אחרי 1.9 מיליארד דולר השקעות ו-6 שנים: Magic Leap חושפת את המוצר המסקרן שלה
אחת החברות המסקרנות ביותר בעולם הטכנולוגיה חשפה את מוצר ה-AR שלה, שכולל מחשב גיימינג לביש ומשקפיים עם 6 מצלמות, חיישנים, מיקרופונים ורמקולים
אין ספק שאחד הסטארטאפים המסקרנים והחשאיים ביותר בשנים האחרונות היה Magic Leap. הסטארטאפ, שמפתח טכנולוגיות של מציאות מעורבת, הצליח לגייס כ-2 מיליארד דולר – חצי מיליארד מתוכם לפני מספר שבועות – משורה של משקיעים נחשבים ועתה סוף סוף הוא חושף את המוצר הראשון שלו, ה-Lightwear.
‘חוויית מציאות מעורבת חדשה’
ערכת המציאות המעורבת של Magic Leap (מג’יק ליפ) שונה מאוד מערכות AR ו-VR המוכרות לנו כיום והיא כוללת מספר רכיבים. ראשית, המשקפיים עצמם – שנקראים Lightwear – וכוללים שורה של חיישנים, רמקולים מובנים, 4 מיקרופונים ו-6 מצלמות; המשקפיים מחוברים בעזרת כבל ליחידת העיבוד והסוללה, שכוללת מעבדים מתקדמים מהסוג שנמצא במחשבי גיימינג, שנקראת Lightpack ונמצאת על גבי חגורה שלובש המשתמש; בנוסף, כוללת הערכה גם בקר שליטה אותו מכנה החברה בשם הלא-כל-כך מפתיע, Control.
ביחד, מספקת הערכה חוויית מציאות מעורבת (או AR), כשהשליטה נעשית בדרכים רבות כמו פקודות קוליות, מחוות ידיים, תנועות ראש ומעקב אחרי תנועות העיניים. המערכת ממפה את הסביבה ויכולה לשתול עליה אובייקטים שונים – כך שהמשתמש יוכל למשל ‘לשתול’ טלוויזיה על קיר מסויים בביתו והיא פשוט תהיה שם והוא יוכל בכל פעם להתיישב ולצפות בסרטים ובסדרות, ממש כאילו היא קיימת במציאות.
על פי החברה, הטכנולוגיה שלה מתבססת על פוטוניקת שדה-אור, כלומר חלקיקי אור (פוטונים) שיוצרים ‘אור דיגיטלי’ שמתמזג עם אור טבעי, מה שיוצר את האשליה של אובייקטים ממוחשבים – במציאות. בראיון ל-Rolling Stone, הסביר רוני אבוביץ, מייסד החברה, שבמקום להתבסס על טכניקה של תלת מימד בעזרת תמונה סטראוסקופית – טכנולוגיה שקיימת עוד מהמאה ה-19, החברה מקרינה למעשה את האובייקטים השונים בשדה הראייה של המשתמש. על פי החברה, חוויית המציאות המעורבת שמתקבלת היא מדוייקת יותר ונוחה יותר. בין היישומים שמנה כתב המגזין – הכתב היחיד שהתנסה עד כה במערכת – הוא עוזרת אישית, מעין סירי או אלקסה שמתלווה אל המשתמש לאן שהוא לא הולך או מביט ומבצעת משימות שהוא מטיל עליה.
באופן טבעי, המשקפיים מיועדים בשלב הראשון למפתחים וליוצרי תוכן, ולכן החברה גם מכנה אותם Creator Edition; הם יגיעו למשתמשים בתחילת 2018 ביחד עם SDK שהחברה תשחרר באותו זמן. על פי החברה, המשקפיים יגיעו ב-2 גדלים ויכללו גם אפשרות לעדשות אופטיות מיוחדות למרכיבי משקפיים. החברה לא מסרה מה יהיה מחירה של הערכה.
מאז הקמתה ב-2011, גייסה מג׳יק ליפ לא פחות מ-1.9 מיליארד דולר בין היתר מגוגל ומענקית הקמעונאות הסינית עליבאבא. בשנה שעברה רכשה החברה את NorthBit הישראלית ומאז, חלק מהפיתוח נעשה בישראל.
הגב
18 תגובות על "אחרי 1.9 מיליארד דולר השקעות ו-6 שנים: Magic Leap חושפת את המוצר המסקרן שלה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע מרשים מבחינה אבל הם יחטפו המון ריגק’טים שליליים על העיצוב הנורא והעובדה שצריך גם לסחוב מחשב על החגורה.
