LifeBEAM הישראלית משיקה קסדה חכמה לניטור קצב לב
חברת הסטארטאפ הישראלית, אשר משתתפת בפרוייקטים של נאס"א וכוחות מיוחדים ברחבי העולם, מבקשת לגייס 50 אלף דולרים באמצעות Indiegogo
חברת הסטארטאפ הישראלית LifeBEAM השיקה קמפיין לגיוס כספים עבור קסדת רכיבה חכמה חדשה אשר עושה שימוש בחיישנים על מנת לעקוב אחר קצב הלב של הרוכבים. הקסדה, אשר רואה אור במסגרת שיתוף פעולה עם יצרנית הקסדות Lazer Sports, נקראת SMART, כוללת חיישן קצב לב מובנה ומשתמשת בחיבור Bluetooth 4.0 בעל צריכת אנרגיה נמוכה בכדי להתממשק עם סמארטפונים, שעוני כושר וכו' ולהעביר את הנתונים לצרכי ניטור.
זהה לכל קסדת רכיבה אחרת, כמעט
במסגרת הקמפיין, אשר הושק בפלטפורמת גיוס הכספים Indiegogo, המקבילה ל-KickStarter, החברה מבקשת לגייס 50 אלף דולרים לטובת מימון הפרוייקט. עד כה, 51 יום לפני סיום הקמפיין, הצליחה החברה לגייס מעל ל-37 אלף דולרים. 200 הקסדות הראשונות כבר נמכרו במחיר מסובסד של כ-150 דולרים לקסדה, כאשר התורמים הבאים המעוניינים לנטר את קצב הלב שלהם באמצעות הקסדה יוכלו להזמין אותה בתמורה ל-189 דולרים ומעלה.
הקסדה, כך טוענים ב-LifeBEAM, שוקלת ומרגישה כמו כל קסדת רכיבה אחרת. "הצוות שלנו כבר פועל ליישום טכנולוגיה אשר הייתה קיימת לפני כן רק בתיאוריה או במעבדה" סיפר ל-The Next Web מנכ"ל החברה, עמרי יפה. "כבר זכינו בחוזים להטמעת החיישן שלנו ביישומי חלל-אוויר שונים ברחבי העולם, ובדקנו אותו במסגרת ניסויים מאתגרים שונים בהצלחה מרובה."
תחליף את רצועות החזה המשמשות לניטור קצב לב
על פי החברה, מרבית האפשרויות הקיימות כיום לניטור קצב לב של המשתמש, כוללות רצועת חזה לא נוחה ופתרונות אחרים הקיימים כיום ומכוונים לאסוף את הנתונים ממקומות כמו פרק כף היד והזרוע של המשתמשים, אינם מוכחים טכנולוגית. בניגוד לפתרונות הללו, החיישן של LifeBEAM ימוקם בתוך קסדת ה-SMART ויהיה נסתר לחלוטין מהמשתמשים, כך שרוכבי האופניים יוכלו לחבוש את הקסדה כרגיל והחיישנים המובנים בה יאספו את המידע הנדרש לניטור קצב הלב של המשתמש.
חברת LifeBEAM נוסדה בשנת 2010 על ידי המייסדים עמרי יפה ויצחק אורון ועד עכשיו התמקדה בעיקר בטכנולוגיה המשמשת למעקב אחר סימני חיים חיוניים של טייסי קרב ואסטרונאוטים. החברה נבחרה לייצג את ישראל במחקרים של נאס"א ועובדת בשיתוף פעולה הדוק עם כוחות מיוחדים וארגונים ביטחוניים מכל העולם.
הגב
1 תגובה על "LifeBEAM הישראלית משיקה קסדה חכמה לניטור קצב לב"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
Smart Helmet