סטארטאפ ישראלי רוצה לפתור את הבעיה המעיקה של משכירי ושוכרי דירות
אחרי שהוא חיכה למתווך במשך חצי שעה בשלג הניו-יורקי, יזם ישראלי החליט לאפשר לשוכרים פוטנציאליים להכנס לסיורים עצמאיים בדירות להשכרה בניו יורק עם הסמארטפון שלהם בלבד
אם אי פעם שכרתם דירה, או שאתם דווקא בצד השני ומשכירים דירה, אתם מכירים את הסוגיה הדי בלתי נסבלת של "מתי אפשר לבוא לראות?" ואת ההתנהלות העוד יותר מעיקה עם מתווכים ומתעניינים רבים. אבל אם אתם גרים בארצות הברית, הסיוט הזה גדל עוד יותר עם שלל תהליכים ובירוקרטיות שגורמות לכל אחד לחשוב פעמיים לפני שהוא עוזב את הדירה שלו. עכשיו מבטיח סטארטאפ ישראלי לחסוך לכל הצדדים הרבה כאבי ראש בעזרת פיתוח חדש.
די עם המתווכים
Knock (נוק) מפתחת מערכת הכוללת חומרה ותוכנה שמסייעת לשוכרים ולמשכירים. Knock לא פועלת בשלב הזה עם בעלי דירות פרטיים, אלא פועלת כאמור בניו יורק ופונה ל-Landlords. אלו הן המשפחות שרכשו לפני שנים רבות בתים בניו יורק, ומאז ביצעו עסקאות חכמות, מינפו את הכסף והנכסים שלהם, ורכשו עוד ועוד בתים. בשיחה עם גיקטיים מספר ארז כהן, מנכ"ל ומייסד שותף ב-Knock, כי חלק מה-Landlords הללו מחזיקים ב-1,000 ולעיתים גם ביותר מ-10,000 דירות בניו יורק בלבד, וכ-84% מהשכירויות בניו יורק הן בבניינים שמנוהלים על ידי גורם אחד. כן, גם לנו זה גרם להתקף קנאה קטלני.
ה-LandLords הללו כמובן לא מגיעים בכבודם ובעצמם כדי לפגוש את השוכרים שמתעניינים בדירות שלהם, אלא משתמשים במתווכים שגובים מהם (או מהשוכרים) אלפי דולרים, ועובדים בקצב שלהם. במקום זאת, Knock מציעה ל-Landlords להתקין את הרכיב החכם שפיתחה לכניסה של הבניין (או להתממשק אל מול המערכת החכמה הקיימת, אם יש כזו), ולהתקין מנעול חכם תומך על גבי הדלתות של הדירות שעומדות להשכרה.
לאחר מכן, שוכרים פוטנציאליים ומתעניינים יכולים להתקל במודעות על דירות, ושם הם יגלו שהדירה תומכת ב-Knock. משם הם יכולים להוריד את האפליקציה, ולהתחיל להתכתב עם הבוט של Knock שנקרא Sharon, שיבשר להם שהם פשוט יכולים כבר לבוא ולראות את הדירה בעצמם, בלי לדבר עם אף אחד, בלי לחכות למתווך, ובלי אפילו לקבל מפתח פיזי. כשהם יגיעו לבניין ולדירה, המערכת תנפיק להם מפתח דיגיטלי חד פעמי, הם יוכלו להכניס את עצמם לבניין ולדירה, ובסיום הביקור הם יקבלו פולו-אפ מ-Sharon.
כהן טוען שהחברה רואה ששוכרים שנתקלים בפעם הראשונה ב-Knock נכנסים לסיורים עצמאיים בדירות שהם מתעניינים בהן תוך פחות מ-30 דקות, ולאחר אותו ביקור, אם הם מרוצים ממה שראו ורוצים להתקדם, המערכת של Knock מסוגלת להמשיך את כל הפרוצדורה (בינהן Credit Check ושאר הטופסיאדה והתהליכים הנדרשים). "אתה מאפשר לבנאדם לחוות חוויה שהוא יורד מ-Uber, מסייר ב-20 דירות בלי לפגוש אף אחד, מוצא את הדירה שהוא רוצה, וביום אחד לסיים את הכל באפליקציה אחת", מסביר כהן.
דשבורד למכשירים
אז למרות שאנחנו מקנאים קשות ב-Landlords שמחזיקים באלפי דירות ברחבי העיר, יש להם גם את הבעיות שלהם ש-Knock מנסה לפתור. כהן מסביר שהחברה לוקחת מחצית מדמי התיווך המקובלים בעיר, שעומדים על כמה אלפי דולרים לכל עיסקה. אם אתם לוקחים את כמות הדירות שהם מנסים להשכיר, ונעזרים בעובדה שבממוצע כל יום לפחות דירה אחת מחליפה ידיים, מדובר בחיסכון פוטנציאלי לא קטן עבורם (לא שחסר להם כסף, כמו שכבר הבנתם). בנוסף, כהן מתגאה בעובדה שהמערכת של Knock בעצם מביאה את השוכרים הפוטנציאליים מהר יותר לדירות, כך שהן עומדות ריקות במשך פחות זמן: "אין פה Lead שפספסנו כי אנחנו (המתווכים) גרים בג'רזי או גרים רחוק ואין לנו כוח להגיע ולפתוח דירה בצד השני של ניו יורק". ברגע שהדירה הושכרה, המנעול החכם מפורק ועובר לדירה הריקה הבאה.