יהיה באזז לא טוב סביב איך שזה נראה וצרכנים יחכו לדור השני. עד שהוא ייצא, כל המתחרות כבר ידביקו את הפער. הסיכוי היחידי שלהם לנצח זה אם המון יצרני תוכן יעמיסו בחוויות שאין אצל אף אחד ויעפילו על סוני המובילה כרגע בתחום גם מהבחינה הזאת.
*נשמע מרשים מבחינה טכנית
איזו אכזבה.
גם אם טכנית התמונה טובה יותר ומציאותית יותר, וגם אם התוכן יהיה שם עשיר יותר, לא בשביל זה חיכינו לחברה שענקי הטכנולוגיה השקיעו בה את הסכומים הגבוהים בעולם. אין חדש תחת השמש רק שיפור של דברים קיימים.
ברמת המשתמש, מדובר במחשב PC עם עיצוב רע שמולבש על מספר איברים בגוף (ראש, חגורה ועוד) ולא על עדשה בעין כמו עדשות רכות שמכילות את כל המידע ויוצרות מציאות חדשה.
התוצר שלהם נפלא, שלא תבינו לא נכון, אבל לא בשביל העוצמות שהחברה הזו קיבלה. ממש מאכזב.
איבדת את האמינות שלך בשורה האחרונה.
הם הולכים להחליף גם מחשבים, לא רק טלוויזיות
וזה מה שקורה כשלא עובדים LEAN
זה עובד על סוללה? כמה זמן היא מחזיקה?
אתה צריך להסתובב עם מצבר של משאית מחובר בתיק גב שהחברה מספקת
גם מצבר משומש של טויוטה זה בסדר
אחרי שנים שאני עוקב אחר החבר וקורא מידי פעם את הפטנטים שהיא מגישה, אני מאוכזב.
העובדה שהם לא הדגישו הבדל משמעותי בין מוצר ליוצרי תוכן ומפתחים לבין מוצר עתידני לצרכן מדאיג ביותר..העיצוב והאביזרים הנוכחיים שייך לשנות ה 80.
כוח המחשוב צריך להתבצע על ענן(הם פיתחו כל כך הרבה זמן שבתשתיות הקרבות זאת לא בעיה), המוצר המוגמר צריך להיות נקי ופשוט..הפעלה קולית ומחוות ידיים.
זה נשמע די מבטיח מבחינה טכנית, הרבה חיישנים, מצלמות, כוח עיבוד וכו’…
העיצוב נראה כמו משהו משנות התשעים, גדול, אפור ומסורבל. אם תעיפו מבט על העיצוב של הולולנס תבינו כמה שמג’יק ליפ נראה מיושן ומצ’וקמק, באמת שלא ברור מה הם חשבו לעצמם. חבל שלא פרסמו יותר פרטים טכניים, איך שדה הראייה? יותר גדול ממה שיש בשוק היום? מה עם הסוללה, לכמה זמן מחזיקה? כמה זמן טעינה?
בקיצור, כרגע, עם כל הציפייה והמיליארדים שהושקעו, לא ברור אם המכשיר הזה באמת מהפכני, או אפילו אם הוא מציע משהו יותר טוב מהמתחרים.
עיבוד בענן זה איטי מידי בשביל מציאות מדומה שצריכה להיות מסונכרנת עם המציאות
לא מדוייק.. בתשתיות החדשות הפתוחות לציבור (בעיקר ארוגניות) אפשר להגיע בקלות למהירויות דמיוניות יחסית לצרכן של הוט לדוגמה. גם ככה לא מצפים למוצר שובר שוק בשנתיים הקרובות אז אפשר להסתמך על הקדמה בנושא.
בדיוק כמו שאמרת: “מהירויות דימיוניות”…
חוץ מזה שגם latency של אלפיות השניה יכול לגרום לבחילה כאבי ראש ולחוויה משתמש ירודה
נראה כמו עוד הונאת משקיעים שעוד ילמדו עליה בבתי הספר
כל אחד יכול לראות שאנו הולכים להתמוטטות בסיגנון 2008 ,אם משקיעים החברה כאלו כספים וזה מה שהם נותנים לנו ,ברור שאנו בתוך בועה שזמנה מגיעה בקרוב. חבל על הכספ,יכלו לתרום אותו ל100000 איש בלוס אנגלס שגרים באוהלים בכל פינה בעיר
גם אם יש למכשיר יתרונות טכנולוגיים, זה הולך להיות כשלון מסחרי
הנחת המוצא שלהם שהציבור הרחב רק מחכה בשקיקה למוצר שלהם( עיצוב קצת מסורבל ועתיק ) ויקנה אותו בכל מחיר
הנחה זו מתבססת על כלום ושום דבר ועלולה להתברר כשגויה מהיסוד…