צוות התקשורת שלה הבינו את הדרך היחידה לסגור את העסקה הזו – היא להעלות ל-11 את רף החנופה לנשיא האמריקאי. לא במקרה, הופיע הנשיא מספר פעמים בהודעה בהקשרים מחמיאים, כשמיקרוסופט “מודה” לו על הדאגה.
טראמפ החליט להתנגח מול הסינים בדרך האהובה עליו – הכיס – ובמיקרוסופט לא רוצים לפספס את ההזדמנות. מצד אחד, אחת מהחברות הכי צומחות בשנה האחרונה, ומצד שני, הזדמנות לרכוש אותה במחיר “מציאה”, בעקבות הלחץ למכור אותה.
ההודעה של מיקרוסופט תוכל לספק לנשיא את תמונת הנצחון שחיפש לקמפיין המדשדש שלו. “הנה, הסרנו איום נורא על המולדת, ועל הדרך תרמנו משרות לכלכלה האמריקאית”. זה נכון שלא נמצאו ממש הוכחות למידע על משתמשים אמריקאיים שהגיע או עלול להגיע לממשל הקומוניסטי, וזה נכון ש-ByteDance, שהמנכ”ל שלה הוא אמריקאי בכלל, הודיעה כי תוסיף בעצמה עוד 10,000 משרות בארה”ב על ה-1,000 הקיימות. אבל בעידן הפוסט-אמת, כל זה פחות חשוב כנראה.
הגב
7 תגובות על "מיקרוסופט מאשרת: בדרך לקנות את טיקטוק"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עכשיו יחריבו את טיק טוק כמו שהחריבו את ווינדויס
תוכל לפרט?
הסירו כל הגרפיקה העשירה שהיה פעם בכל מערכת הפעלה פיזרו כל המילים ושורות בלי תוכן פעם ווינדויס היה מלא וקומפקטי היום שתי מילים בחלון מיוחד לזקינים בני 90
החריבו הגרפיקה של מערכת ווינדויס שהיה פעם גרפיקה עשירה בגירסת ווינדויס 7 XP Vista ווינדויס 2000. כל חלון בעבר היה קומפקטי תפריטים ואפשרויות מלאות. היום חלון אחד עם כמה מילים ושתי שורות מפוזרים וגדולים מיוחד לגיל 90. מיקרוסופט ניסו גם להחריב הסמארטפונים עם סמאטרפון המגעיל של ווינדויס ולא הצליחו
הרבה פרשניות פוליטיקה בפוסט אחד. זה אתר חדשות או אג’נדה שמאל ?
זה לא הגיוני שפוסט יכתב כאילו הוא “חדשות” אבל במסווה יש מלא דעות פוליטיות.