וידאו: מה צריכים משוחררים טריים מיחידות טכנולוגיות לדעת לפני שמתחילים לחפש עבודה?
משתחררים בקרוב? רוב המראיינים יגיעו אליכם עם דעות קדומות, ונטל ההוכחה הוא עליכם. אז איך תיצרו רושם ראשוני טוב ואיך כדאי להתמודד עם שאלה טכנית קשה? 5 נקודות חשובות שיכינו אתכם לראיון עבודה
להיות יוצאי יחידה 8200 או 81 זה מותג, לטוב ולרע. מבאס להודות, אבל למראיינים יש דעות קדומות על יוצאי יחידות טכנולוגיות: הם מצפים לאנשים שחצנים שחושבים שהם יודעים הכל, ולכן נוטים לפסול אותם אישיותית. סיבות נוספות לדחייה הן חוסר בשלות או חשש שמועמדים מדור ה-Z "יזוזו" מהר.
אבל דעה קדומה היא משהו שאפשר להפריך – ועם הכנה טובה לראיון אתם יכולים להצליח להבליט את הייחוד והכישרון שלכם מבלי להתרסק על הסטיגמה. אז מהי הדרך לייצר רושם ראשוני טוב ולשכנע את המראיינים שאתם יכולים לייצר אימפקט חיובי בחברה שלהם?
על קצה המזלג: מוזר ככל שזה יישמע, אל תתנו לשכר להיות השיקול המרכזי שלכם, והנה טיפ: יש מצב שקיבלתם שאלה שלא מצפים מכם לפתור. אז איך מתמודדים? הנה חמש הנקודות הכי חשובות שיכינו אתכם לראיון המושלם.

הכתבה בחסות Gotfriends
בואו לעבוד בסטארטפים המובילים בישראל ולעשות את האקזיט הבא שלכם.
Gotfriends הינה חברת ההשמה הגדולה בישראל בגיוס לסטארטאפים וחברות הייטק חדשניות.
אנו מחוברים למרבית המשרות הטכנולוגיות שקיימות בשוק בתחומים הכי חמים: Cyber, Medical, אלגוריתמים ועוד (בעיקר לאלו שנמצאות מתחת לרדאר).
צוות מקצועני הגיוס שלנו ידע להתאים לכם את המשרה המדויקת עבורכם ויסייע לכם לחסוך זמן יקר על חיפוש קדחתני בלוחות דרושים הייטק. בנוסף הצוות יסייע לכם במשא ומתן על השכר, על האופציות ועל התנאים הנלווים – אנחנו שמים את המועמדים שלנו במרכז תוך כדי שקיפות, דיסקרטיות וליווי אישי לכל אורך התהליך. אנחנו מסייעים לאלפי מועמדים מידי שנה להתקדם בקריירה (בתפקיד, בתנאים) ועושים זאת במקצוענות ובעיקר עם חיוך.