למונייד תובעת סטארטאפ גרמני: "נרשם למערכת שלנו והעתיק את המוצר"
סטארטאפ הביטוח הישראלי למונייד תבע בניו יורק סטארטאפ גרמני, בטענה שהפר את הקניין הרוחני שלו ו'הינדס לאחור' את השירות שהוא מציע. הסטארטאפ הנתבע: "הטענות הללו משוללות כל יסוד׳׳
מאז הקמתו, מנסה סטארטאפ הביטוח הישראלי למונייד (Lemonade) לאתגר את עולם הביטוח המסורתי במגוון דרכים ושיטות פעולה ייחודיות. לאחרונה אף השיק הסטארטאפ פוליסת ביטוח בקוד פתוח שניתנת לשינוי ולשכפול, אולם גם לזה יש כנראה גבול. עתה נודע כי הסטארטאפ הגיש תביעה כנגד סטארטאפ ביטוח גרמני, בטענה שעשה שימוש לרעה במערכות המיחשוב שלו, גנב תוכן והפר את הקניין הרוחני שלו.
"ניסו להנדס לאחור את למונייד"
סטארטאפ הביטוח הישראלי למונייד הגיש תביעה בבית המשפט המחוזי במדינת ניו יורק כנגד חברת wefox, שעומדת מאחורי המותג ONE וכנגד מייסד החברה, ג'וליאן טייקה. על פי כתב התביעה, ניסתה wefox "להנדס לאחור" את המוצר, הטכנולוגיה והשירותים שמציעה למונייד במספר דרכים. בין היתר נטען בכתב התביעה כי טייקה נרשם כלקוח למוניייד מספר רב של פעמים תחת זהויות בדויות, ואף הגיש 7 תביעות פיקטיביות, כדי להתרשם מהאופן שבה פועלת מערכת התביעות של למונייד. אולם בתביעה נטען כי מייסד wefox אינו היחיד שנקט בשיטות הפעולה הללו, ובכירים ועובדים נוספים בחברה הגרמנית נרשמו והגישו תביעות שונות במערכת של למוניייד.
לטענת דניאל שרייבר, שותף-מייסד ומנכ"ל למונייד, החברה הגרמנית העתיקה בצורה שיטתית את הקניין הרוחני של למונייד ויצרה איתו אפליקציות, אתרים ומוצרים שהם העתק מדוייק של המוצרים של למונייד. בכך היא עברה לכאורה על חוק מניעת זיוף והונאה באמצעות מחשב והפרה את תנאי השימוש של למונייד.
על פי שרייבר, למונייד לא רצתה להגיע לבית המשפט ולכן פנתה לחברה הגרמנית כבר באוגוסט, אולם זו לא הפסיקה את ההתנהגות הזו – גם אחרי שלמונייד שלחה לה מכתב התרעה נוסף. בכל מקרה, מדגישים בלמונייד, שכל פיצויים שייפסקו לטובתם ייתרמו ל-Code.org, ארגון שמקדם לימודי תיכנות בקרב נשים ומיעוטים.
בתגובה, נמסר מ-wefox: "הטענות הללו משוללות כל יסוד והן נועדו להפריע לנו בעסקים. למונייד העלתה בפנינו את הטענות הללו לפני תשעה חודשים וכמו שהסברנו להם אז, הן חסרות כל ביסוס. לא קיבלנו כל מסמך מלמונייד ואם נקבל כזה, נגן על עצמנו היטב. התביעה הזו נועדה כדי למשוך את אמצעי התקשורת לסקר סוגייה חסרת-משמעות".
Lemonade הוקמה בשנת 2015 על ידי שני יזמים סדרתיים: שי וינינגר (אשר הקים את Fiverr), ודניאל שרייבר (אשר הקים את PowerMat). מאז גייסה החברה 180 מיליון דולר בין היתר מקרנות Seqouia, Aleph, Google Ventures ו-General Catalyst וכן מענקית הביטוח Allianz ומקרן SoftBank היפנית.
הגב
6 תגובות על "למונייד תובעת סטארטאפ גרמני: "נרשם למערכת שלנו והעתיק את המוצר""
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נראה שהעתיקו את הממשק. זה לא נחשב "reverse engineering" .
אם כ"כ קל להעתיק את למונייד אז מצבם לא טוב
קל להעתיק כי למונייד היא לא חברת טק, היא חברת ביטוח עם מודל חדשני ומוצלח יותר מהמודלים המסורתיים.
ממתי ממשק צ'אט בוט שייך ללימונד ?
תמשיך ללהג..
אם ככה אז למונייד העתיקו כל אפליקציה אחרת שאי פעם ביקשה כתובת מגורים ונתנה אפשרות להכניס כרטיס אשראי.
אז העתיקו קצת מעיצוב האתר. שיתמקדו בלהצמיח את המוצר ולא במלחמות, פחדנים.