לבסוף, המשכירים מקבלים גישה לדשבורד שבו הם יכולים לראות בדיוק כמה אנשים התעניינו בדירה, מאיפה הם הגיעו, כמה מהם החליטו לבקר בדירה, כמה מהם החליטו להתקדם בתהליך ההשכרה – וכל זאת במקום לשוחח בטלפון עם מתווכים וכמובן לסמוך על המילה שלהם ועל הטיפול שלהם בדירה. כיום המערכת של Knock מותקנת בלמעלה מ-250 בניינים ברחבי העיר, והיא אחראית על יותר מ-20 אלף סיורים של שוכרים פוטנציאליים ברחבי העיר.
מאיפה יזם ישראלי מגיע עם רעיון לשוק הנדל"ן האמריקאי?
כהן והחברה אמנם פועלים מניו יורק, אבל מרכז הפיתוח של החברה נמצא בישראל, מה שהוביל אותנו לתהות מאיפה ישראלי צעיר מגיע עם רצון להיכנס לשוק הנדל"ן האמריקאי השמרן. כהן מספר שהרעיון הגיע מחוויה גרועה שהוא עבר בעצמו: "עברתי לארצות הברית לעבוד ב-Sygnia, וחיפשתי דירה בחורף", הוא מספר. לדבריו, בין החוויות המפוקפקות שעבר תמצאו המתנה של חצי שעה בשלג למתווך ששכח שיש לו פגישה איתו, מתווך שלא מצא את המפתח לדירה אחרת ונאלץ לבטל את הסיור במקום ועוד.
הקש ששבר את גב הגמל לדבריו, היה בדירה שהוא שוכר עד היום. כשהוא הגיע אליה לסיור מתואם, המתווך איחר כהרגלו, ולאחר חצי שעה של המתנה בלובי, האחראי בלובי של הבניין הציע לפתוח עבורו את הדירה. "ראיתי את הדירה, אמרתי לעצמי שאני רוצה אותה, והייתי צריך לחכות בלובי למתווך אחרי שראיתי את הדירה והחלטתי שאני רוצה… ושילמתי לו 4,000 דולר על התיווך". כהן סיפר על החוויה למכריו הישראליים בניו יורק, וגילה שהם עברו חוויות דומות. "התחלתי לדבר עם נדלניסטים בעיר ואתה מבין שהבעיה שאתה חווה כיוזר היא גדולה אפילו יותר מהצד השני. החיכוך הזה זה משהו שהם חווים כל יום בדירות שהם מעלים לשוק וזה עולה להם הרבה כסף בדמי תיווך, או ימים שבהם הדירה לא מאוכלסת. הבנתי שיש פה ביזנס".
ועכשיו החברה גייסה 5 מיליון דולר
כהן חבר לגיא ישפה (CTO), שהיה המפקד שלו ב-8200, וביחד הם הקימו את Knock ב-2018. היום הם מודיעים על סבב גיוס Seed של 5 מיליון דולר בהובלת Accomplice ו-Boston Seed, ובהשתתפות כמה משקיעים פרטיים עם אייל נבון מ-Hippo. לפני סבב הגיוס הזה, החברה קיימה הגיוס עסקת SAFE, כלומר סוג של הלוואה שהמשקיעים האסטרטגיים שנתנו אותה יכולים להמיר בעתיד למניות בחברה. בין החברות שהשתמשו בשיטה הזאת לגיוס כספים תמצאו את גיטלאב, דרופבוקס וגם עוד חברה קטנה שעשתה שינוי בעולם הנדל"ן, Airbnb.
כשאני שואל את כהן האם החברה הולכת להישאר רק כמוצר ל-Landlords, הוא משיב בשלילה וטוען שכרגע החברה לא יכולה להשקיע מאמצי שיווק באדם הפרטי שרוצה להשכיר את הדירה שלו. "המטרה היא שבסוף אנחנו נהפוך את זה לפלטפורמה. ברגע שנעשה את זה ויהיה עמוד בפלטפורמה שאפשר להעלות תמונות ואת פרטי המנעול, זה משהו שנעשה". עוד הוא מספר כי Knock גייסה 10 מפתחים ישראליים בחודש האחרון. "אלה אנשים שהכרנו אותם באופן ישיר לפני… כשאתה אומר את זה בארצות הברית לא מתלהבים, אבל כשאתה אומר את זה בישראל, מי שמבין, יודע כמה זה קשה".
