מהנדס רובוטיקה בנה את נשק יום הדין של הצ'יטרים
במקום להשתמש בתוכנת Aimbot, הוא בנה Aimbot חומרתי – והתוצאה כמעט הצליחה לשבור את כל השיאים של הגיימרים הטובים בעולם
אם תשאלו גיימרים מה הסוג המעצבן ביותר של צ'יטרים, מלבד התשובה "כולם", סביר להניח שהם יגידו לכם שהם אלו שמשתמש ב-Aimbots. אלו הם כלים תוכנתיים שבעצם מכוונים את הכוונת של הרובים במשחקי אקשן ומלחמה ישירות אל ראשי האויב בצורה אוטומטית. מעין אוטומציה לניצחון, אם אתם מחשיבים שימוש באמצעים לא לגיטימיים לניצחון. מפתחות המשחקים נלחמות בכל הכוח ברמאים שהורסים לכולם את החוויה, אבל פיתוח חדש ויצירתי של מהנדס רובוטיקה עשוי להיות חסין לכל ההגנות האפשריות.
שובר (כמעט) את כל השיאים
קאמאל קרטר מפילדלפיה עובד ב-HEBI Robotics למחייתו, אבל בזמנו החופשי הוא נהנה מלפתח כל מיני פתרונות רובוטיקה מחומרה זולה במיוחד. הפיתוח האחרון שלו הוא רובוט תוסף לעכבר שמסוגל לזהות, לכוון ולירות על המטרות בדיוק כמעט מושלם – וזה עשוי להיות הסיוט הגדול ביותר של גיימרים.
לצורך הפיתוח, קרטר לא בחר עכבר גיימרים מתוחכם עם חיישני לייזר מדויקים וכפתורים שימושיים, אלא את העכבר הפחות או יותר בסיסי ביותר ש-Logitech יכולה להציע. מסביבו הוא הרכיב מעין פיסת פרספקס מרובעת. לכל פאה הוא הצמיד גלגל קטן שמסוגל לנוע ב-4 צירים, כך שהמתקן יוכל לנוע בכל הכיוונים ובאלכסון בלי חיכוך ושיהוי.
בשביל לבדוק ולשפר את הרובוט, קרטר השתמש בתוכנת אימון יריות בשם Aim Lab. ביומיום, גיימרים משתמשים בה כדי לבדוק ולשפר את הביצועים שלהם ולהשוות אותם אל מול שאר הגיימרים, אבל צ'יטרים גם משתמשים בה כדי לייצר ולבדוק כלי AimBot מעצבנים. כשהוא שיחק בו בעצמו, קרטר דורג באחוזונים הנמוכים ביותר מבחינת ביצועים עם ציון ממוצע של כ-40 אלף נקודות.
קרטר נעזר בראייה ממוחשבת ובנה סקריפט שמסוגל לזהות את הכדורים שבהם אתם אמורים לירות ב-Aim Lab ולהפריד אותם מהרקע. המנגנון שלו מצלם את המסך בכל רגע נתון, צילום המסך עובר לאלגוריתם נפרד שמזהה את הכדורים ולאחר מכן באמצעות סקריפט, הוא מחשב את המרחק של מרכז התמונה (שבה נמצאת גם הכוונת באופן טבעי) מהכדור הקרוב ביותר ואת המסלול הקצר ביותר שהוא יכול לעשות אליו. ברגע שהמנגנון מזהה שהוא נמצא על גבי הכדור, הוא מקליק על העכבר, ויורה בנקודה על המסך.
לדברי קרטר, התהליך כולו ארך כחודשיים של "סבל מתמשך", כאשר החלקים המסובכים ביותר היו להתאים את מהירות התגובה והתזוזה של הרובוט, לצד החלקת התנועות שלו. "שיניתי כל הזמן 3 מספרים עד שהרובוט היה מספיק מהיר", הוא מספר.
