לראשונה סוני ומיקרוסופט משתפות פעולה בתחום הגיימינג, ויש להן אוייבת משותפת
הפסקת אש בקרב הקונסולות הגדול? יצרניות ה-Xbox והפלייסטיישן הודיעו כי חתמו על הסכם שיתוף פעולה. היעד: גוגל
היריבות הקשה ביותר בעולם הגיימינג (לפחות בדור הנוכחי) היא בין מיקרוסופט עם האקסבוקס לבין סוני עם הפלייסטיישן. שתי החברות מתחרות האחת בשניה במכירות קונסולות, פיתוח חומרה, משחקים, אביזרים, חוזי בלעדיות, מינויים ועוד לא מעט אלמנטים ששווים הרבה כסף בשביל שתיהן. אבל כנראה שכניסה של אויב חדש משותף הצליחה לגרום לשתיים לשתף פעולה כנגדו, ולאויב הזה קוראים גוגל.
יפתחו ביחד פתרונות מבוססי ענן ב-Azure
סוני ומיקרוסופט יצאו במסמך הבנות משותף בו הן מסבירות כי הן ישתפו פעולה ב״פיתוח משותף של פתרונות עתידיים מבוססי ענן ב-Microsoft Azure, וזאת על מנת לתמוך בשירותי הסטרימינג למשחקים ולתוכן של כל אחת. בנוסף, שתי החברות יבחנו את אפשרות השילוב של פתרונות מבוססי Azure הקיימים של מיקרוסופט בשירותי המשחקים והתוכן של סוני״.
המלחמה הקרה בעולם הגיימינג עברה בחודשים האחרונים, לפחות מבחינה פומבית, למערכה חדשה יחסית מבחינה טכנולוגית: גיימינג בסטרימינג. כמעט כל ענקיות הגיימינג מפתחות שירותים שכאלו, שבעצם יאפשרו לכל גיימר להזרים משחקים באיכות גראפית גבוהה על גבי כל מכשיר, כל עוד יש לו חיבור אינטרנט. ממש כמו שנטפליקס ושירותי סטרימינג דומים עשו מהפכה בעולם הטלוויזיה, כל חברות הגיימינג רוצות להיות הראשונות להשיק את שירות הסטרימינג שלהן.
גוגל הצליחה לזעזע את עולם הגיימינג בערב אחד
מיקרוסופט הודיעה כי היא מפתחת שירות סטרימינג בתערוכת E3 2018, וחשפה את xCloud בצורה רשמית במהלך 2019, ולפי מייל שנשלח לעובדים, החברה מתכננת להציג את התותחים הכבדים שלה בתערוכת E3 שתתקיים ביוני. לסוני יש כבר שירות סטרימינג בשם PlayStation Now, אך היא מפתחת כמעט בחשאי שירות סטרימינג מתקדם הרבה יותר, או מתכננת לפתח את Now כך שתוכל באמת להתחרות בשוק הסטרימינג.
המכה האמיתית הגיעה לשתי הענקיות כאשר גוגל הציגה לראשונה שירות בשם Stadia, פלטפורמת גיימינג רחבה במיוחד שלוקחת את כל הכוח של גוגל, ומעבירה אותו לעולם הגיימינג. גוגל הייתה הראשונה לבצע הדגמה ראשונה ומרשימה מאוד ליכולות שלה באירוע מיוחד.
מיקרוסופט וסוני מאוימות על ידי גוגל לא רק כי יש לה את הכוח, אלא כי היא מינפה את הפלטפורמות שלה כדי לקדם את Stadia, כך שאם תחפשו משחק בגוגל או תצפו בסרטון שלו ביוטיוב והוא זמין בשירות, תוכלו בלחיצת כפתור להתחיל לשחק בו תוך מספר שניות, ואולי לפספס את העובדה שהוא זמין גם לפלייסטיישן או אקסבוקס.