הגב
22 תגובות על "סטארטאפ ישראלי רוצה לפתור את הבעיה המעיקה של משכירי ושוכרי דירות"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
נראה לי קצת דפוק מה ימנע מהומלסים או מאנשים שרוצים לעשות מסיבה מלהכנס ולעשות מה שבא להם?
זה קצת כמו לשאול למה שנהג אובּר לא יחטוף אותך, או למה שזה לא יקרה בairbnb. אני מניח שיש שם מערכת שבודקת מי הם האנשים לפני.
אתה צודק:) כל לקוח צריך להעלות תמונה שלו וגם להעלות ת.ז. כדי לקבל את הגישה ללכת לראות דירות בעצמו
ובטח יש הגבלת זמן
הפיקדון למצב שהורסים את הדירה
כנראה שבהרשמה יש חתימת חוזה שבמרה של עבירה אתה תשלם קנסות
נגיד פיזית אם תרצה אתה יכול להגיע לדירה של airbnb ולרוקן את כל תכולת הדירה שכוללת טלוויזיות מזגנים מקרר וכו למה זה לא קורה? כי אם זנ יקרה ידעו את מי להאשים והחברה תעמוד מולך משפטית ותפצה את בעל הדירה באופן כספי
אפילו אם תסתום שירותים עם מגבונים בairbnb לפי חוזה אם בעל הבית ירצה הוא יכול לחייב אותך בעלות התיקון
איך אפשר לוודא שמי שבא לראות הוא אדם ישר ולא יהרוס את הדירה / יגנוב דברים / רק רוצה ללכת לשירוצים / יעשה שם מסיבת סמים / עוד מיליון אפשרויות?
ואז שם האפליקציה יוחלף להיות "נוקס-האוט" על הלאנדלורד. שיגלה שכיסחו לו את הדירה.
אבל בטוח יהיו פתרונות אבטחה!
נחמד מאוד, מתאים גם ככלי לאייר בי אנד בי ו ווימדו, וקאוצ'סרפינג. יחד עם מצלמה בחזית הבניין לזיהוי פוטנציאלי של מזיקים.
כבר נכנסתי לדירות airbnb עם אפליקיה לפני כמה שנים, כך שזה כבר קיים.
מה ימנע ממישהו לפלוש לדירה?
בא לי לראות איזה פנטאוז בברלי הילס פתאום
Opendoor עושים את זה כבר כמה שנים
OPENDOOR מאפשרים לך רק לראות וידאו של הדירה, פה אפשר להכנס לדירה חופשי בזמנך הפנוי
נשמע מגניב
רעיון גאוני ובהחלט יכול להצליח בענק.
הפתרון פשוט מאוד, החברה צריכה לקחת דמי מנוי חודשיים כדי לאפשר לך לראות דירה
זה קצת לחנך את השוק, אבל זה לגמרי מקובל אם זה חוסך לך זמן וכסף.
אני מהמר שעוד כמה שנים החברה הזו תהיה היוניקורן הבא.
איך אפשר להשקיע בכם?
בטוח אחד הדברים הלא מאובטחים
חלק מרכזי ב "להראות דירה" זה לענות במקום על שאלות וגם לעשות פעולה בסיסית שמקראת מכירה.
מתווך הוא קצת מעבר למיתלה מפתחת ובהחלט יכול להשפיע על סיכויי המכירה.
כאן יש פתרון טכני לבעיה שהיא טכנית רק בקצה (איך נכנסים לבית).
אבל הכל אפשרי בעידן שבו כסף זול פוגש משקיעים עצלנים.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה
'לענות במקום על שאלות' ו'לעשות פעולות מכירה' אפשר גם בשיחת ווידאו. התפקיד המיותר של המתווך מצטמצם פה עוד קצת (כבר לא צריך שיבוא עם המפתח), וזה מבורך עד מאוד.
אל תדאג – המתווכים יישארו לאנשים שאין להם גרם של כוח או זמן להתעסק בדירה שלהם, וכאלה תמיד יהיו.
פעם הצגת דירה היה מקצוע בפני עצמו. ר' ההופעה של השחקן איאן ביוקנן בסרט Panic Room בדקות הראשונות. גם המינוח ייחודי – emerge…
רק שלא יהפוך להשאלת חדרים ללא תשלום..
זה גרוע לא בגלל גנבות או השמדת רכוש. זה גרוע מסיבה מאוד פשוטה, כל דלת תחייב שידרוג טכנולוגי על מנת להשתמש באפליקציה. מה זה אומר?
שיש חברה שיושבת מעסיקה אנשים שיש להם גישה ישירה לדלתות שלכם ובעצם יכולה לפתוח ולסגור מתי שבה לה.
בואו נדבר על אחוזי פריצה בקרב משתמשי האפליקציה בעוד כמה שנים ונתעורר ביחד.
קראת את הכתבה בכלל?
"ברגע שהדירה הושכרה, המנעול החכם מפורק ועובר לדירה הריקה הבאה."