LG מחפשת דרך חדשה למשוך אליה את חובבי האנדרואיד, ויש לזה פוטנציאל להפוך לבשורה צרכנית
ב-LG מקימים מרכז עדכוני תוכנה ייעודי שמטרתו לספק עדכוני מערכת הפעלה במהירות למכשירי החברה. האם זה היתרון שיכול להוות מקפצה לחברה?

תמונה: SOPA Images, Gettyimages Israel
הבעיה הגדולה ביותר בעולם מכשירי האנדרואיד היא ללא ספק הפרגמנטציה. המגוון הענק של יצרניות מכשירי אנדרואיד והעובדה שכמעט כל אחת מהן יוצרת מעטפת משלה למערכת ההפעלה הבסיסית, גורמת לכך שרוב כמעט בלתי נתפס של המכשירים מקבלים את עדכוני התוכנה באיחור אדיר במקרה הטוב, או פשוט לא מקבלים את עדכוני התוכנה האחרונים במקרה הרע. בחטיבת המובייל של LG מודיעים כי הם רוצים לנסות לעשות את הדברים קצת אחרת, ומודיעים על הקמת “מרכז עדכוני תוכנה” בקוריאה. ההחלטה הזו, אם תתברר כיעילה, עשויה לתת לה יתרון משמעותי מאוד באחד השווקים הרווים ביותר.
המרכז החדש, שממוקם בקמפוס המחקר והפיתוח של LG, אמור להתמקד אך ורק בהבאת עדכונים כלליים ועדכוני מערכות הפעלה בצורה מהירה יותר לסמארטפונים של LG. מלבד זאת, הוא אמור לעסוק באופן שוטף בבדיקות התאמה בין חומרה לתוכנה לאחר עדכונים, כדי למנוע מצבים בהם שינויי תוכנה שאמורים להיות חיוביים גורמים לתקלות. LG טוענת כי המטרה הראשונה של המרכז החדש היא להביא את אנדרואיד 8.0 (אוריאו) למכשיר ה-G6 עד סוף החודש.
אנדרואיד 8.0 עדיין מותקנת על פחות מ-2% מהמכשירים
חלקו האחרון של ההודעה של LG מעיד על עוצמת הבעיה. סמארטפון הדגל של החברה, ה-G6, שהושק כבר לפני שנה, טרם קיבל את עדכון מערכת ההפעלה ששוחרר כבר לפני יותר מחצי שנה. ו-LG לא לבד בתחום הזה: על פי הנתונים הרשמיים של גוגל, גרסאות מערכת ההפעלה האחרונה של אנדרואיד (8.0 ו-8.1) מותקנות על 1.1% מכלל מכשירי האנדרואיד שבשימוש. מעט פחות מגירסה 4.1 ששוחררה ב-2012 (!). אמנם המספרים הללו התפרסמו טרם השקת אחד ממכשירי הדגל הגדולים של השנה, הגלקסי S9, אך הם מעידים על העובדה שרוב היצרניות פשוט לא טורחות לשמור על רצף עדכונים מהיר ואמין בכל הנוגע לתוכנה.
לשם השוואה, בסביבה כמעט נטולת פרגמנטציות כמו של אפל עם האייפון, iOS 11, ששוחררה אחרי אנדרואיד אוריאו, מותקנת על גבי 65% מכלל המכשירים. זאת בעוד בגזרת האנדרואיד רק מכשירי הפיקסל והנקסוס (אם כי החל מ-Android P, לא עוד) זוכים לטיפול מהיר של עדכוני תוכנה ברגע שחרורם. כמעט כל שאר מכשירי האנדרואיד נתונים לחסדיהן של החברות, שכאמור לא משקיעות מספיק משאבים כדי לוודא את שדרוג התוכנה של המכשירים השונים.
בשנים האחרונות חטיבת הסמארטפונים של LG סובלת מבעיית תדמית ודימום כספים קשה, והיא מחפשת את הדרך שלה בחזרה לפסגה וללב הלקוחות. בהנחה שהידיעה על הקמת מרכז ייעודי לעדכוני תוכנה עוסקת בכוונה אמיתית של החברה ולא רק תרגיל שיווקי שנשמע טוב על הנייר, ייתכן ש-LG תצליח למצוא לעצמה יתרון אמיתי.
