סטארטאפ ישראלי מגייס כסף כדי שנוכל לדבג יישומים בזמן אמת
המערכת שפיתחה החברה מאפשרת לצוותי הפיתוח להוסיף לוגים, מטריקות וטרייסים לקוד שכבר רץ. מנכ"ל החברה: "CI/CD מאפשר אג'יליות, אבל רק כל עוד האפליקציה היא לא לייב. אבל בעצם למה שהאג'יליות תיעצר בשלב הזה?"
הסטארטאפ הישראלי Lightrun, שפיתח מערכת המאפשרת למפתחים לדבג אפליקציות רצות בסביבת פרודקשן, מודיע היום (ד') על גיוס סבב Seed של 4 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו Glilot Capital Ventures בהשתתפות משקיעי אנג'ל.
לדבג מבלי להוריד את האפליקציה לעדכונים
Lightrun (לייטראן) פיתחה מערכת המאפשרת למפתחים לאסוף מידע מכל שורה ושורה בקוד שרץ בזמן אמת, מבלי שיהיה עליהם לעבור בתהליך הפיתוח והוצאות גרסה הסטנדרטיים בכל פעם שהם רוצים להוסיף יכולות ניטור חדשות.
בלייטראן אומרים כי המוצר שפיתחו הופך סביבות פרודקשן לשקופות לחלוטין עבור מפתחים (observability). תוסף ה-IDE של לייטראן יכול לשמש צוותי פיתוח להוספת לוגים, מטריקות וטרייסים לקוד שכבר רץ, לאסוף את המידע הדרוש להבנת בעיה ולשלוח אותו ל-IDE, APM או למערכת הלוגים שלהם.
בלייטראן פיתחו Sandbox (שהוגש כפטנט) כדי לאמת שאין תופעות לוואי פוטנציאליות שישפיעו על התנהגות היישום המקורי בזמן השימוש בתוסף של החברה. בנוסף, המערכת של לייטראן מאפשרת להכניס מדדים, מונים, טרייסים, טיימרים ומדדי פונקציות בזמן אמת, כך שניתן יהיה לעקוב אחר בעיות ביצועים וסנכרון כדי למצוא צווארי בקבוק בזמן אמת, מבלי להשפיע על ביצועי המערכת.
כדי להבטיח שלארגונים יש שליטה מלאה על הקוד ועל הנתונים הרגישים שלהם, לייטראן מאפשרת התקנה לוקאלית, בנוסף ליכולות בענן (SaaS) – כשהמערכת של החברה אגנוסטית לפלטפורמות (AWS, GCP ו-Azure) ופועלת גם על קונטיינרים ועל קוד ללא שרת (serverless).
מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, אילן פלג, אומר בשיחה עם גיקטיים כי הרעיון שהוביל אותו ואת שותפו, ה-CTO של החברה, ליאוניד בלובשטיין, ליצור את לייטראן הגיע כי השניים – בתור מפתחים – נתקלו בבעיות שהמערכת פותרת. "נתקלנו יותר מדי פעמים במצבים מתסכלים שבהם יש בעיה קריטית בסביבת פרודקשן, אבל אי אפשר לדעת מה קורה, כי הסביבה לא שקופה. זה ממש עיוורון פיתוחי. יותר מדי פעמים קיללנו את עצמנו שלא הוספנו לוג או מטריקה במקום הנכון", הוא מספר.
פלג מוסיף כי "CI/CD מאפשר אג'יליות, אבל רק כל עוד האפליקציה היא לא לייב. אבל בעצם למה שהאג'יליות תיעצר בשלב הזה? וככה הגינו את לייטראן. לייטראן מאפשרת Continuous Debugging and Observability שמשלימים את ה-CI/CD ויוצרים אג'יליות שלמה למפתחים".
מה היתרונות שלכם לעומת מוצרים אחרים בתחום?
"בשנים האחרונות ראינו שנכנסו עוד כמה כלים לשוק שמאפשרים לעשות דיבאגינג בסביבות פרודקשן, אבל כשדיברנו עם מפתחים הבנו שהבעיה האמיתית היא שאין Observability, כלומר נראות ושקיפות, אל תוך סביבות פרודקשן. כלומר, מפתחים צריכים להיות מסוגלים להכניס גם לוגים, גם מטריקות וגם טרייסים לפרודקשן. ברייקפוינטים לא מספקים. בנוסף, היה לנו חשוב שתהיה לנו אינטגרציה לתוך סביבת העבודה של המפתחים. שהשימוש בנו יהיה טבעי. אז הפלטפורמה שלנו היא חלק מה-IDE הקיים של מפתחים".
לייטראן הוקמה ב-2019 על ידי פלג ובלובשטיין. השניים הספיקו למכור ב-2014 סטארטאפ שהקימו יחד בשם HommyFood. פלג אומר כי ההון שגויס משמש בעיקר למחלקת הפיתוח לטובת פיתוח ושיפור המוצר, ולצעדים הראשונים שלנו בעולמות השיווק והמכירות.
כך עובד המוצר של Lightrun:
הגב
8 תגובות על "סטארטאפ ישראלי מגייס כסף כדי שנוכל לדבג יישומים בזמן אמת"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נשמע מדהים!
הייתי משקיע בהם
קיצר עוד APM
יש חברות ענקיות שעושות את זה נהדר כמו DataDog, אז לא נשמע שיש פה חידוש מדהים.
נשמע כמו פטנט ממש דבילי סליחה על המילה.
בורות על גבול חוסר האחריות ממש!
חלק מתהליך אוטומציה ואימות קוד חייב לכלול פיתוח מקדים.
אי אפשר לקיים תהליך הרצה בלי פיתוח.הרי הפיתוח הוא כל התהליך!
אם מוותרים על חלקים משמעותיים כמו טסט,גרסאות,התממשקות מול מערכי אבטחה חיצוניים וכו' אז בעצם נוטשים את התפיסה של "stable".
קוד פתוח זה לא קוד פרוץ.ולפתוח מערכי אחסון באמאזון ואז'ור כל אחד יכול.
נראה שלא הבנת מה המוצר עושה. ראה את התגובה שלי לאיתמר.
זה ממש לא זה. להיפך. המוצר הוא פשוט דיבגר שעובד בענן. היום יש עיוורון מסויים לגבי תקלות בproduction והכלי הזה משלים את החוסר הזה.
נשמע שאתה לא מבין מה המוצר עושה
מה החידוש?
יש חברות שנותנות את הפתרון הזה כבר כמה שנים, ותומכות בהרבה יותר סביבות, שפות תכנות, אינטגרציות ויכולות (כולל אחת ישראלית שרצה כבר כמה שנים, ופורסמו עליה כמה כתבות כאן באתר…)
כל הכבוד אילן! אני בטוח שתגיעו רחוק!