סטארטאפ ישראלי פיתח 'מוח' למכולות, כדי שנקבל את המוצרים בזמן
חברת Loginno נוסדה בין היתר על ידי יוצא חברת "צים" שנמאס לו מחוסר הוודאות והמידע שקיים בתחום המכולות, והחליט להקים סטארטאפ שיפתור את הבעיה הזו, ואפילו הגדיר מושג חדש שכדאי שתתרגלו אליו
כשאתם חושבים על מכולות לא נראה לנו שהמילה "חכמה" עולה לכם לראש. וחברות ספנות ומשלוחים סובלות מחוסר מידע רב, ובעיקר חוסר איסוף שלו הן לגבי המטען והן לגבי הסביבה של המכולה. חברה ישראלית חדשה של יוצאי חברת צים רוצה לקחת כל מכולה בעולם, ולהפוך אותה לכלי לכריית מידע.
לשדרג כל מכולה למכולה חכמה בפחות משתי דקות
Loginno לוקחת חלק סטנדרטי שקיים בכל מכולה אשר אחראי על השוואת הלחצים, ושדרגה אותו לכדי רכיב חומרה. בחברה טוענים כי ההסבה אורכת כ-2 דקות, וכל איש מקצוע סטנדרטי יכול לבצע אותה. "הטכנולוגיה שבבסיס היחידה (וזו בשונה מיחידת GPS סטנדרטית), נשענת על מדידה מדויקת של הסביבה האקוסטית ונתוני הויברציה של מכולה, טכנולוגיה שנמצאת בשימוש בעיקר באפליקציות מודיעיניות צבאיות, אבל גם בשעונים חכמים, שיודעים מתי הלובש הולך, רץ או ישן. "אנחנו עושים את אותו הדבר – רק לקונטיינרים", כך מסביר שחר טל, מייסד לוג'ינו בשיחה עם גיקטיים.
טל מספר שבשנת 2009 עבד כמנהל פיתוח עסקי של הציוד במיוחד בצים, ומאס בחוסר במידע לגבי משלוחים במכולות. כשניסה לבדוק אילו פתרונות קיימים בשוק הוא התאכזב לקבל פתרונות לא מוצלחים ויקרים. קולגה קישרה בינו לבין עמית אפללו. ביחד הם בנו מתווה של מיזם משותף בין צים לבין החברה של אפללו. לאחר חילופים בצמרת ההנהלה, הפרויקט בוטל, ושחר החליט לעזוב את צים ולהקים חברה בעצמו. השניים שקדו על פיתוח החומרה בתקציב נמוך ובקידום הפטנטים של החברה. לאחר כמה שנים, החליטו לבצע פיבוט ולעבור מחברת חומרה לחברת תשתיות ומידע. במהלך השנתיים הבאות עברו לא פחות מ-6 תוכניות האצה. שחר טל אחראי על הצד העסקי והלוגיסטי, בעוד עמית אפללו אחראי על הצד הטכנולוגי. בעבר אפללו היה ממקימי חברת Anywhere.
החברה בעצם מייצרת מאגר מידע חדש המכיל דיגיטציה של האספקט הפיזי של המסע, והוא משמש לקוחות שונים בשרשרת הלוגיסטית ובינהם בעלי המטען, חברות ספנות, שילוח, נמלים, חברות ביטוח, מכס, גורמי ביטחון ועוד. הגירסה החדשה של המוצר שהושקה בימים אלו מציעה שירות מעקב לוגיסטי ליישומים נוספים שאינם מכולות ימיות ובמחיר חודשי הכולל את כל מה שצריך מבחינת חומרה, תוכנה, תקשורת גלובלית ושירות למוצר. לוג'ינו רשמה 4 פטנטים, שניים מהם התקבלו ושניים מהם עדיין בתהליך. הפטנטים משלימים את הסטנדרטים הקיימים בשוק המכולות, "שוק שבו אם אתה לא סטנדרט – אין לך זכות קיום", לדברי טל. החברה אף חתמה על הסכם עם התעשיה האווירית לפיתוח מוצרים זהים לתעשיית הלוגיסטיקה בתעופה. כך שגם חברות ענק כמו אמזון ו-DHL יוכלו להנות משקיפות ובטחון בתהליכי השילוח.
אז מה זה "קונטופיה"?
