הסטארטאפ JIT נחשף עכשיו עם גיוס של 38 מיליון דולר כדי לחסוך לצוותי פיתוח התעסקות עם מטלות אבטחה
הסטארטאפ הישראלי פיתח פלטפורמה שרוצה לעזור למפתחים – שהם לא אנשי סייבר – להטמיע בקלות כלי אבטחה במוצר שלהם
חברת הסטארטאפ הישראלית Jit, המפתחת כלי אבטחת מוצר כשירות לארגוני פיתוח, יוצאת היום (ד') ממצב Stealth עם גיוס סבב סיד של 38.5 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן Boldstart והשתתפו בו גם קרנות הענק Insight Partners ו-Tiger Global, לצד משקיעי אנג'ל נוספים.
הופכים את כל ה"חפירה" על אבטחה למה שאתם מבינים – קוד
מפתחים צריכים (או רוצים, או גם וגם) להטמיע כלי אבטחה בזמן פיתוח אפליקציות ענן שלהם. הבעיה היא, שלרוב הם מוצפים בכלים ובידע והמומחיות שכל כלי מצריך לטובת הטמעתו – כך שקל מאוד ללכת לאיבוד בים הסייבר-סייבר-סייבר הזה. כאן נכנסת לתמונה Jit.io, שלוקחת את ידע הסייבר הנדרש, והופכת אותו ל"מתכונים" פשוטים בשפה שאותה המפתחים מבינים הכי טוב – קוד.
כך יכולה ג'יט לתת למפתחים לקחת אחריות על אבטחת כל רבדי התוכנה החל משלב הפיתוח ועד ההרצה בענן, מבלי להשקיע זמן רב ללמוד ולתחזק את הידע וכלי האבטחה השונים. "הפלטפורמה של ג'יט מאגדת את כלל הכלים הפופולריים ביותר במקום אחד, עם תפעול שוטף ופשוט, ללא צורך במומחיות בתחום האבטחה ומתכללת לציון אבטחת מידע שארגון הפיתוח יכול לשפר בצעדים גמישים וקטנים באותו האופן שהוא משפר את האפליקציה אותה הוא בונה", אומר ה-CTO של החברה ואחד המייסדים דוד מלמד.
ג'יט מציעה גישה המרפררת ל-MVP, רק ברמת האבטחה ומציעה למפתחים להתחיל עם MVS (או Minimum Viable Security) על ידי הטמעת כלים שיאפשרו הגנה בסיסית למוצר שלהם – שעליה יוכלו לבנות ולהוסיף כלים נוספים בעתיד. ג'יט מאפשרת לכם להתחבר לפלטפורמה שלה, ומשם תוכלו להטמיע בקלות את הקוד של הכלים הללו כדי להגן על הקוד, התשתית שלכם וקטגוריות נוספות שיתווספו בעתיד כמו הגנה על פייליין ה-CI/CD שלכם ועל כלים צד ג' שבהם אתם עושים שימוש.
מלמד אומר בשיחה איתנו כי לדעתו היתרון המשמעותי של הפלטפורמה שפיתחו הוא שהיא מאפשרת לצוותי הפיתוח את הכלים להתמודד עם בעיות האבטחה ומתאים עצמו לשיטות העבודה של המפתחים ללא דרישה להתמחות בתחום האבטחה או השקעת שעות רבות באבטחת התוכנה. "כל ארגון פיתוח יכול לבחור מתוך מגוון 'מתכוני' אבטחה שונים – בסיסיים ומתקדמים – בהתאם לצורכי הארגון, ולהטמיע אותו במספר צעדים פשוטים, כבר מהשלב הראשוני של פיתוח התוכנה", הוסיף.
ג'יט נוסדה ב-2021 על ידי מלמד, אבירם שמואלי (CPO) ושלושת מייסדי FXP – גיל צימרמן, רון זלקינד וצחי שפסה. לחברה 37 עובדים, מתוכם 35 במרכז הפיתוח שלה שבתל אביב.
הגב
3 תגובות על "הסטארטאפ JIT נחשף עכשיו עם גיוס של 38 מיליון דולר כדי לחסוך לצוותי פיתוח התעסקות עם מטלות אבטחה"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אחלה רעיון! בהצלחה
מעולה. מבעירים את הקרקע מתחת סטארט אפים מיותרים שלא מצליחים להתעלות על קוד פתוח, כמו ספקטרלים למיניהם. בהצלחה ותעשו סדר!
עוד אחד מתוך 400 סטארטאפים שעושים אותו דבר. בחנתי הרבה ובסוף קנינו סניק. לא מדהים אבל התקנה און ליין בלחיצת כפתור, מחובר לגיט, ויוצר PR אוטומטי כל פעם שיש עדכון אבטחה ובנוסף עושה קוד אנלסיס (כביכול) עם המלצות לתיקון כל פעם שמישהו דוחף משהו לקוד.
סביר בשביל שנוכל להגיד ללקוחות שיש לנו כלי כזה בשביל הכסת"ח.