בעידן בו אי אפשר לרגש עם חומרה, אולי התוכנה היא התשובה
רק בשנה שעברה המותג נוקיה חזר מהמתים עם מכשיר דגל מבוסס Pure Android, ותוך חודשים ספורים שיחררה לכל ליין המכשירים שלה את גרסה 8.0, והוכיחה שגם מכשיר דגל יכול ליהנות מעדכונים מהירים ומובטחים. גם חברות כמו שיאומי הציגו מכשירי Android One שזוכים לעדכוני תוכנה יחסית מהירים.
בעת האחרונה אנחנו רואים כיצד החברות מתקשות לרגש את הצרכנים באמצעות עדכוני חומרה בלבד. זהו עידן בו עוד שדרוג למעבד ועוד שדרוג למצלמה נתפס כפחות מרגש ומהפכני, ובוודאי כזה שלא משכנע רכישה של מכשירים במחירים של למעלה מ-1,000 דולר. כעת החברות מחפשות את הדרך החדשה שתמשוך את הלקוחות דווקא אליהן, ולכן חברה כמו LG יכולה לקבל נקודת זכות שחובבי אנדרואיד רבים עשויים להביא בחשבון כשהם בוחרים את הסמארטפון הבא שלהם. ויותר מכך – אם מדובר בשינוי מגמה של אחת החברות (שלפחות הייתה) מהמשמעותיות בשוק המובייל, ייתכן ששאר החברות ייאלצו להתיישר לפי סטנדרט חדש, וזה משהו שכולנו צריכים לחתור אליו כצרכנים.
הגב
10 תגובות על "LG מחפשת דרך חדשה למשוך אליה את חובבי האנדרואיד, ויש לזה פוטנציאל להפוך לבשורה צרכנית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שום נקודת זכות אחרי התקלות שהיו בכל המכשירים הקודמים שלהם, בלי לקיחת אחריות.
המרכז ל bootloop.
האמת שנשמע מקום כיפי
למה כולם כל כך לחוצים לקבל את עדכוני התוכנה האלה מהר?
זה לא כאילו בכל עדכון יש פיצ’ר מדהים שלא ניתן להסתדר בלעדיו… סתם צורך טפשי להרגיש ש”יש לי את ההכי חדש”.
עדכוני אבטחה מגיעים בתדירות הרבה יותר גבוהה, וגם למכשירים ישנים יותר, וזה מה שבאמת חשוב. פחות אכפת לי אם לא תהיה לי אפשרות לצפות בסרטוני וידאו בחלון קטן ולא על כל המסך או עוד כל מיני שטויות כאלה…
True that
תודה.
דבר ראשון, נתוני השימוש באנדרואיד נכונים עד לחמישי בפברואר. מאז כל מיני חברות שחררו 8 כולל סמסונג למספר מכשירי דגל. הנתון כיום גבוה יותר בכמה אחוזים.
לגבי LG . לאחר שהחברה הזו דפקה אותי מספר פעמים עם ציוד דפוק ועדכונים מתחת לכל ביקורת, לא אגע במכשירים של היצרן הזה, לפחות עד שיוכיחו אחרת מינימום 3 שנים.
וזה לא נראה כך, כי אם נכון מה שכתוב בכתבה שהמרכז החדש הזה שלהם רק החל לעבוד על עדכון 8 עבור ה G6, אז מדובר שוב באיחור ענק ויריקה שוב בפרצוף של הלקוחות שלהם.
רק שאצלי עם galaxy s6 אני לא מקבל עדכוני אבטחה בכלל!! רק אלה שהגיעו אליי אז… עם עדכוני התוכנה. תאמין שבדקתי אלף פעם איך להשיג את עדכוני האבטחה האלא והם פשוט לא מגיעים. זה ממש מעצבן ואני לא יודע איך זה אצל שאר החברות אבל בגלל זה חשוב לי באופן אישי דווקא כן לקבל את עדכוני התוכנה מהר ככל האפשר. ובאופן כללי שתדע שזה מאפשר לעמוד בקצת של הקדמה אם אתה מקבל את עדכוני התוכנה שלך מהר.
תיקון שגיאת כתיב:
…מאפשר לעמוד **בקצב** של הקדמה אם אתה מקבל את ….
G3 תקלותwifi bt, מסך כחול
G4 לא נדלק
G5 תקלת gps ולא נדלק. (את הgps אפשר לתקן) אבל מכשירלא אמור להימכר ככה.
שומר כספו ירחק
תמיד נדבקתי למותג הזה כל כך התאכזבתי תמיד תקלות איתחול פתאום טלפון קורס היה לי את 3 מת לאחר שנה
V10 v20 בעיות מפה עד ירוחם בסוף נגמלתי מהמותג האיום הזה לא עוד