לראשונה: מיקרוסופט תשקיע משאבים ביזמים ישראליים כבר בשלב הרעיון
במיקרוסופט רוצים לתת צ'אנס גם ליזמים שעושים את הצעדים הראשונים שלהם בתחום
הדלתות של רוב תוכניות ההאצה השונות פתוחות בעיקר ליזמים עם רקורד כלשהו, מוצר ואולי לקוחות ראשונים. ההגיון שעומד מאחורי זה ברור, ונועד בראש ובראשונה לסנן את הסטארטאפים המתאימים ביותר, כדי שהתוכנית לא תשקיע מאמצים ומשאבים לחינם. אבל כעת, מיקרוסופט חושפת תוכנית חדשה שתתמוך גם ביזמים שנמצאים בשלב הרעיון בלבד – לפני מוצר, תוכנית עסקית או משתמשים.
אפילו אם אין עדיין סטארטאפ
הפלטפורמה החדשה של מיקרוסופט שנחשפת היום (ג') לראשונה תיקרא "Microsoft for Startup Founders Hub", ובמקום להיות ממוקדת ביזמים סדרתיים, או מוצרים שכבר נמצאים בשלב מתקדם של פיתוח, היא תתמקד דווקא בשלבי ההקמה של הסטארטאפ, ולהעניק ליזמים סיוע עם הצעדים הראשונים שלהם בעולם יזמות ההייטק – אפילו אם עוד אין להם סטארטאפ.
בשיחה עם גיקטיים מסביר רז בכר, מנהל Microsoft for Startups בישראל, שהמשתתפים בפלטפורמה יקבלו גישה ל"בית ספר למייסדי סטארטאפים", שהוא מעין בנק תוכן עם מידע שאמור לסייע בעיקר לחידוד בתחומים הטכניים והעסקיים. בנוסף יזכו היזמים לייעוץ טכנולוגי, עם ליווי של מומחים משלבי ההקמה, לנושאי ענן, כלי פיתוח, אבטחה, שילוב AI ועוד. תחומים אחרים חשובים שיועלו בתוכנית הם ליווי פיננסי, משפטים, סטוריטלינג, שיווק, מכירות ועוד.
כנהוג בתוכניות של ענקיות ענן וטכנולוגיה, ייהנו גם המשתתפים מגישה וקרדיטים לשירותי הענן של החברה כמו Azure, Microsoft 365, GitHub, Power BI Pro ו-Visual Studio Enterprise. עם זאת נראה שאחת האפשרויות הכי מסקרנות עבור יזימים הא OpenAI API Innovation, כלומר האפשרות להשתמש ב-GPT-3, מנוע הבינה המלאכותית המרשים של החברה, שמתבסס על דאטהסט של 175 מיליארד פרמטרים. הגישה הזו אינה זמינה לקהל הרחב, וחברות נדרשות לשלם עבורה כסף רב. מיקרוסופט נזכיר השקיעה ב-2019 יותר ממיליארד דולר ב-OpenAI, מה שמאפשר לה לחלק את היכולות האלו. בנוסף, יקבלו הסטארטאפים המשתתפים גישה ל-Ansarada ו-Drata, ועל פי מיקרוסופט, מדובר בהטבות בשווי של מעל ל-300 אלף דולר לסטארטאפ.
רז בכר, המנהל Microsoft for Startups בישראל, הוסיף: "הפלטפורמה נבנתה במטרה להיות נגישה לכל יזם בכל העולם. בחודשים הבודדים שהפלטפורמה זמינה כ-public preview יש כבר מאות יזמים בישראל שנרשמו לפלטפורמה. המטרה שלנו להנגיש אותה לכל יזמת או יזם שרק מתחילים לחשוב על הרעיון לסטארטאפ שלהם".
ובכל זאת, מי לא יכול להירשם?
במיקרוסופט מסבירים שהתוכנית מיועדת ליזמים שעוסקים בתחום התוכנה (וזו חייבת להיות בבעלותם), שהסטארטאפ שלהם לא היה בתוכנית של מיקרוסופט בעבר, לא השלימו סבב גיוס D והוא למטרות רווח. במילים אחרות, הסטארטאפים המשתתפים לא יכולים להיות מטעם מוסד חינוכי או ממשלתי, וגם לא יכולים להיות חברת קריפטו, כריית מטבעות קריפטוגרפיים, חברות ייעוץ, סוכנויות וגם לא בלוג פרטי.
הגב
9 תגובות על "לראשונה: מיקרוסופט תשקיע משאבים ביזמים ישראליים כבר בשלב הרעיון"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Azure וסטאראפ ?? חחחח
ענן מזעזע לא סתם התעשייה לא שם
רק אירגוני ענתיקה וקשישי ווינדוס עוד תקועים שם
שומר נפשו ירחק
לגמרי. זה ממש פייק ניוז. היום כולם נותנים קרדיטים חינם לסטארטאפים בשלב הראיון. גם מייקרוסופט נתנה. חרא של מוצר ושיווק מוניפולטיבי.
אשמח לדעת למה לא. אצלנו משתמשים בAZURE וזה לא הדבר הכי נורא בעולם. כן יש בעיות UXUI, אבל מה שונה בAWSGCP? מבחינה טכנית
כל מי שמנסה ליצור קשר עם מייקרוסופט יודע שזה עניין אבוד אפילו אם אתה בא עם טכנולוגיית על ורוצה לעניין איזשהו גוף במייקרוסופט אין כל סיכוי להגיע למישהו שם שישמע אותך או יקבע לך פגישה רצינית
מישהו יכול להסביר לי איך יודע שעובדי מייקרוסופט לא יגנבו לי את הרעיון ?
אם אתה חושב שהרעיון שלך מיוחד ואף אחד לא חשב עליו לפניך, תחשוב שנית. כל המוצרים שאתה מכיר הם לאו דווקא הדבר הראשון שיצא. הם פשוט לקחו רעיון קיים והצליחו בטירוף בגלל שיווק וערך מוסף שלא היה בפתרונות הקיימים.
בקיצור אקסלרטור שנותן קרדיטים. בהצלחה אחרי זה בגיוס מקרנות אחרי שהשתתפתם בגנון.
היי,
נרשמנו. היה פשוט ובלי הרבה בירוקרטיה.
5000$ לענן, 10 משתמשי אופיס, וגם visual studio enterprise.
הקפיצו אותנו קדימה ולא ביקשו כלום
למי שמחפש עוד אקסלרטורים:
https://www.lastartup.co.il/accelerators