יש לכם תיאבון להצלחה? תכנית החדשנות הזו מחפשת סטארטאפים ישראליים בתחום הפודטק

תוכנית החדשנות של תאגיד IFF מציעה לסטארטאפים תמיכה של מיטב המומחים בעולמות הפודטק וכלים טכנולוגיים ומדעיים שיסייעו בהאצת הליכי הפיתוח וכן גישה לרשת לקוחות גלובלית (B2B) משמעותית

קדריט תמונה IFF

בשנים האחרונות הטכנולוגיה הפכה לאחד המרכיבים המבוקשים ביותר בכל הקשור לתזונה שלנו. נראה כי המגזר העסקי מסתגל בזריזות לזמנים המשתנים בהם אנו חיים, מתוך הרצון והצורך לספק את צורכיהם של צרכנים תובעניים יותר, בעלי הרגלי מזון בריאים יותר ובעלי מודעות סביבתית גדולה מבעבר. ההתעניינות הרבה לא פסחה גם על תעשיית הפוד-טק הישראלית, אשר הציגה צמיחה אדירה בשנים האחרונות, כפי שמשתקף מההשקעה הגואה בפרויקטים חדשניים בתחום.

פיתוחים בתחום הפודטק מסוגלים, לדוגמה, להאריך את חיי המדף של המזון או להמציא מוצרים חדשניים שיסייעו לשמור על משקל תקין, מאזן סוכר תקין ואפילו בריאות קוגניטיבית. בדומה לסטארטאפים רבים מכל התחומים, גם פה לפעמים צריך לתת להם תמיכה ודחיפה בכיוון הנכון על מנת שישאו פרי.

מרכז החדשנות של תאגיד IFF בישראל מזמין חברות סטרטאפ ומיזמים צעירים בעולמות הפודטק, או עם טכנולוגיות חדשניות אחרות, שביכולתם להביא חדשנות פורצת דרך הרלוונטית להטמעה בתחום המזון, להגיש מועמדות לתוכנית היוקרתית של החברה.

לחברות צעירות ובוגרות

התוכנית מיועדת למיזמים בשלבי בגרות שונים. מי שיזכו להתקבל לתוכנית ייהנו מסיוע מעשי בהאצת הליך הפיתוח, הכוונה אסטרטגית ורגולטורית ביצירת הקשר עם שותף אסטרטגי עולמי בעל 39,000 לקוחות ברחבי העולם. לכל מיזם יותאם צוות מומחים, שילווה אותו ויתמוך בצרכיו.

מה מציעה התכנית? עבור מיזמים חדשניים בשלבים התחלתיים ועבור כאלו המחפשים להקים חברה, ישנה מעבדת החדשנות “FoodNxt” בשיתוף הרשות לחדשנות. המעבדה מיועדת לחברות צעירות שמעוניינות להגיע להוכחת היתכנות (POC) עבור מוצר או טכנולוגיה חדשניים. במקרה של מיזמים בוגרים יותר, ישנה אפשרות להתאים את אופי שיתוף הפעולה לפי צורכי המיזם והאתגרים העומדים בפניו – אם בשיפור התהליך, גימלון (סקייל), ייצור, שיווק ועוד. מעבר להכוונה ולתמיכה אסטרטגית, החברה מעמידה לרשות החברות שיתקבלו את מערך קשרי הלקוחות של IFF, הכולל את תאגידי המזון הגדולים בעולם בכל השווקים המובילים.

אורך התוכנית במעבדת החדשנות הוא שנה, במימון של מיליון שקלים. קיימת אפשרות להארכת התוכנית לשנה נוספת בכפוף לאישור הרשות לחדשנות ו-IFF, ובהקצאת מימון משלים של חצי מיליון שקלים נוסף על מימון דומה שמתקבל מהרשות. חברות שמצטרפות למעבדת החדשנות יכולות (אך לא מחויבות) לעבוד פיזית באתר של IFF בכפר ברוך, ובהתאם לצורכי המיזם יש אפשרות לקבל גישה לאתרים נוספים של IFF בארץ ובעולם.