התוצאה כנראה הייתה שווה את המאמץ, כי קרטר בעצמו הצליח להשיג 40 אלף נקודות ב-Aim Lab, בעוד אחד הגיימרים הטובים ביותר ב-Valorant הצליח להשיג 94 אלף נקודות, הפיתוח של קרטר הצליח להגיע לציון מטורף של 101,213 נקודות. אחד הגיימרים הטובים ביותר בעולם הצליח להגיע לציון באמת לא הגיוני של 138,944 נקודות, וקרטר רצה לשבור גם את השיא שלו, אבל תוך כדי אחד הניסיונות, אחד המנועים פשוט שבק חיים (לא לפני שהגיע ל-118 אלף נקודות). "בקרב הזה בין בני אדם לרובוטים, בני האדם ניצחו", אמר קרטר.
כרגע, לדבריו, המערכת מסוגל לזהות את המטרות על פי צבע הפיקסלים שלהם, כך שהיא מתאימה במיוחד ל-Aim Lab. האתגר הגדול של קרטר, אם הוא יחליט להמשיך את הפרויקט אי פעם, יהיה להמיר את היכולת הזאת ליכולת לזהות ראשים או לכל הפחות דמויות של אויבים במשחקים תחרותיים כמו Fortnite ו-Call Of Duty Warzone. אז הוא כבר יוכל להשתמש בפיתוח שלו כדי לנצח את הנינג'ות של העולם מבלי שאלו ידעו שהוא מרמה אותן. באם הוא ימשיך בפיתוח, יהיה מעניין לראות האם הוא יצליח לעקוף מערכות הגנה כמו Ricochet של Warzone שמותקנות ברמת הקרנל ומוודאות שהמשתמשים לא מרמים. הקושי הגדול של המערכות האלו כמובן יהיה שהמערכת שולטת פיזית בעכבר, כך שלכאורה למערכות אנטי-צ'יט קשה לזהות אותה. בכל מקרה, עד כמה שאנחנו שונאים צ'יטרים, אנחנו לא יכולים שלא להצדיע לפיתוחים יצירתיים כמו אלו של קרטר.
הגב
10 תגובות על "מהנדס רובוטיקה בנה את נשק יום הדין של הצ'יטרים"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
לא יותר פשוט ליצור דרייבר של עכבר וירטואלי שפועל במקביל לעכבר הרגיל(עושה תיקונים קלים), אם מחברים לווינדוס 2 עכברים פיזיים הוא מציג רק סמן אחד ושתי העכברים שולטים בו.
ונראה לי שהדרך הכי טובה להילחם בבוטים האלה היא לקבוע עוד מקומות רגישים בגוף כמו פגיע בלב או שפגיע מבקומות מסויימים תגרום לנכות זמנית. כמו חוסר יכולת לקפוץ, לעמוד או להרים את הראש ולהסתכל קדימה.
זה ישגע את הבוטים, יכניס אותם ללולאה אין סופית של ניסיון לכוון את העכבר בלי השפעה.
הוא לא מחפש פשוט, הוא מחפש מעניין
מה אפשר לעשות עם מהנדסי אלקטרוניקה…
רק מסבכים דברים
אם הוא כבר מריץ קוד על המחשב שמנתח את הפיקסלים , זה לא קשה להזיז את העכבר לקורדינאטות מסויימות בתוכנה… וגם אם הוא מפחד שזה יזוהה כצ'יט, אפשר לפחות להשתמש בvusb בקר שמדמה את עצמו כעכבר במקום כל המנועים…
מעניין כמה פעמים מתתי בגלל צ'יטרים בכל המשחקים ששיחקתי.
אולי אני לא כישלון כזה גדול בכל זאת
צריך הרבה [אבל באמת הרבה…] זמן פנוי בשביל ליצור דבר כזה…
איך משיגים מספיק זמן פנוי לזה?…
הרעיון יפה הביצוע מדהים אבל זה לא יעבוד
האנטיציטס החדשים מנתחים מה המחשב שלך מריץ בזמן המשחק ולא מחפשים שמות של ציטים מוכרים כמו פעם
(מי שמבין יודע שהציטים החדשים יושבים על ענן ולא פיזית על המחשב) בקיצור כדי שזה יעבוד למשחקים הוא צריך לשדר למחשב אחר בזמן 0ms ושמחשב אחר יפעיל את הרובו-עכבר שלו
לא פרקטי וחסר משמעות אבל פרוייקט גראז חמוד
אם עדיין צריך להריץ בוט כדי להשתמש בבוט הזה אז הוא לא שונה מבוט דיגיטלי לחלוטין.
מיותר.