הצ'ופסטיקס האלו "ממליחים" את האוכל עם חשמל במקום מלח

מחקר חדש הצליח לשנות את הטעם של מאכלים באמצעות צ'ופסטיקס ומעט חשמל

תמונה: Unsplash

לפי נתוני משרד הבריאות, הישראלי הממוצע צורך כמעט פי שניים מהכמות היומית המומלצת של מלח, או ליתר דיוק, נתרן. כעת, מדענים גילו דרך מקורית וחדשה לעזור לכם להפחית בכמות הנתרן, מבלי להתפשר על הטעם המלוח שאתם אוהבים, והם עומדים לעשות את זה עם צ'ופסטיקס.

הסוף ל"תעביר את המלח"?

אחד האבטיפוסים. מקור: Kirin

מי שעומדים מאחורי הפיתוח, שהמחקר סביבו החל עוד ב-2019, הם קבוצת מדענים מאוניברסיטת מייג'י ביפן וחברת Kirin היפנית שמייצרת מאכלים, משקאות וגם תרופות (כן, זו ההיא מהבירה היפנית). הקבוצה חקרה את האפשרות לשימוש באותות חשמליים בעצימות נמוכה, אשר לא משפיעים על הגוף האנושי, אבל כן מסוגלים להשפיע על יונים (ION) כמו של נתרן-כלורי (NaCl), שהוא בעצם מלח הבישול שבו כולנו משתמשים, ומונוסודיום-גלוטומט – ובכך לגרום לטעם האוכל להרגיש עז או חלש יותר.

במסגרת המחקר, 36 גברים ונשים בגילאי 40-65 אשר היו בתהליך של הפחתת נתרן בעבר או בהווה השתמשו בצ'ופסטיקס המחשמלים כדי לנשנש חתיכות ג'ל, האחת מכילה 0.8% מלח, והשניה 0.56% מלח (ג'ל מופחת נתרן, אם תרצו). לאחר מכן, הם התבקשו לדרג את עצימות הטעם המלוח, ולאחר מכן גם התפנו לעשות את אותו התהליך על מרק מיסו מופחת נתרן. תוצאות המחקר מעידות על כך שהטועמים טענו כי הרגישו שהמאכלים מופחתי הנתרן מלוחים פי 1.5 כשהם השתמשו בצ'ופסטיקס. גם במבחן המרק, הטועמים טענו כי השימוש בצ'ופסטיקס הוביל לשיפור במתיקות ובטעם הכללי.

מקור: Kirin

לפי ההודעה של קירין, הקונספט של הצ'ופסטיקים המחשמלים יכול לעבור לעוד כלי אוכל והגשה. עם זאת, אחד החסרונות העיקריים של הקונספט טמון בעובדה שהוא זקוק למקור כוח. לפחות על פי התמונות ש-קירין שיתפו, הצ'ופסטיקס מחוברים לסוללה כלשהי עם כבלים, מה שהופך את העסק לדי מגושם. נכון לעכשיו, בחברה לא מתכננים לשווק את הצ'ופסטיקס, אבל לא נתפלא אם תוצאות המחקר יגרמו למדענים אחרים לנסות ולפתח מכשירים ומתודות דומות כדי לבצע מניפולציות על מאכלים והאופן שבו אנו טועמים אותם – ואולי הדיאטה הבאה שלכם תהיה הרבה יותר קלה.

מקור: Kirin

זוהי אפילו לא הפעם הראשונה שקבוצת החוקרים של פרופסור מיאשיטה (שהיה אחראי גם על פרויקט הצ'ופסטיקס) מתעסקת בטעמים. בסוף השנה שעברה הקבוצה הציגה פרויקט בשם Taste the TV, שמשתמשת בקרוסלה עם 10 טעמים שונים שמרוססים עליה, כך שתוכלו סופסוף ללקק את הטלוויזיה שלכם ואולי לטעום את המנות מהעונה הבאה של מאסטר שף.

עידן בן טובים

נולד עם ג׳ויסטיק ביד. יש לו הרבה יותר מדי גאדג׳טים והרבה פחות מדי זמן פנוי כדי לשחק עם כולם. בעל פטיש לא מוסבר לביצוע קליברציות לסוללות של מכשירים. כשהוא לא עסוק בלכתוב על טכנולוגיה, הוא אוהב לדבר עליה, והרבה

הגב

6 תגובות על "הצ'ופסטיקס האלו "ממליחים" את האוכל עם חשמל במקום מלח"

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

סידור לפי:   חדש | ישן | הכי מדורגים
שד באזמני
Guest

זה מטורף!

מארק ולמן
Guest

!

איציק
Guest

אם המתח נמוך אפשר לחלוטין לפתח צ'ופסטיק נטען עמיד למים בדומה לסטיילוס של סמסונג, שישרוד ארוחה אחת בלי שום בעיה. לאחר מכן הצו'פסטיק עובר לשטיפה וטעינה.

carob
Guest

אולי אפשר לאכול עם סטיילוס

Listonic
Guest

לא הוסבר איך זה עובד

מחכה לעברית
Guest

עוצמה נמוכה. עצימות אינה מילה תקנית לגדלים פיסיקלים.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: