מנהל הסיסמאות הפופולרי LastPass חירב את הגירסה החינמית שלו
אחד מכלי האבטחה החשובים והמומלצים ביותר הוא מנהל סיסמאות. אבל דווקא עכשיו, LastPass, אחת מהאפליקציות הפופולריות ביותר, הופכת לפחות שימושית, אלא אם תשלמו לה כמובן
אף אחד לא אוהב סיסמאות. הן הופכות למסובכות עם השנים, הן דולפות, צריך להחליף אותן, עם Capital, בלי Capital, עם סימן מיוחד, ובסופו של דבר – צריך גם לזכור אותן, בלפחות 2 מכשירים שונים לחלוטין. אז אין פלא שרבים משתמשים במנהלי סיסמאות שזוכרים במקומם את עשרות הסיסמאות ואפילו יוצרים סיסמאות מורכבות עבורם? אחת האפליקציות הפופולריות ביותר בתחום, LastPass, שמחזיקה ביותר מ-20 מיליון משתמשים, החליטה אמש לחסל בפועל את השימושיות של המינוי החינמי שלה, והעלתה את חמתם של המשתמשים.
ביחרו: מחשב או נייד
“אנחנו משנים את האופן שבו משתמשי LastPass Free יכולים לגשת לשירותי LastPass מסוגי מכשירים שונים”, נכתב בבלוגפוסט של LogMeIn, חברת האם של LastPass, שרכשה אותה ב-2015 תמורת 110 מיליון דולר. החל מה-16 במרץ הקרוב, משתמשי לאסטפאס החינמיים יוכלו לגשת לסיסמאות המאוחסנות בשירות רק בסמארפון, או רק במחשב. אתם יודעים – בדיוק הסיבה בגינה אתם משתמשים באפליקציית ניהול סיסמאות שמסתנכרנת בין סוגי מכשירים שונים.
קטגוריית המובייל תורכב ממכשירי אנדרואיד ו-iOS, כולל טאבלטים ושעונים, בעוד קטגוריית המחשבים תורכב ממכשירי Windows, macOS, לינוקס, תוספים לדפדפנים ואפילו טאבלטים שמריצים Windows. ברגע שתנסו להתחבר לחשבון שלכם החל מה-16 במרץ, תצטרכו לבחור את אחת משתי האופציות, ו-LastPass “תפנק” אתכם עם 3 מעברים בין סוגי המכשירים. מי שירצה לאחר מכן לגשת לסיסמאות שלו מסוג מכשיר אחר מזה שבחר, יצטרך לעבור לתוכניות בתשלום של LastPass שמחירן עומד על 3-4 דולר לחודש.
איך הכי כדאי לשמור על הסיסמאות שלכם? בואו להתייעץ ולייעץ בקבוצת גיקטיים דיבורים בטלגרם
אם לא די בזאת, אלו שישארו בקטגוריה החינמית מסיבה לא ברורה גם לא יזכו לתמיכה טכנית באמצעות אימייל, ויאלצו להסתפק בפורומים של החברה. כדאי לשים לב שעל אף השינוי, כספת הסיסמאות שלכם תמשיך להסתנכרן באופן אוטומטי, כך שאם בכל זאת תרצו לגשת אל הסיסמאות שלכם, בין אם בתשלום או לא, הן יהיו זמינות עבורכם.
לא חסרות אלטרנטיבות
אפליקציית LastPass הייתה ועודנה אחת מאפליקציות הסיסמאות האהובות ביותר, והחדשות אודות השינוי המשמעותי הזה הובילו רבים לפרוק את זעמתם ברחבי הרשת. אבל LastPass היא ממש לא אפליקציית הסיסמאות החינמית היחידה או אפילו בהכרח הטובה ביותר עבורכם. לכל דפדפן מודרני כמו כרום, פיירפוקס או Edge (שמבוסס על כרומיום) יש פיצ’ר שמירת סיסמאות מובנה שמסתנכרן במכשירים השונים, ולאפל יש כמובן את iCloud שעובד עם ספארי ואפילו עם כרום לאחרונה.
מי שבכל זאת מעדיף שלא לשים את כל הביצים שלו בסל אחד, יכול להיעזר בכמה אלטרנטיבות לא רעות בכלל: Bitwarden, למשל, היא אפליקציית קוד-פתוח שאפילו פועלת על דפדפנים קצת פחות פופולריים כמו Brave ו-Tor, ונכון לעכשיו היא ככל הנראה האופציה החינמית הטובה ביותר (ואחת מהזולות ביותר בתשלום שנתי). גם NordPass של NordVPN המצוינים היא חינמית, אך שימו לב שהיא יכולה לפעול בכל פעם כל מכשיר אחד בלבד.
הגב
18 תגובות על "מנהל הסיסמאות הפופולרי LastPass חירב את הגירסה החינמית שלו"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
שווה כל שקל, על מה שאתה לא משלם אתה משלם בפרטיות שלך(פייסבוק וגוגל, למשל).
רצוי ששירות שאמור להיות אמון על כל הסיסמאות שלי יהיה בתשלום ולא תלוי בגורמי מימון חיצוניים מלבד המשתמשים שלו. או במילים אחרות: מי שלא רוצה לשלם על שירות שכזה מוזמן לשמור את הסיסמאות שלו על דף נייר שמודבק על השולחן. זה חינם וכמעט לכל החיים.
אני מסכים שיש הרבה שיטות מורכבות יותר ופחות לניהול סיסמאות אבל לרוב האנשים שכיום בוחרים את אותה הסיסמא או כמה סיסמאות פשוטות, הכלים הקיימים עושים עבודה מצויינת להקשות על חשיפה של הסיסמאות ואם כבר בוחרים משהו עדיף לדאוג שהוא ממומן מכספי המשתמשים שלו ולא מודעות או גורמים עלומים שמאפשרים למוצר להיות חינמי.
אני משתמש ב keepass, תוכנה חופשית בקוד פתוח. כך שלעולם תשאר חינמית.
שומר את הקובץ נתונים המוצפן בדרייב וכך יש לי גישה מהמחשב או מה נייד. ותמיד נשאר מסונכרן.
ממליץ באנדרואיד על האפליקצה Keepass2Android המעולה, משתמש בה כבר שנים.
גם אני עושה את זה. יותר מזה, אני שומר חצי מהסיסמה (50 תווים) שלי כטקסט בגוגל דרייב. החצי השני (עוד 30 ומשהו תווים) רק בראש. ככה שאין סיכוי שמישהו יעשה ברוט פורס על הקובץ המוצפן שלי (גם בהנחה והוא הגיע איכשהו לגוגל דרייב שלי)
בונה זה רעיון מבריק. לא יודע לגבי ה-30 תווים (נשמע ה-מון לזכור!) אבל העובדה שהסיסמאות לא שלמות ממש חכמה. שאפו :)
עברתי להשתמש ב-Microsoft Authenticator
תודה על ההמלצה! עכשיו ראיתי שיש שם את האופציה הזאת, מגניב ביותר!
iCloud Keychain עושה את העבודה
Safeincloud
חינם, פועל בכל המכשירים והכי חשוב הקובץ המוצפן נשמר בגוגל דרייב או dropbox שלכם
לכל מאן דבעי, המנהל סיסמאות של כרום / איידג’ וכד’ לא שווה שקל.
בקוד מאוד קצרצר ופשוט אני קורא את כל הסיסמאות מה-sqlite שבו הן שמורות…
באונטי של גוגל הוא באזור ה50K$
או שאתה מחרטט, או שאתה עובד בשביל הצד השני (ואז למה לטרוח לדבר על זה)
which one is it?
פעם פרצו אותן, נדמה לי ב 2013.
אני משתמש ב keepass שמסתנכרנת דרך keystore בגוגל דרייב. האפליקציה חינמית בלי פרסומות
ממליץ בחום על Dashlane.
מוצר מצויין!
אחרי 10 שנים אולי, המהלך הזה גרם לי לעבור ל-ביטוורדן. 5 דקות וזה היה מותקן לי בדפדפן ובטלפון עם כל הסיסמאות מלאסטפס.
הייתי מנוי של לאסטפס בתקופה של 12$ בשנה. ואז הם הפסיקו את זה ונתנו את הפיצ’רים בחינם. הדרך שהם בחרו להחזיר את התשלום עכשיו פשוט מגעילה ולכן בחרתי לעזוב אותם.
אני משתמש בגרסה החינמית של bitwarden
קוד פתוח – וגם אפשרות לשדרג לגרסה בתשלום
מומלץ