מיקרוסופט יוצאת בקמפיין פרסומי כדי שלא תקנו אופיס 2019. רגע, מה?
לא גוגל, לא אפל ולא אמזון. בקמפיין האחרון בחרה מיקרוסופט ללכלך על… מוצר שלה. אבל תתפלאו זה דווקא הגיוני לגמרי
זה לא נדיר לראות קמפיין פרסומי של חברה טכנולוגית למוצר שהיא מפתחת ומשווקת. אבל כשהקמפיין הזה כולל לכלוך על מוצר קיים שלה, ואומר למשתמשים בעצם שלא יקנו אותו… זה כבר מעניין, וזה מה שמיקרוסופט עושה בקמפיין החדש שלה.
אל תקנו אופיס 2019
הקמפיין החדש נועד לקדם את Office 365, חבילת התוכנות במינוי שמציעה מיקרוסופט. אבל במקום לדבר על הפיצ'רים החדשים או היתרונות הבולטים מול מוצרים מקבילים כמו חבילת ה-G Suite של גוגל למשל, בחרו במיקרוסופט באסטרטגיה מעניינת.
סדרת סרטוני הפרסומת החדשה של החברה מציגה בכל סרטון 2 תאומים או 2 תאומות, שמתבקשים לבצע משימות זהות בעזרת המוצרים השונים שמרכיבים כל חבילת תוכנה. בין היתר הם מקבלים משימות ב-Word, Excel וב-PowerPoint. באופן מפתיע – או שלא – התאום שמשתמש ב-Office 365 מצליח לבצע את כל המשימות ביעילות ובמהירות רבות יותר מאשר התאום שמשתמש באופיס 2019. במילים אחרות, למרות שעל פניו המוצרים – כמו התאומים – נראים דומים, קיימים הבדלים. המסקנה היא כמובן ש-Office 365 טובה יותר מאופיס 2019.
זה לא סוד שמיקרוסופט רוצה להעביר את כולנו מתוכנות לשירות. כלומר, במקום שנקנה פעם אחת חבילת תוכנה כמו אופיס 2019, היא מעדיפה שנשתמש בשירות מינוי חודשי כמו Office 365. החברה טוענת שכך אנחנו נהנים משירות שהוא תמיד מעודכן ותמיד מאובטח, ומפיצ'רים חדשים שמתווספים כל הזמן. עם זאת, המניע של מיקרוסופט הוא שבטווח הארוך הצרכן ישלם יותר כסף. כיום, לא פעם מרגישים משתמשים כי המוצר שבידיהם מספיק טוב ואינו מצדיק באמת את השדרוג היקר.
לשם השוואה, Office 365 לשימוש פרטי של משתמש אחד עולה בארצות הברית כ-70 דולר לשנה, בעוד שאת אופיס 2019 תוכלו לרכוש בעלות חד פעמית של 150 דולר.
בעולם השיווק מכונה מהלך מהסוג הזה "קניבליזציה", כלומר, דחיפה של מוצר חדש של החברה ומשתלם יותר עבורה על חשבון מוצר ותיק יותר שלה. ובכל זאת, קצת מפתיע שבמיקרוסופט מלכלכים על אופיס 2019 – מוצר שהושק לפני מספר חודשים בלבד.
הגב
11 תגובות על "מיקרוסופט יוצאת בקמפיין פרסומי כדי שלא תקנו אופיס 2019. רגע, מה?"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
הייתי שמח אם היה כתוב למה באמת האופיס יותר יעיל מהחבילה.
לא תמצא
זה שיווק.
אין קשר בין המציאות למה שמוצג בפירסום.
אם אתם סטודנטים איפשהו רוב הסיכויים שיש לכם אפשרות לקבל 365 חינם, תבדקו את זה.
אני אישית משתמש כמעט תמיד בשירות של גוגל, אבל כשמורידים קובץ לפעמים יותר נוח כשיש לך משהו native
מייקרוסופט מתה להיפטר מאופיס דסקטופ לווינדוס ולעבור לווב אפ כמו גוגל דוקס, ובייחוד מרישיונות חד פעמיים. מה לעשות שרוב המשתמשים של המוצר הם שמרנים
פרסומות מטופשות. וגם לא ממש הגיוניות. הסרטון הראשון מציג עבודה באופיס אונליין בשני המקרים, אז מה הם משווים בדיוק? מי שיצר את הפרסומות לא מבין דבר בנושא הזה…
סדרת הפרסומות הכי מטופשת שראיתי אי פעם. שכנעתם אותי להשאר עם אופיס 2016 לעשר שנים הבאות. סתומים.
דווקא נחמד. מתחברת לקונספט. זה בדיוק מה שאדובי עשתה עם הפוטושופ
יש לי אופיס 10 והוא מספק את כל צרכי החברה. אין לי שום סיבה לשדרג או לעבור לךאופיס שמוגבלת לחיבור לאינטרנט. בישראל האינטרנט אינו רציף ויש ניתוקים, איתחולים לראוטר, תקלות תשתית או ספק, ועדיף שכשצריך אופיס שיהיה על המחשב ולא להיות תלוי במנוי מתחדש ויקר
אופיס 365 יושבת על המחשב בדיוק כמו הרגילה עם תכונות מסויימות שזמינות רק בזמן חיבור לרשת. ניתן לעבוד איתה גם במצב לא מקוון.
מתי תצטרך אופיס כשאין לך אינטרנט? אתם חברה שכותבת ספרים?
ראוי לציין שב-70$ לשנה מקבלים גם אחסון ענן בנפח 1TB, כשבדרופקס להשוואה המחיר עבור נפח זהה הוא 99$ לשנה (וכמובן ללא האופיס).