מיקרוסופט הטביעה לפני שנתיים דאטה סנטר בים וגילתה כמה דברים מעניינים
בתחילת הקיץ משו במיקרוסופט את הדאטה סנטר שהונח על רצפת הים לחופי סקוטלנד וגילו כי הוא מספק ביצועים טובים יותר ממקבילו שעל הקרקע. ויש עוד כמה תובנות מעניינות
למקם דאטה-סנטר במעמקי הים נשמע לנו אולי רעיון מוזר, אבל לחוקרים של מיקרוסופט זה דווקא נשמע הגיוני לגמרי מכמה סיבות. זו הסיבה שלפני שנתיים פצחה החברה בניסוי מרתק, ועתה הגיע זמן המסקנות.
"פתרון ישים ושימושי ברמה הכלכלית"
חוקרים של מיקרוסופט הטביעו לפני כשנתיים דאטה סנטר בגודל של מכולה לחופי איי אורקני שבסקוטלנד במסגרת פרויקט Natick. בתוך הדאטה סנטר, שהורד לעומק של 35 מטר מתחת לפני הים, הוטמנו 864 שרתים בנפח איחסון כולל של 27.6 פטה-בייט.
כעת מדווחים במיקרוסופט כי לפני מספר שבועות משו הצוותים שמאחורי הפרויקט המעניין את המכולה-דאטה סנטר שהטביעו, ולאחר שניתחו בחודשים האחרונים את כל הנתונים ממנו הם יכולים לומר כי "מדובר בפיתרון ישים ושימושי גם ברמה הכלכלית, הלוגיסטית והסביבתית".
במיקרוסופט אומרים כי התוצאות מפרויקט Natick מעידות על כך שמרכזי נתונים שימוקמו מתחת למים לא רק מספקים ביצועים מצוינים, אלא גם שהשרתים שהופעלו מתוך הדאטה סנטר התת-ימי היו פי 8 יותר אמינים (reliability) ממקביליהם שהופעלו במרכזי נתונים רגילים – שפעלו עם אותה החומרה בדיוק. במילים אחרות על כל 8 תקלות שהתרחשו בדאטה-סנטר רגיל של החברה, נתקל הדאטה-סנטר התת-ימי באחת בלבד.
הצוותים של מיקרוסופט שניתחו את הנתונים מפרויקט Natick עדיין לא יודעים להצביע בדיוק על מה הוביל לכך שהדאטה סנטר מתחת למים סיפק ביצועים משמעותית טובים יותר, במיוחד כשזה מגיע לאמינות של השרתים. הם אומרים כי ינסו לחקור ולהבין זאת, בתקווה שיוכלו לשכפל הצלחה זו גם בחוות שרתים שעל הקרקע.
ההסברים האפשריים הם היכולת לשלוט בתנאי הפעולה של השרתים ובמשתנים כמו כמות החמצן והלחות שבפנים. ככל הנראה איטום המכולה ומניעת מגע של הרכיבים החשמליים עם חמצן ולחות, צמצמו דרמטית את הנזק לרכיבים.
יתרונות נוספים שציינו במיקרוסופט למיקום דאטה סנטר מתחת למים, כפי שעולה מהנתונים שאספו בפרויקט שלהם, כוללים את היכולת לפעול באופן יעיל יותר כשזה מגיע לצריכת החשמל. מכיוון שטמפרטורת המים נמוכה בכל השנה, דרושה פחות אנרגיה לקירור מערכות המיחשוב. בנוסף, דאטה סנטר כמו זה שהטביעו במיקרוסופט יכול לפעול בצורה יעילה גם במקומות שבהם רשת החשמל לא בהכרח יכולה לעמוד בעומסי צריכת החשמל של דאטה סנטר רגיל.
בשלב הבא ינסו במיקרוסופט להגדיל את היקף הניסוי ולהשיג עוד שיפור נוסף בביצועים של השרתים התת-מימיים.
הגב
22 תגובות על "מיקרוסופט הטביעה לפני שנתיים דאטה סנטר בים וגילתה כמה דברים מעניינים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אז אפשר להגיד שהם היו מוצפים במידע חדש ומעניין?
היי, לא שאכפת לי או משהו כן? אבל אם כל הדאטה סנטר יעברו לים, טמפרטורת המים תעלה, משמע קרחונים נמסים, משמע צונמים, משמע עוד 4 שנים עם ביבי
לא ממש משנה , בכל מקרה נפלט חום , קרקע/ים ,אותה כמות חום נפלטת.
עד שתכנס טיפת מים וכל המידע שלנו ימחק באחת
פחות קרינה מתחת למים..
והכי חשוב, פחות אנושים – הגורם הראשון לתקלות בעולם!
נדפק הכבל רשת, תופס שנורקל..
אולי פי 8 פחות תקלות, אבל כמה עולה לתקן כל אחת?…
כמו 1000 תקלות בערך…
זה בדיוק העניין. הם לא תיקנו תקלות חומרה, אלא כנראה המשיכו בלי הרכיבים התקולים. בדטה סנטר רגיל, מחליפים רכיבים, כך שיש הבדל. ולתקלות תוכנה העלות זהה.
מיקרוסופט כל הזמן מחפשת "פתרונות" משונים ל-DC שלה, בכל מקרה ב-DC כאלו גדולים, לא מתקנים כמעט תקלות, אם יש שרת תקול פשוט מנתקים אותו וזהו, כנ"ל גם אם יש "בלוק" שלם שמתקלקל, התיקון היחידי שעושים, זה לכל המרכז.
בסדר זה שלב ראשון. דמיין חוות שרתים ענקית בקרקעית הים עם טכנאים שעושים משמרות של 24 שעות מתחת למים.
החיסכון בחשמל וזיהום אוויר הוא עצום. רק פתרונות כאלה ימנעו את הכחדת כדור ארץ על ידי המין האנושי
וזה יגרום בתורו להרס עצום של האקולוגיה האוקיינית. ניצחון לאנושות!
הסביבה הימית לא מעניינת את מיקרוסופט או החברות הפרטיות.
כל הרעיון שהכל משוכפל ושריד ואין תיקונים!
העניין הוא שאם יש תקלה לך תתקן אותה בעומק של 38 מטר מתחת לפני הים
ואין כל קשר לכך שמן הסתם שמו שם ציוד ברנה הכי גבוהה שנבדק 1000 פעם ולא היה ממש בעומס…
אתם יודעים איך התקינו שם תוכנות?
עם yum install!
סטגדיש…
פפפפפפפפפפפפפפפפפפ
לא יותר עדיף בבריכה מבוקרת?
אבל בים המים חינם….????????????
אם חמצן גורם לנזק אז אין בעיה במיכל כזה לשאוב את החמצן ולהכניס במקומו גזים אחרים אולי אפילו אצילים שלא יגיבו עם כלום. גם ככה התא אטום. במצב כזה הוא יכול גם לשבת על הקרקע. אולי תערובת גזים שתעביר חום בצורה יעילה למשאבות חום.
מעניין מה מחמם יותר את כדור הארץ? צריכת החשמל מעל פני האדמה או הפעלת מרכז דאתא מתחת לפני הים
מצד אחד פליטת גזי חממה עקב צריכת חשמל גבוהה לקירור
מצד שני חדר שמוליך ומסיע חום אל מי הים