יצרנית הציוד הרפואי הגדולה בעולם הפכה את מכונת ההנשמה ל'קוד פתוח", כדי שכל אחד יוכל לייצר אותה עכשיו
ענקית המכשור הרפואי תפרסם את המפרט הטכני המלא של אחד מדגמי מכונות ההנשמה שלה. המהלך, שיכול לסייע משמעותית למאמץ העולמי להצטיידות במכונות הנשמה, צפוי לעלות לחברה "מיליארדי דולרים"
שלושה שבועות לתוך משבר הקורונה, הולך ומתבהר שהחשש המרכזי נובע מהמחסור העולמי במכונות הנשמה. ההערכות במדינות השונות הן שיש להיערך למצב בו אלפי ואף עשרות אלפי בני אדם יזדקקו לסיוע של מכונות הנשמה – במקביל. נכון להיום, מערכות הבריאות ברחבי העולם לא ערוכות להתמודד עם התרחיש הזה, ויצרניות מכונות ההנשמה לא עומדות בביקוש. אחד הפתרונות הוא הסבה של פסי ייצור קיימים לייצור של מכונות הנשמה, אולם הצעד הזה התעכב לעיתים בגלל סוגיות של קניין רוחני ופטנטים. על כן מרענן לשמוע גם סיפורים כאלו.
מפרסמת מפרט טכני שלם
אמש (ב'), הודיע עומאר אישרק, מנכ״ל חברת Medtronic, חברת הציוד הרפואי הגדולה בעולם, שהחברה תפרסם באופן פומבי את המפרט הטכני המלא של Puritan Bennett (PB) 560, הדגם הנייד של מכונת ההנשמה שלה.
כתוצאה מכך, כל חברה המעוניינת להירתם למאמץ הייצור עבור בתי החולים, תוכל לעשות זאת, מבלי שתפר פטנטים או קניין רוחני. מדטרוניק הודיעה כי תפרסם את הוראות ההרכבה של הדגם, הקוד של התוכנות שמריצות אותה, וכל מידע נוסף הנחוץ לייצור, מבלי לגבות כל תשלום עבור המידע והשימוש בפטנטים.
מכשיר ה-PB 560 הושק לראשונה בשנת 2010, והוא נחשב למכשיר הנשמה נייד, קומפקטי וקל משקל, מה שמאפשר להשתמש בו גם בבתי המטופלים או במרפאות שדה. על פי מדטרוניק, משמעות המהלך היא ויתור שלה על הכנסות של מיליארדי דולרים ממכירות ומשימוש בפטנט.
לצעד האחרון יש פוטנציאל רב לסייע למערכות הבריאות השונות בעולם להצטייד במכונות הנשמה. רק לאחרונה פורסם כי יצרנית הרכב טסלה של אילון מאסק הסכימה להסב חלק מפסי הייצור שלה לייצור מכונות הנשמה של מדטרוניק ותייצר כ-250 מכונות בשבוע.
בישראל: תיקון עשרות מכונות ללא עלות
לענקית המכשור הרפואי נציגות גדולה בישראל, שמונה כ-1,000 עובדים, בעיקר במחקר ופיתוח, והיא מתבססת על 8 סטארטאפים ישראליים שרכשה החברה בהם Visionsense, מזור רובוטיקה ונוטרינו. ירון יצהרי, מנכ"ל מדטרוניק ישראל סיפר כי בישראל נקטה החברה במהלך נוסף והוא טיפול, תיקון והחזרה לשימוש של מכונות הנשמה ישנות ותקולות: "כבר תיקנו עשרות מכונות ללא עלות ואנו מזמינים את כל בתי החולים ומוסדות הבריאות לשלוח אלינו מכונות תקולות ואנו נשיבם לשימוש ללא עלות". בשיחה עם גיקטיים אמר יצהרי כי נכון לליל אמש, החברה טרם קיבלה פניות בנושא ייצור מגורמים ישראליים, אך הוא משוכנע שפניות כאלה יגיעו בקרוב.
הגב
12 תגובות על "יצרנית הציוד הרפואי הגדולה בעולם הפכה את מכונת ההנשמה ל'קוד פתוח", כדי שכל אחד יוכל לייצר אותה עכשיו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
יוזמה מבורכת
מרגש שיש בעולם אנשים שחושבים לטובת הכלל!!!
בעבר עבדתי בבית חולים גדול בארץ, יש להם מחלקה ייעודית עבור טיפול במכשור רפואי ותיקונו.. ויש לא מעט מקומות שמלמדים קורסים של תיקון מכשור רפואי.
לא מבין מה הבית חולים צריך מכשירים ישנים שהתקלקלו ומתקנים אותם.. שיתרמו מכשירים חדשים. מהדור החדש ולא מכשירים משנת 2010..
רק אומר..
ברגע שיגמרו מכשירי ההנשמה, כל מכשיר ישן יכול לעזור.
זה עדיף על כלום, כל תרומה מבורכת
רק אני שמתי לב שלמכשיר קוראים covid…? לא צירוף מקרים כלל… רק אומר
קובידין עושה ג'סטה מאוחר מדי. למשך שנים המונופול האמריקניי קנו מיזגו אכלו כל חברה שממשל ארהב הזמין דרכם הרבה מכונות בזול כדי למנוע אספקה רחבה ומלאי וכדי לשמור על המונופול של המכשירים היקרים שלהם…
זה לא יציל ממאסר את חבר הנאמנים והנהלת המונופול וממונים מפקחי מסחר בממשל בבוא העת לעושים חשבון על אי-מוכנות למגיפה שם.
בימים אלה המניע חשוב הרבה פחות, אם החברה הבדוברת עברה על החוק את הדין ימצו איתה אחרי.
אההה… לא כל כך מהר.
החברה אמנם פרסמה חלק קטן מהמפרט, איך לרוב מדובר במידע לא שימושי… לדוגמה, לא פירסמו רשימת רכיבים והחלק הכי חשוב, התוכנה. כך שכל המהלך נראה כמו טריק שיווקי מאשר אקט סולידריות ורצון טוב.
יותר פרטים כאן:
יפה מאוד