שיתוף פעולה לא רק בעולם הגיימינג
במקום לפתח את כל הטכנולוגיות בעצמה, סוני בעצם בחרה ב-Azure, פלטפורמת הענן של מיקרוסופט, כדי לבנות את התשתית לשירות הסטרימינג העתידי שלה. בנוסף להבנות בתחום הגיימינג והשרתים, סוני ומיקרוסופט הודיעו כי ישתפו פעולה גם בפיתוח מוליכים-למחצה ובינה מלאכותית, ועשויות לפתח ביחד פתרונות חישה חכמים חדשים, כך שהכוח של סוני בתחום חיישני התמונה והכוח של מיקרוסופט בתחום העיבוד וענן יוכלו לעבוד יחדיו. כתוצאה מכך, חטיבה אחת של מיקרוסופט – שירותי הענן – עוזרת למעשה לסוני להתחרות בחטיבה אחרת של מיקרוסופט – חטיבת החומרה.
עם זאת, לפחות בשלב הראשון, אין הדבר אומר שהחברות משתפות פעולה בצורה מוחלטת. כלומר, אל תצפו לשחק במשחקי אקסבוקס על גבי פלייסטיישן וההפך. מדובר בעיקר על שיתוף פעולה עסקי-אסטרטגי במסגרתו סוני רוכשת שירותים ממיקרוסופט. דבר שהוא מקובל מאוד בעולם הטכנולוגיה, כמו שאפל משתמשת בשירותי הענן של גוגל לתפעול iCloud.
הגב
9 תגובות על "לראשונה סוני ומיקרוסופט משתפות פעולה בתחום הגיימינג, ויש להן אוייבת משותפת"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אני חושב ששיתוף הפעולה הזה הוא מאיים על גוגל באותה מידה שגוגל מאיימת על מיקרוסופט וסוני, שכן למיקרוסופט וסוני יש ניסיון רב שנים של כשני עשורים, אם לא יותר, בנושא המשחקים – הן בפיתוח קונסולות והן בפיתוח משחקים.
לגוגל אין ניסיון בקונסולות ולא במשחקים – כך שהם צריכים ללמוד איך לגשת לקהל הגיימרים בצורה הנכונה.
זה לא מאיים על גוגל כי אין לה מה להפסיד.
נתח השוק שלה בגיימינג הוא 0% .
אבל סטאדיה רחוק מלהיות מוכן אחרת הוא כבר היה מושק, וגם כשהוא יושק זה כנראה יהיה רק בארצות הברית, כי צריך שרתים חזקים וקרובים כדי לתת חוויית משחק טובה.
אז בינתיים למייקרוסופט וסוני יש את כל העולם למכור להם קונסולות ושירות סטרימינג כנראה יושק בקרוב.
הדבר היחידי שסוני ומייקרוסופט יכולות לעשות זה לכבול את מפתחות המשחקים כדי שיוציאו כותרים בלעדיים לקונסולות אבל זה לא יחזיק הרבה זמן
מעניין איך סוני ומייקרוסופט לא במצב כמו של גוגל, כלומר איך הם גם לא מוכנות עם שירות כזה ב2019.
אולי הם בונות על כישלון של גוגל בתחום אחרי שהם ראו כמה קשה זה. או שפשוט התשתיות לא עומדות כרגע ברמת משחק נאותה.
אם גוגל אכן ישחררו מוצר כזה השנה מייקרוסופט וסוני יחטפו מכה
משחקים של פלייסטישן יוזרמו ממכונות וירטואליות בענן של מיקרוסופט?
פלייסטישן זה קונסולה- ז"א פלסטיק וברזלים עם סביבת פיתוח אופטימלית יעודית
אם לא צריך את זה אז למה שמישהו יפתח לסביבה של פלייסטיישן
שיתוף הפעולה הזה בעיקר מאיים על הצרכנים. במסווה של התמודדות מול תחרות דמיונית, שתי השחקניות המובילות יוכלו ליצור למעשה קרטל/מונופול בתחום. זה מדגיש את הבעייתיות בנושאי Anti trust בחזית הגלובלית.
פשש התאגידים כבר התחילו לחלק את העוגה בינהם-
מקווה שזה יהיה פלופ לפחות בסדר גודל של מישקפי מציאות מדומה