לוג'ינו אפילו הגדירה מונח בשם "קונטופיה" (הלחם של קונטיינר ואוטופיה, כמובן) כדי לתאר מצב שבו צי המכולות הכלל עולמי מחובר יחדיו בזמן אמת. במצב שכזה, כל השרשרת הלוגיסטית נהנת מייעול תהליכים: ניהול חכם יותר של צי, מעקב אחרי מטענים, Friction-less Borders, דירוג של השירות של כל אחד מהגורמים בשרשרת הלוגיסטית ועוד.
החברה אף השיקה תחרות גלובלית בין כל חברות הספנות הבינוניות-קטנות אשר מחזיקות עד 150,000 מכולות. הזוכה בתחרות תשמש ככר ניסוי למקרי בוחן של קונטנופיה שיבוצעו על ידי החברה, ותזכה בהסבה של כל הצי שלה לצי חכם, מה שיהפוך אותה לחברת הספנות הראשונה בעולם שתהיה 100% דיגיטלית. החברה גייסה עד כה כמיליון דולר בסבב SEED ומתכוננת בימים אלו לסבב גיוס נוסף אשר יתמוך בהקמת חברה הספנות הדיגיטלית הראשונה בעולם שתזכה בתחרות שלה. באמצעות הסבת החברה, לוג'ינו תוכל להוכיח את המצב האוטופי אליו היא שואפת להגיע. החברה מתכננת לחבור לחברות ספנות, לספק להן את הטכנולוגיה ולהציע למכירה את המידע לשאר השרשרת הלוגיסטית תמורת תשלום.
כיום החברה מעסיקה 8 עובדים במטה ומרכז פיתוח החומרה בפארק תעשיות חבל מודיעין שליד שוהם ובמוקדים אחרים של החברה במקומות כמו הודו, הפיליפינים ובקרוב גם בארצות הברית, שם תחל פעילות משותפת עם חממת YBI באוהיו במסגרת הפיתוח לתעשייה האווירית.
הגב
12 תגובות על "סטארטאפ ישראלי פיתח 'מוח' למכולות, כדי שנקבל את המוצרים בזמן"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
תותחים!! התחום לוהט והמוצר נשמע פגז! בהצלחה!!!
מבורך ביותר.
במיוחד שמדובר במידע שהחברות לא רוצות לספר לנו.. כמו איפה ומתי המכולה נמצאת בכל רגע נתון, שחס וחלילה לא נוכל להתכונן לאיחור או אי איסוף של המכולה שנשכחה… הרי מה איכפת להם מהכסף שמפסידים פה על הדרך….? זה לא הפסד שלהם זה בסוף הפסד של כל הרכבת עד הלקוח הסופי בשוק. חיסכון של מיליונים או מיליארדים. אשמח להתנסות עמכם.
כל הכבוד על ה סטארטאפ.
שטויות זה לא הסיבה,אף אחד לא מעלים מידע , היום אתה יכול לדעת הכל בעצמך ובעזרת גוגל . רק אל תהיה עצלן
מוזר, חשבתי שדבר כזה קיים לפחות כמה שנים טובות, מיקום המכולה, האם היא נפתחה. מאוד פשוט: שימו עליו תג אלקטרוני עם GPS ומעגל מגנטי שיושב על דלתות המכולה, שמתחברים ל WIFI באיזור או עם כרטיס SIM עם אינטרנט שמשדר את המיקום פעם בכמה דקות. אפשר לשים רזבארי פאי עם אנדרואיד וחיישנים
״פשוט״.
אז לך תעשה את זה יא קשקשן
אם אני מבין נכון, יש פה הרבה מעבר לסתם gps שתוקעים על מכולה.
לא יותר קל לעבור ל Kubernetes ?
חיכיתי לתגובה הראשונה בסגנון! :-)
פעם ניהלתי שיחה שלמה עם מישהו שהיה בטוח שאני מדבר על קונטיינרים של תוכנה, ואני אני בטוח שהוא מדבר על קופסאות. כל אחד חשב שהשני לא מבין מהחיים שלו ורק בסוף השיחה קלטנו שכל אחד מדבר על משהו אחר. #סתומיםבהייטק
אפללו תותח! עבדנו ביחד בח.מר עשה לכולנו בית ספר וגם לחיים מר. יזם בחסד! כייף לשמוע.
אפללו תותח על חלל!!!
עמית אפללו,עבדתי איתו גאון.
חברה מדהימה!! בהצלחה!!!