טסלה, מי? מכונית סולארית חדשה מציגה טווח נסיעה מרשים
במקום להסתמך רק על תחנות הטענה, ה-Lightyear One מסוגלת להיטען גם באמצעות פאנלים סולאריים שנמצאים על הגג וחזית הרכב
למרות שמכוניות חשמליות הן בגדר מהפכה, רבים עדיין יסבירו לכם שהן עדיין מזהמות בעקיפין. הטעינה שלהן איננה נקייה לחלוטין ונשענת על תהליכי הפקת חשמל מזהמים בתחנות כוח. חברה הולנדית בשם Lightyear לוקחת את הרעיון שבוודאי חלף בראשו של כל ישראלי, והופכת אותו למציאות, עם ה-Lightyear One, רכב חשמלי שמסוגל גם להשתמש באנרגיית השמש כדי להרחיב את טווח הנסיעה שלו. כך שלפחות משהו אחד טוב יצא מהקיץ הישראלי.
עד 800 ק״מ לכל טעינה בימי שמש נאים
במקום פשוט להגדיל את סוללת הרכב כדי להרחיב את טווח הנסיעה שלה, גג וחזית ה-Lightyear One מכוסים בתאים סולאריים (אשר מכוסים בעצמם בזכוכית עמידה אשר שומרת עליהם מנזק), והמכונית עצמה הונדסה כך שתהיה קלילה יותר ותוכל לנצל היטב את הסוללה המובנית. הפאנלים הסולאריים מסוגלים להוסיף כ-12 ק״מ לכל שעת נסיעה, מה שמאפשר ליצרנית הרכב להצהיר על טווח נסיעה מרשים של כ-725 ק״מ לטעינה בודדת סטנדרטית, ואף 800 ק״מ בימי שמש בהירים. בחברה טוענים שנסיעה מליסבון למדריד יכולה להפוך לפתע לנסיעה לוולנסיה או ברצלונה בלי כל עצירה לטעינה. בחורף, אגב, החברה מתחייבת שהרכב יהיה מסוגל לנסוע לפחות כ-400 ק״מ לטעינה, כך שתוכלו כמעט תמיד להשלים נסיעה גם מנהריה לאילת בלי עצירה.
הטעינה הסולארית של הרכב היא כאמור מוגבלת, ולכן עדיין תצטרכו להטעין מדי פעם את הרכב בצורה המסורתית – כלומר חיבור לחשמל – אבל גם במקרה הזה, ב-Lightyear ניסו לפצח דרך לטעינה מהירה של הסוללה מבלי שתצטרכו לספק לה חשמל לאורך שעות ארוכות. מלבד טעינה בתחנות הטענה, סוללת ה-Lightyear יכולה להיטען גם משקע חשמל סטנדרטי עם תמיכה ב-60kW, מה שאומר שתוכלו לקבל כ-350 ק״מ של טווח נסיעה על פני טעינה של לילה אחד (בשקע אירופאי של 230V), וכ-570 ק״מ בשעה של טעינה מהירה.
בחברה מסבירים שהשילוב של התאים הסולאריים היעילים יותר שפיתחה, יכול להיות אחראי על כ-40% מ-20,000 הקילומטרים בשנה שהנהג הממוצע גומע בהולנד המעוננת. גם במקרים שבהם הסוללה אוזלת לכם, הפאנלים הסולאריים יאפשרו נסיעה של 15-20 ק״מ באור יום, כך שתוכלו להגיע לשקע טעינה בהקדם.
המחיר וכמות הרכבים שתיוצר הופכת את החלום הזה לרכב לקונספט
אם עד עכשיו הכל נשמע לכם מעולה, זה הזמן קצת למנה של מציאות כואבת. בשביל להזמין מראש את אחת מ-500 המכוניות שיושקו אי שם ב-2021, תצטרכו לשלם מקדמה של 119,000 אירו, ובסופו של דבר לשלם על המכונית כ-150,000 אירו. עד כה החברה טוענת שהיא מכרה יותר מ-100 רכבים עד כה.
חברת Lightyear נוצרה על ידי אותו צוות סטודנטים לשעבר שניצח במירוץ בניית המכונית הסולארית ב-2013 בעזרת המכונית ״Stella״. הצוות ההולנדי התגבר על האתגרים הטכנולוגים שהקשו עד אז להציג רכב סולארי המסוגל לשאת מספר אנשים במקביל, והציג רכב שמסוגל לייצר יותר אנרגיה מאשר זו שהוא צורך, וכעת הוא כבר עובר לייצור רכב פרטי באופן מסחרי, אם כי מוגבל.
הגב
11 תגובות על "טסלה, מי? מכונית סולארית חדשה מציגה טווח נסיעה מרשים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
עריכה/הגהה?
מה זה?
לא קיים
המשפט האחרון קצת בעייתי לי….
איך רכב שמייצר יותר אנרגיה מאשר הוא צורך?
בהתחלה אמרתם שהפאנלים הסולארים מייצרים 12 ק”מ בכל שעת נסיעה….
אז כדי שהמשפטו האחרון יהיה נכון צריך לנסוע על פחות מ12 קמ”ש? לא הכי פרקטי….
זה בנסיעה ברוורס
הרכב הראשון שהם בנו ייצר יותר מאשר צרך, הרכב המדובר הוא הרכב *המסחרי* הראשון שלהם.
כנראה בגלל שהוא לא להכיל נוסעים בכלל…
כנראה היה קופסא מלאה בפאנלים סולארים עם 4 גלגלים ומסגרת אלומיניום. חוכמה גדולה.
נסיעה בתוך ת”א בכיף פחות מ-12 מקמ”ש
עד שרפובליקת הבננות לא תמצא דרך למסות את השמש ,הרכב לא יעבר רישוי ויהיה עליו מס של 5000% אולי אפילו יוכרז כאיום קיומי…
שקע טעינה שתומך ב60 kw ? כבודו התבלבל … אולי הכוונה 60 A
הסוף לג’ריקן דלק. אם אתה נתקע בלי סוללה תחכה חצי שעה בשמש ותסע עוד 100 מטר
כל הכבוד להם! פחות זיהום אוויר, השקעה משתלמת[ לא צריך לתדלק אלא נטען סולארית]. הלוואי שיהיו עוד רכבים כאלו ושיגיעו גם לארץ[ ולא במחירים מופקעים… ]