אקזיט של 240 מיליון דולר: LG רוכשת את Cybellum הישראלית
הענקית הקוריאנית LG מבצעת רכישה ראשונה בישראל, כשמהצד השני, סייבלום, הסטארטאפ שנרכש, מניב תשואה נאה מאוד למשקיעים
הסטארטאפ הישראלי Cybellum עבר כמה וכמה תחנות מאז שנחשף לראשונה ב-Geektime Conference ב-2017: מסטארטאפ סייבר שמנסה לעצור מתקפות Zero Day, הוא שינה כיוון לעולמות הסייבר לרכבים, והיום (ה') הוא מגיע לתחנה נוספת מעניינת: LG Electronics הודיעה על כוונתה לרכוש את כל מניות סייבלום. הרכישה הזו היא הראשונה – אם כי לא מפתיעה – שמבצעת הענקית הקוריאנית בישראל.
ההשתלטות עכשיו, אבל הרכישה לא הסתיימה
LG הודיעה כי בשלב הראשון היא תשלם 140 מיליון דולר תמורת כ-64% ממניות החברה, ואת שאר המניות תרכוש "בעתיד הקרוב", וזאת לאחר שתבוצע הערכת שווי סופית לסייבלום. כמו כן החברה הודיעה מראש כי תשקיע 20 מיליון דולר נוספים בחברה, מה שעל פי ההערכות יוביל את העסקה לסכום כולל של יותר מ-240 מיליון דולר.
הרכישה של Cybellum תניב תשואה נאה מאוד למשקיעות הקיימות בחברה, ובראשן Blumberg Capital, Target Global ו-RSBG Ventures. לאורך 5 שנות קיומה גייסה סייבלום סכום צנוע למדי של 15 מיליון דולר בלבד, כשאת סבב הגיוס האחרון (A) השלימה החברה לפני קצת יותר משנה. לשאלתי איך סייבלום הצליחה לפעול עם מצבור מזומנים יחסית נמוך, כשבשאר השוק חוגגים עם גיוסי ענק, ענה לי סלבה בורנפמן, מנכ"ל ומייסד החברה, שהעובדה שהחברה יצאה עם המוצר שלה בשלב יחסית מוקדם (מה שהוביל להכנסות ממכירות) ושימוש במתודולוגיית פיתוח Lean איפשרו לה לפעול בלי גיוסים גדולים.
"אילולא העסקה עם LG, כנראה שהיינו מתחילים לחשוב על גיוס מתישהו במהלך 2022", מספר לי ברונפמן, שמסביר כי סייבלום תמשיך לפעול כיישות ומותג עצמאי לחלוטין: "המייסדים ועובדי החברה ממשיכים להיות עובדי Cybellum והחברה תמשיך לנהל אסטרטגיה עצמאית", כלומר LG בעצם תהפוך לשותפה (ולקוחה) של החברה. מרכז הפיתוח בתל אביב ימשיך לפעול, והחברה אף מתכננת להגדיל אותו.
הטכנולוגיה של Cybellum מאפשרת חשיפה של התוכנה ברכיבים הדיגיטליים של הרכב, על מנת לבדוק איזה חולשות וכשלים קיימים בה וכיצד ניתן לתקן אותה – בתהליך הייצור או לאחר שהרכב עזב את המפעל. הטכנולוגיה שפיתחו בסייבלום מאפשרת חשיפה של התוכנה בתוך כל הרכיבים דיגיטליים, כ-100 בממוצע פר רכב, כך שהיצרנים יכולים להבין מה יש בתוכם, האם הרכיב עומד בתקנים הנדרשים, איזה חולשות קיימות בו, וכיצד ניתן לתקן באופן מיידי את הכשלים שמתגלים, בין אם זה בתהליך הייצור או כשהרכב כבר על הכביש.
"התפקיד של אבטחת הסייבר בתחום תעשיית הרכב הוא קריטי ואיתו מגיע הצורך בפתרונות אבטחת סייבר יעילים", אמר ד"ר קים ג'ין יונג, נשיא חברת פתרונות רכיבי הרכב ב- LG Electronics. "העסקה עם סייבלום תחזק עוד יותר את הבסיס המוצק של LG בתחום אבטחת הסייבר, ותאפשר לנו להיות מוכנים לעידן המכוניות המחוברות".
סייבלום נוסדה ב-2015 ע”י סלבה ברונפמן (CEO) ומיכאל אנגסטלר, המכהן כ-CTO של החברה, ומעסיקה 50 עובדים במשרדיה שבתל אביב.
הגב
6 תגובות על "אקזיט של 240 מיליון דולר: LG רוכשת את Cybellum הישראלית"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
מזל טוב! חבר'ה נהדרים אחד אחד!
מזל טוב בעיקר לחזיריו!
האם זה אומר ש-LG תפתח מרכז מו"פ בישראל?
חייל אתה השתגעת איפה הכומתה שלך?
how can you make code analysis to a binary code?!
Binary analysis – reverse engineering
מזל טוב סלאבה ומיכאל ( :
אלופים!