כי 4K זה לחלשים: LG מציגה את טלוויזית ה-OLED 8K הראשונה בעולם
בתערוכת IFA חשפה LG לראשונה טלוויזיית 8K בטכנולוגיית OLED ברזולוציה מדהימה
מסכי 4K מתחילים להגיע להמונים והתכנים בעקבותיהם, אבל כל זה לא מפריע להם להיראות פתאום קצת יותר מיושנים. בתערוכת האלקטרוניקה האירופאית IFA 2018 חשפה היום (ד') חברת LG את טלוויזית ה-OLED 8K הראשונה בעולם, בגודל מטורף ורזולוציה כמעט בלתי נתפסת.
33 מיליון פיקסלים מוארים באופן עצמאי
טלוויזיית ה-8K בטכנולוגיית OLED הראשונה של LG, אשר מוצגת לראשונה בתערוכה המתקיימת השבוע, מגיע עם מסך ברזולוציית 7680×4320 ובגודל 88 אינץ'. מה שאומר שישנם 33 מיליון פיקסלים במסך הדי מטורף הזה. בטכנולוגיית ה-OLED של LG, אין שימוש בתאורה אחורית כמו במסכי 4K או 8K אחרים. במקום זאת, כל פיקסל ופיקסל מואר באופן עצמאי. בזכות הטכנולוגיה הזאת, אם פרט כלשהו בתמונה אמור להיות שחור, הפיקסל פשוט נשאר מכובה וכך הטלוויזיה מסוגלת להגיע לרמת "שחור מוחלט" הגבוהה ביותר הניתנת להשגה. לאור העובדה שהפיקסלים הכבויים יוצרים צבע שחור אמיתי בתמונה, החברה מגדירה את יחס הניגודיות של טלוויזיות ה-OLED שלה כ"אינסופי".
"טלוויזיית ה-OLED 8K הראשונה של LG היא הישג שיא טכנולוגי והצד האבולוציוני הבא בטכנולוגיית תצוגה" אמר בריאן קוון, נשיא חטיבת הבידור הביתי של חברת LG. לדבריו, "4K OLED שיחק תפקיד מרכזי בעיצוב מחדש של תעשיית הטלוויזיה ו-LG מלאת ביטחון כי ה-OLED 8K יעשה את אותו הדבר."
כמה צפו במונדיאל ב-4K? המספרים נחשפים
ב-LG צופים כי שוק טלוויזיות ה-OLED יכפיל את עצמו עד סוף שנת 2018, וצפוי לצמוח בצורה משמעותית במהלך השנים הקרובות ולהגיע למכירות של 9 מיליון טלוויזיות עד שנת 2022, מתוכן יותר מ-5 מיליון טלוויזיות בטכנולוגיית 8K. החברה לא חשפה את מחירה, אבל על פי הערכות, ולפי מחירי טלוויזיות 8K מתחרות, LG צפויה לתמחר את הטלוויזיה החדשה שנחשפה בערך ב-15,000 דולר ליחידה.
האם התוכן יגיע בזמן?
אמנם הטלוויזיה תומכת ב-8K, אך כדי שהצרכן יוכל להנות ממנה באמת צריך גם תוכן, ועד כה לא נחשף תוכן אמיתי ב-8K, כאשר 4K מתחיל לחדור אל המיינסטרים רק במהלך השנתיים האחרונות בזכות עליית פלטפורמות סטרימינג כמו נטפליקס המציעה סדרות רבות ב-4K ו-HDR, מה שגורם ליצרניות תוכן רבות להכנס לשוק בעצמן. לאור קצב פיתוח התכנים ב-4K, קשה להאמין שיופק תוכן רב ב-8K כדי להצדיק את הרכישה בשנים הראשונות לחיי הטכנולוגיה, אבל היי, אם יש לכם את הכסף, אנחנו לא נקלקל את המסיבה.
הגב
11 תגובות על "כי 4K זה לחלשים: LG מציגה את טלוויזית ה-OLED 8K הראשונה בעולם"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
חברות אחרות פרסמו טלוויזיות 8k עוד בתחילת השנה אז מה הקטע?
אותן החברות האחרות פרסמו טלוויזיות 8K בטכנולוגיית LCD, LED או OLED?
בארץ אפשר לקלוט ב4K?
אז מדברים על 8?
כרגע זה לא שימושי יותר מידי בעתיד זה יהיה כמו HD וFULL HD .
נטפליקס – 4K
יס – 4K
מונדאיל אחרון 4K
ליגה ספרדית -4K
כמובן מדובר על חלק מהתכנים ולא כולם אבל כל הזמן יש יותר ויותר…
האולימפיאדה והיורו הבאים ב 2020 יהיו גם ב 4K.
2020 ב4K? כאן דברו על 8K עכשיו! קיצור בקצב הזה ה8K של היום לא רלוונטי, לא להיום ולא בעוד שנתיים כי אז כבר יבוא משהו חדש.
האם יש חסם עליון מבחינת העין האנושית? כלומר האם ברמה כלשהי אדם כבר לא יכול להבחין בהבדל?
תלוי במרחק הצפייה ובגודל המסך
ככל שהמסך יותר גדול ותצפה מקרוב תבחין בהבדל
לי יש 4K ואני מבחין בהבדל בקלות ממרחק של 4-5 מטרים
בלי קשר לרזולוציה, למסכי OLED יש איכות תמונה מדהימה
תענוג לצפות בסרטים וסדרות (בתוכן איכותי, אפילו ברזולוציה HD).
התמונה מדהימה והשחורים שחורים כמו שצריך :)
צריך להחליף את כל מסכי קולנוע לk8 של lg הם ברבה מאוד מוצלחת בפיתוח אני קניתי c 8 ואני מאוד מרוצה ..
היום LG B7 OLED 4k 65 inch עולה 10,000 ואפילו פחות
55 Inch משמעותית זול יותר
מומלץ בחום!
אם יגיעו טלוויזיות מסכי 8K על yes הטלוויזיה לוויין תשווק ממיר בשם "yes ultra eihgth" שיקליט שמונה ערוצים באותה שעה ואותו זמן וב-prime time שתהיה הקלטה 4 ערוצים הקלטה שבוע אחורה ו- 8 ערוצים לבחירה