מיקרוסופט מודה: טעינו בהתייחסות שלנו לקוד הפתוח
זוכרים את ימי ה"לינוקס היא כמו סרטן"? אז עכשיו מגיעה ההכרה הרשמית בטעות על ידי נשיא מיקרוסופט. בינתיים, מזהיר סאטיה נאדלה מפני הנזקים של עבודה מהבית
6 שנים עברו מאז שסטיב באלמר, המנכ"ל לשעבר של מיקרוסופט, פינה את כיסאו ליורש שלו, סאטיה נאדלה. מאז, מיקרוסופט היא לא אותה מיקרוסופט, והחברה עברה שינויים משמעותיים בגישה ובאופן הפעולה שלה, אך בדרך כלל, אם לא מדובר בספר אוטוביוגרפי, מתקשים לרוב בכירים להודות בטעויות שעשו בעבר. הפעם, בכיר במיקרוסופט מכה על חטא, ומודה כי החברה טעתה לחלוטין בגישה שלה כלפי קוד פתוח.
מ"סרטן" לאבירת הקוד הפתוח בפחות מעשור
"מיקרוסופט הייתה בצד הלא נכון של ההיסטוריה כאשר הקוד הפתוח התפוצץ בתחילת העשור, ואני יכול להעיד זאת על עצמי באופן אישי", כך הודה נשיא מיקרוסופט, בראד סמית' באירוע של MIT. "החדשות הטובות הן, שאם אתה חי מספיק זמן, אתה יכול ללמוד… שאתה צריך להשתנות". סמית', שנמצא במיקרוסופט עוד מ-1993, עבד שנים במחלקה המשפטית של החברה – בדיוק בשנים בהן נלחמה בכל הכוח ביוזמות קוד פתוח.
אבל נדמה שאף אחד לא סייע למיקרוסופט לקבל את תדמית אוייבת קהילת הקוד הפתוח מאשר המנכ"ל הקודם שלה, סטיב באלמר, שכינה את לינוקס במילה העדינה "סרטן" ב-2001. מאז, מיקרוסופט שינתה את הגישה ב-180 מעלות מתוך הבנה שדווקא אימוץ הקוד הפתוח, יכול להפוך למנוע צמיחה עבור החברה. נדמה שהגישה הזו הגיעה לשיאה עם הרכישה של GitHub, מאגר הקוד הפתוח הגדול בעולם שנמצא בשימוש של עשרות מיליוני מפתחים, תמורת 7.5 מיליארד דולר ב-2018.
לפני כן, שחררה החברה מספר מוצרים קנייניים כקוד פתוח כמו למשל VScode, NET. ו-PowerShell; במקביל למהלכים אלו, ובטרם רכישתה, הפכה מיקרוסופט לתורמת הכי גדולה לקוד פתוח בגיטהאב עם יותר מ-1,000 עובדי מיקרוסופט שרשומים כחברים פעילים; מיקרוסופט גם החלה לשתף פעולה עם מפתחות של הפצות לינוקס פופולאריות כמו Ubuntu ו-Kali ואיפשרה הורדה שלהן בחנות האפליקציות שלה; לפני מספר שנים רכשה מיקרוסופט את Xamarin, סטארטאפ שהוקם על ידי פעילי קוד פתוח בולטים, ואפשר פיתוח אפליקציות Cross Platform היישר מ-Windows ומק.
במקביל, סאטיה נדאלה מזהיר מפני העבודה מהבית
בראיון מיוחד לניו יורק טיימס טוען סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, כי מאז משבר הקורונה, יעילותם של עובדים רבים במיקרוסופט עלתה, אך טוען כי הוא לא יכול "לחגוג" זאת: "אני מתגעגע לזה שאתה נכנס לפגישה אמיתית, ואתה מדבר עם הבנאדם שנמצא לידך. אתה יכול ליצור איתם קשר אמיתי ב-2 הדקות לפני ואחרי".
מיקרוסופט כזכור הייתה מהחברות הגדולות הראשונות לעבור לעבודה מהבית עם פרוץ משבר הקורונה, וכבר האריכה את הנוהל עד לחודש אוקטובר לפחות. למרות זאת, טוען נאדלה כי המעבר מהמשרדים לעבודה מהבית במהלך משבר הקורונה היא החלפה של בעיה אחת בבעיה אחרת: "אחד הדברים שאני חושב עליהם הוא, היי, אולי אנחנו שורפים חלק מההון האנושי שבנינו במהלך המשבר הזה כשאנחנו עובדים מרחוק. איך מודדים את זה?"
במקביל, מיקרוסופט דיווחה בסוף אפריל על תוצאות הרבעון האחרון שהיה אחד מהמוצלחים שלה: הכנסות של 35 מיליארד דולר (צמיחה של 15% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד) ורווח נקי של 10.8 מיליארד דולר (צמיחה של 22%). כך שבינתיים, מיקרוסופט יוצאת מחוזקת מהמשבר.
הגב
15 תגובות על "מיקרוסופט מודה: טעינו בהתייחסות שלנו לקוד הפתוח"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
בתמונה מימין לסאטיה יושב נאט פרידמן מנכל גיטהאב היום לא היזם
מיקרוסופט הפכה למפלצת דורסנית. הפכה לתאגידים אמזון ופייסבוק טוב לא יצא מזה
תיקון קל
היא תמיד הייתה מפלצת דורסנית, לא הפכה לזה.
אתה לא ממש מכיר את מיקרוסופט, אה?
מכיר מקרוב כמי שתלוי במערכות שלה, מיקרוסופט משנה את השוק בשנים האחרונות ומאלצת ארגונים לפעול לפי הקו שלה, מוצרים שנתנו פתרון ראוי כבר לא נתמכים ועכשיו כל המוצרים שהם מוצאים לשוק הם רק חל קטן מחבילה כך שלא משנה איזה רישיון יהיה לך תצטרך לקנות מוצרים משלימים שהיו חלק מהחבילה ובהחלטה חד צדדית הם מחליטים שהם הופכים לפרימיום כמו power platform
בלינוקס זה לא היה קורה…
שכחתם להזכיר את הקניה של npm
כשמיקרוסופט מתחילה לחבב קוד פתוח אני מתחיל לחשוד
חחח אורגינל
לא בטוח שהקניה של גיטהאב ו npm היא אהבת קוד פתוח, אולי רצון לבלוע אותם.
משהו כמו If you can't beat them, eat them
מתכנתים = פועלי בניין וירטואלים
change my mind
למי אכפת להיות פועל בניין וירטואלי עם משכורות כאלה?
Don't feed the troll