תאגיד IFF הוא חברה בינלאומית מובילה בתחום הטעם, הריח והתזונה, לתאגיד מעל ל-110 אתרי ייצור ברחבי העולם, מעל ל-100 מרכזי מו”פ ומעבדות אפליקציות (C&A – Creation and Application) ומגוון של 150,000 מוצרים ייחודיים הנמכרים בשנה.

תחומי העניין המרכזיים לסטרטאפים המעוניינים להתקבל לתוכנית:

  • חלבונים חליפיים – מקורות חלבון חדשניים טבעיים וברי-קיימא ליישומים במגוון אפליקציות, טכנולוגיות לייצור והפקה של חלבונים חלופיים מחומרי גלם חדשניים.
  • צבעני מזון טבעיים – איתור ופיתוח מקורות חדשניים וטבעיים לצבעי מזון, רכיבים טבעיים וחדשניים לשימוש כצבעני מזון בעלי תכונות מתאימות לשימוש במגוון מוצרי מזון (איכות, יציבות וכו).
  • חומרים טבעיים להארכת חיי מדף – איתור ופיתוח מקורות חדשניים טבעיים וברי-קיימא לרכיבים מאריכי חיי מדף של מזון, בידוד/הפקה של רכיבים טבעיים וחדשניים לשימוש כמאריכי חיי מדף (אנטי-בקטריאליים אנטי-מיקרוביאליים) בעלי תכונות מתאימות לשימוש במגוון מוצרי מזון.
  • תוספי תזונה ומזון פונקציונלי – איתור מקורות חדשניים וברי קיימא להפקה של חומרים בעלי ערך תזונתי גבוה או מקורות עם תכולה גבוהה של חומרים מקדמי בריאות בתחומים של שמירה על משקל ומאזן סוכר תקינים, בריאות קוגניטיבית, שינה והרגעה, בריאות העור, תזונת האם והתינוק, Healthy Aging ותזונת חיות בית.
  • תחליפים טבעיים בעלי פונקציונליות לממתיקים וממליחים במזון בעלי תכונות מתאימות לשימוש במגוון מזונות ומשקאות (הפחתה בטעמי לוואי, התאמה למגוון אפליקציות ועוד)
  • דיגיטליזציה, פרסונליזציה ותזונה מותאמת אישית – טכנולוגיות חדשניות לניהול והתאמה אישית של צריכת מזון ותוספי תזונה.
  • טכנולוגיות חדשניות וברות קיימא בתחומים הבאים:
    • לעיבוד ולטיפול במגוון רכיבי מזון ובכל שרשרת הייצור, מהפקת הרכיב ועד הוספתו לאפליקציית מזון סופית.
    • לעיבוד וטיפול בחומרי פסולת והסבתם לרכיבי מזון.
    • להעצמת הערך התזונתי והספיגה של רכיבי מזון קיימים.
  • שיטות חקלאיות ירוקות וחדשניות להגברת הייצור של רכיבים פונקציונליים בגידולים, לשיפור של יבולים או חומרים פעילים מסויימים של גידולים שמשמשים בתעשיית המזון.

מתוך כלל המיזמים שיירשמו, 5 ייבחרו להמשיך לשלב הבא של בדיקת נאותות והתאמת המסלול המתאים לשיתוף פעולה.

ההרשמה פתוחה עד יום שני, 30 בנובמבר.

לפרטים נוספים והרשמה

מערכת גיקטיים

גיקטיים, אתר חדשות הטכנולוגיה הגדול בישראל, פועל משנת 2009, ומהווה הבית של קהילת ההייטק, הסטארטאפים והטכנולוגיה בישראל

הגב

הגב ראשון!

avatar
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
Other File Types
 
 
 

* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.

wpDiscuz

תגיות לכתבה: