לא יפה: OnePlus ו-Meizu נתפסו 'מרמות' במבחני השוואה
נתפסו על חם: דוח חדש מגלה כי גם OnePlus וגם Meizu גרמו למכשירים שלהם לפעול בשיא העוצמה, כאשר זיהו שהם בבדיקה השוואתית, וכך 'ניפחו' את תוצאות המדד. OnePlus הודיעה כי לא תעשה זאת שוב, Meizu לא הגיבה
לא מעט משתמשים ואתרי טכנולוגיה עושים שימוש במבחני השוואה (Benchmark) כדי להשוות בין יכולות ופיצ'רים של סמארטפונים ומחשבים שונים. עם זאת, לא פעם הועלו חששות כי חברות הטכנולוגיה מודעות למבחנים הללו ומנסות בכל מחיר להשיג ציונים גבוהים יותר במדדים הללו. עתה עושה רושם ששתי חברות סיניות, OnePlus ו-Meizu נתפסו על חם בניסיון להטות את המדד ולהשיג תוצאה טובה יותר.
המכשירים פעלו מהר יותר כאשר זיהו שהם בבדיקה
בבדיקה משותפת של אתר פורומי המפתחים המוביל XDA וחברת Primate Labs, שעומדת מאחורי מבחן ההשוואה הפופולארי Geekbench, התגלה כי 3 מכשירים העלו בצורה מלאכותית את ביצועי ה-CPU, המעבד המרכזי של המכשיר, כאשר נערכה בהם בדיקה השוואתית: מכשיר ה-OnePlus 3, מכשיר ה-OnePlus 3T החדש ומכשיר ה-Pro 6 של Meizu (מייזו).
החוקרים גילו את התרמית, כאשר הם הריצו את אפליקציית השוואת הביצועים הרגילה, תחת שמה הרגיל, ולאחר מכן, הריצו את אותה אפליקציה תחת שם אחר – Bob’s Mini Golf Putt. להפתעתם, הם ראו כיצד משתנים ביצועי המכשיר, זאת למרות שמדובר באותה אפליקציה ובאותן דרישות חומרה בדיוק.
'רמאות' ברמת הקושחה
במכשירים מתוצרת OnePlus גילו החוקרים כי החברה הטמיעה את הרמאות הקטנה הזו כבר ברמת הקושחה (Firmware) של המכשיר – שכללה רשימה של מבחני השוואה ביניהם Geekbench, AnTuTu, Androbench, Quadrant, Vellamo, ו-GFXBench. אז איך פעלה השיטה? מרגע שהמכשיר זיהה את האפליקציות הללו ו'הבין' שהוא בבדיקה, המכשיר עשה שימוש במלוא עוצמת המיחשוב של המעבדים, למרות שלא היה בכך צורך. כך שבמקום המהירות העבודה הרגילה של המכשירים שעמדה על 0.31GHz, הואצה מהירות המעבדים ל-1.29GHz ול-0.98GHz (למעבדים החזקים והחלשים בהתאמה) – בזמן הרצת הבדיקה.
במכשירים של Meizu גילו החוקרים דרך אחרת להשפיע על המדדים. כידוע, מעבדים מבוססי ARM כוללים מערכת big.LITTLE, שמתבססת על חלוקת עבודה תלויית משימות: משחקים או אפליקציות גרפיות יעשו שימוש במעבדים חזקים ויעילים, אבל בזבזניים במשאבים, כשבשאר המשימות ייעשה שימוש במעבדים חלשים יותר, אבל חסכוניים יותר אנרגטית. על פי הממצאים של הבדיקה, היצרנית הסינית גרמה למעבדים החזקים יותר לפעול, ברגע שהמכשיר זיהה את אפליקציית הבדיקה, למרות שלכאורה אין צורך בכך.
OnePlus הודתה; ב-Meizu לא הגיבו
בתגובה לממצאים מסרה OnePlus: "כדי להעניק למשתמשים חוויית משתמש טובה יותר עם משחקים ואפליקציות תובעניות, בעיקר בתחום הגרפי, יישמנו מנגנון בהפצות שלנו שגורמות למעבדים לפעול בצורה חזקה יותר. הטריגר שפעל בזמן אפליקציות בדיקות ההשוואה לא ייכלל בגרסאות Oxygen OS הבאות של מכשירי ה-OnePlus 3 ו-OnePlus 3T". חברת Meizu, לעומת זאת, לא מסרה תגובה לממצאים.
ב-XDA וב-Primate Labs מסרו כי עוד יצרניות חשודות כי היטו את תוצאות המכשירים, אולם, הם עדיין זקוקים לעוד בדיקות כדי לוודא זאת. מהצד השני, ציינו החוקרים את החברות ההוגנות, שלא ניסו להשפיע בצורה מלאכותית על המבחנים: שיאומי, וואווי, HTC, סוני וגוגל.
לא הראשונות, כנראה לא האחרונות
זו לא הפעם הראשונה שיצרניות 'נתפסו על חם' כשהן מרמות בזמן מבחני השוואה. לפני 4 שנים מצא אתר השוואת הביצועים AnandTech כי סמסונג 'שיחקה' בהגדרות מכשיר הגלאקסי S4, כדי שיגיע לביצועים טובים יותר בזמן בדיקה; יצרנים נוספים שנחשדו ברמאות היו HTC, אסוס ו-LG.
הגב
5 תגובות על "לא יפה: OnePlus ו-Meizu נתפסו 'מרמות' במבחני השוואה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
רשמתם גוגל פעמיים
כתבתם שHTC גם רימו וגם לא רימו….
שיאומי, וואווי, גוגל, HTC, סוני וגוגל.
מי רואה ביצועים ואז קונה?
אין על ביקורת אמינה של אדם שישתמש במוצר חודש+
ות'אמת שהייתי בטוח שכולם מרמים במבחנים המטופשים האלו
שפכול של הסיפור של פולקסוואגן..
מקווה שהלקוחות יצביעו ברגליים כלפי חברות כאלה,
ושהעובדים הרלוונטיים יפוטרו.