עולה כמו מכונית משפחתית: LG השיקה בישראל מסך OLED 8K בגודל 88 אינץ'
במקביל LG מורידה את המחיר של מסכי ה-OLED הקטנים יותר
בחודשים האחרונים הסלון של רובנו (כלומר, מי שלא עשה זאת עד עכשיו), הפך למרכז הבידור היומיומי שלנו. זמן קצר לאחר שהסגר הוסר, ואיום הסגר השני מרחף לו, ב-LG השיקו אתמול (ג') בישראל את סדרת המסכים החדשה שלה לשנת 2020-2021. ממסכים פשוטים במחירים נמוכים יחסית ועד למסך ה-OLED הגדול והמתקדם ביותר בעולם, שכדי לקנות אותו, תצטרכו להתקשר לבנקאי שלכם. בואו נעשה לכם סדר.
מסכי ה-OLED בישראל הופכים לזולים יותר
LG היא בעצם החברה היחידה שהצליחה לייצר בצורה המונית פאנלי OLED לטלוויזיות, וגם הטלוויזיות של סוני שאתם קונים בעצם מכילות את הפאנלים הללו, לכן אין פלא שהיא הפכה בשנים האחרונות למותג הבולט בתחום ה-OLED. השנה, היורש של ה-LG C9 הנהדרת (שבדקנו בשנה שעברה) היא ה-LG CX, טלוויזית OLED במחירים יחסית שפויים, וגם השנה מגמת ירידת המחירים נמשכת, כאשר דגם ה-55 אינץ' ישווק החל מכ-7,500 שקלים (ירידה של 1,000 שקלים בהשוואה למחיר ההשקה של שנה שעברה).
השיפורים השנה הם לא משמעותיים במיוחד בהשוואה לדגמים של שנה שעברה, כאשר במרכזם נמצא מעבד ה-α9 החדש, שאמור להבין את התוכן המוקרן ולשפר את המראה והסאונד שלו בהתאם. הפעם, המעבד אמור לזהות את ה"ז'אנר" של התוכן שאתם צופים בו לבד, למשל צפייה בספורט, חדשות או סרט אקשן, ולחדד את התוכן כך שהוא יוקרן בצורה אופטימלית. ב-LG טוענים שהמעבד החדש מסוגל לזהות פנים ולחדד אותן באופן ספציפי, וכמובן מסוגל לבצע "החלקת תמונה" טובה יותר מאי פעם, בהנחה שאתם בכלל רוצים את המנגנון הזה פעיל.
הטלוויזיה עדיין תומכת בתקנים הנפוצים ביותר כמו Dolby Vision (שנמצא בשימוש, בין היתר, בנטפליקס) כך שתוכן נתמך אמור להיות מוקרן בצורה האופטימלית. השנה, LG הוסיפה גם יציאת eARC ותמיכה ב-HDMI 2.1, כך שתוכלו תיאורטית להעביר דרכן סאונד לא דחוס, אפילו בתקנים מתקדמים כמו Dolby Atmos.
מסכי ה-CX מגיעים השנה בגדלי 55, 65 ו-77 אינץ' תמורת כ-7500, 12,000 ו-20,000 שקלים בהתאמה.
לצד ה-CX, השיקה LG גם את סדרת ה-GX שהיא בעצם המקבילה לסדרת ה-E משנה שעברה. הפאנל הוא אותו פאנל באותה איכות ואותם הפיצ'רים של ה-CX, אך עיצוב המסך הוא מעט שונה. הטלוויזיה דקה במיוחד (2 ס"מ), כך שהיא אמורה לדמות יצירה תלויה על הקיר ללא מרווח ממנו. גודל ה-65 אינץ' יעלה לכם כ-13,500 שקלים ותמורת דגם ה-77 אינץ' תצטרכו להפרד מ-23,500 שקלים.
מסך OLED 8K עצום ומרשים, אבל המחיר ירשים אתכם עוד יותר
מרשים יותר מכל היה מסך ה-OLED מסדרת ZX. זהו מסך OLED ברזולוציית 8K, ולטענת LG, המעבד שלו מסוגל לנתח את התוכן המוקרן, לחדד אותו ובעצם להעביר אותו שדרוג מלאכותי לאיכות שמדמה הקרנה של 8K טבעי. זאת לאור העובדה שבעצם כמעט אין היום שום תוכן אמיתי ב-8K באף פלטפורמה מרכזית. טרם ראינו את המסך הזה מקרין תכנים ישראליים או אפילו כאלו מנטפליקס, כך שאנחנו עדיין לא יכולים להגיד לכם האם המנגנון הזה באמת מספק תמונה יוצאת דופן עד כדי כך גם בתוכן רגיל או תוכן 4K.
ה-ZX מגיע לישראל בשני גדלים: 77 אינץ' ו-88 אינץ', ותמורתם תצטרכו להיפרד מכ-80 אלף שקלים ו… תחזיקו חזק – 160 אלף שקלים בהתאמה.
יש גם פחות מ-OLED
לאלו שלא רוצים לעשות את הקפיצה ל-OLED, החברה השיקה גם את מסכי ה-NanoCell החדשים שלה, שהיא המיתוג של LG למסך LED עם פאנל משודרג. ב-LG טוענים שהפאנל מכיל קריסטלים זעירים שסופגים את הפרעות האור כך שאתם אמורים לקבל צבע מדויק יותר מכל זווית.
סדרת ה-NanoCell 80 מגיעה עם מעבד 4 ליבות (ולא מעבד האלפא של הטלוויזיות המתקדמות יותר), ועם תאורת "Edge" שמגיעה מקצוות המסך, וזוהי בעצם תאורה בסיסית ולא בהכרח מדויקת כמו הקרנה אחורית מלאה. הסדרה הזו מגיעה בגדלי 49, 55 ו-65 אינץ' תמורת כ-3,000, 3,450 ו-4,600 שקלים בהתאמה.
סדרת 90, לעומת זאת, מגיעה עם מעבד אלפא 7 דור 3, שאמור להיות חזק יותר מהסדרה הקודמת, והיא מגיעה עם תאורת LED מלאה, כאשר נקודות ההארה ממוקמות בגב המסך. זוהי שיטת הקרנה יותר מדויקת שאמורה לאפשר יותר נקודות הארה. סדרת 90 מגיעה בגדלי 55, 65, 75 ואפילו 85 אינץ', ותמורתה תשלמו כ-4,900, 6,500, 11,000 ו-19,000 שקלים בהתאמה.
ואם עד עכשיו לא התבלבלתם, תשמחו לדעת ש-LG השיקה גם מסכי NanoCell ברזולוציית 8K, ואלו כבר מגיעים עם מעבד האלפא 9 שתוכלו למצוא בדגמי ה-OLED ועם פאנל תאורה אחורי מלא. המסכים הללו מגיעים בגדלי 65 ו-75 אינץ' בלבד, ותמורתם תשלמו כ-10,000 ו-19,000 שקלים בהתאמה.
יש גם טלוויזיות רגילות
ולבסוף, אם לא חשקה נפשכם באחד מדגמי הפרימיום, יש ל-LG גם את סדרת ה-UHD הסטנדרטית שלה שמגיעה בגדלי 43, 49, 55 ו-65 אינץ' תמורת מחירים הרבה יותר צנועים: 2,000, 2,300, 2,500 ו-3,600 שקלים בהתאמה.
הגב
12 תגובות על "עולה כמו מכונית משפחתית: LG השיקה בישראל מסך OLED 8K בגודל 88 אינץ'"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
טלוויזה גזענית היא מכבה את הפיקסלים שהיא מזהה שחור, רק בגלל זה אני לא קונה אותה.
אתה יכול גם ללכת לחנויות ולהפיל את כל הטלויזיות מהמדפים..
או אפילו יותר טוב, לבזוז אותם!
ולפלוש לטריטוריה בדואית , מה אני משוגע ?
מה אנחנו, ארה"ב
זה ממש רק הקצה של הזגזענות הסמויה – פיקסל שחור זה פיקסל מת, מעל 5% פיקסלים שחורים והטלויזיה נחשבת פגומה, חוץ מזה יש את כל המסרים של
white balance , increase brightness, color adjusment
נתנו סקירה מרתקת על האבולוציה של מסכי הטלוויזיה, כולל ההבדלים בין הטכנולוגיות השונות לרבות OLED לעומת QLED ועוד, בפרק 2 של הפודקאסט Out of Memory:
https://omny.fm/shows/out-of-memory/episode-2
הפרק זכה לתגובות ולתשבחות רבות.
או שתקראו כתבה במשך דקה ויהיה לכם את אותו מידע בראש – קול אנושי שלא בהכרח נעים לאוזן.
לדעתי פודקאסט יותר נועד למוסיקת רקע מעניינת מאשר דרך נוחה יותר לצרוך מידע
*לא שומע פודקאסטים, מאותה סיבה שלא רואה דוקמנטרי, זה ארוווווווך.
יש להם עדיין בעיות של צריבה במסך, לא ?
חחחחח אין לאף אחד פה שמץ של מושג בטכנולוגיות מתקדמות והכי מצחיק זה הכתב שהוא אומר שמסכי oled יותר ויותר זולים ליצן
אנא הסבר פרט ונמק על מה ולמה יצא הגיחוך הנ"ל על הכתב, אשר כל חבריו ותעודת הזהות יעידו כי הוא בן טובים.
מה שיפה כאן זה רק כאשר אתה מחלק בשתיים את כל המחירים שציינו אתה מקבל את המחיר באמריקה ברמה שפויה יותר על אותם דגמים
שאנחנו נהיה אמריקה מבחינת כמות אוכלוסיה, שירותים שהאזרח מקבל ביחס לאותם מיסים, והיכולת להדפיס כסף מתי שבא לנו. ההשוואה שלך תהיה במקום.