iTunes בדרך לישראל – מעט מדי, מאוחר מדי [דעה]
הגעתה של אייטונז לישראל צפויה להתקל במגוון מתחרים שניצלו את השנים האחרונות וביססו עצמם בשוק המקומי. אפל בחרה להכנס לשוק הישראלי באיחור ויש לזה מחיר
הבוקר (ג’) התבשרנו שחנות הורדת המוזיקה המפורסמת של אפל, אייטונז, נמצאת בדרכה לארץ הקודש והחברה מנהלת מו”מ מתקדם עם חברות התקליטים המקומיות. כשאייטונז הוצגה לראשונה ב-2003 היה זה פתרון מתבקש לאחר שחברות התקליטים בעולם ספגו פגיעות קשות בהכנסותיהן בעקבות חדירת פורמט ה-MP3 בסוף שנות ה-90.
סטיב ג’ובס זצ”ל הבין והראה לעולם שהפתרון לפיראטיות הוא חווית משתמש, נוחות ההורדה וזמינות המוזיקה. מבחר אינסופי, קליק אחד והשיר אצלך. כמובן שגם האייפוד הסקסי תרם לא מעט לכך, מה שאי אפשר לומר על נגן האייטונז למחשב שנחשב לארכאי ואפור (תרתי משמע) אך למרות זאת הוא אחד הנגנים הנפוצים בעולם. בהעדר הסכמה של תעשיית המוזיקה הישראלית על אסטרטגיה דיגיטלית משותפת והקמת חנות מרכזית לממכר קבצי מוזיקה, פסחה עלינו מהפכת הדיגיטל של הורדת השירים ומלבד חברות בודדות כמו NMC ו-iMusic שהפעילו חנויות להורדת שירים מתוצרתן בלבד, נוצר בישראל ואקום שהיווה כר פורה להורדות פיראטיות.
כשאין אלטרנטיבה ראויה, הפיראטיות משגשגת
למרות מה שנהוג לחשוב, צרכני המוזיקה בישראל הורידו מוזיקה לא חוקית מפני שלא היתה להם אלטרנטיבה צרכנית, דיגיטלית, חוקית וסבירה. מחירי הדיסקים הגבוהים והעובדה שחייבים לקנות דיסק שלם בשביל שיר אחד הם דרישה לא סבירה לישראלי שלא אוהב לצאת פראייר.
לקראת תום העשור הקודם החלו לפרוח בעולם שירותי הסטרימינג שסיפקו אפשרות להאזנה למאגר עצום של מוזיקה ללא הגבלה תמורת מנוי חודשי קבוע. שירותים אלה נחשבים לדור הבא של שירותי המוזיקה ובבוא היום יחליפו את הורדת הקבצים המסורבלת (לעומת הסטרימינג) ובעיקר היקרה. בעלות של 9 שירים להורדה באייטונז, מנוי על שירות סטרימינג כמו Spotify יכול להאזין למעל 15 מיליון שירים ללא הגבלה.
בשנת 2010, הושק בישראל שירות הסטרימינג הראשון Youzik וכמה חודשים אחריו הושק שירות Musix של חברת פלאפון. עלייתם של שירותי הסטרימינג בישראל התחילו לצמצם את הוואקום שנוצר פה מעל לעשור ובעצם גרמו לישראל לדלג מעל שלב הורדת הקבצים החוקיים.
בשנת 2011 הצטרפו ל- Musix גם שירות הסטרימינג “ווליום” של חברת סלקום וגם שירות הסטרימינג וההורדות של אתר “וואלה!”. בעוד ששירותי הסטרימינג של חברות הסלולר פורחים, שירות ההורדות של “וואלה!”, למרות שהינו שירות בעל מבחר גדול וכולל את רוב חברות התקליטים הישראליות והבינלאומיות, עדיין לא מצליח להפוך לגורם משמעותי במכירת מוזיקה דיגיטלית בישראל. הבעיה, ככל הנראה, אינה בשירות כי אם בשוק הישראלי שלאורך למעלה מעשור מצא אלטרנטיבות להורדת מוזיקה.
שירות אייטונז שיכנס לישראל ימצא מתחרים עם מערכי שיווק חזקים שמבינים את הצרכן הישראלי כמו שאף אחד מקופרטינו לא יבין וצרכנים שמודל ההורדות החוקי זר להם ובוודאי יקר להם, כרבע מיליון מהם כבר מנויים לשירותי סטרימינג, חלק לא מבוטל מהם צורכים את המוזיקה שלהם ביוטיוב והשאר, לצערנו, עדיין מורידים מוזיקה בצורה בלתי חוקית. ועל זה נאמר: מעט מדי, מאוחר מדי.
הגב
7 תגובות על "iTunes בדרך לישראל – מעט מדי, מאוחר מדי [דעה]"
* היי, אנחנו אוהבים תגובות!
תיקונים, תגובות קוטלות וכמובן תגובות מפרגנות - בכיף.
חופש הביטוי הוא ערך עליון, אבל לא נוכל להשלים עם תגובות שכוללות הסתה, הוצאת דיבה, תגובות שכוללות מידע המפר את תנאי השימוש של Geektime, תגובות שחורגות מהטעם הטוב ותגובות שהן בניגוד לדין. תגובות כאלו יימחקו מייד.
אתיקה בסיסית? נותנים לבעל שירות מתחרה לכתוב? הזוי. לגמרי. לא ציפיתי מניוזגיק. אפילו לא גילוי נאות.
מה אתה רוצה? כתוב מתחת לטור בדיוק מה הוא עושה…
אלון, עדכן את קורות החיים שלך. ייתכן שתצטרך אותם בקרוב [דעה]
הבעיה של וואלה לא בשרות?
אני לא בטוח :
http://blog.n00b.co.il/?p=1845
אלון לוין, חפש כבר עכשיו משהו אחר לעסוק בו, כי שירות המוסיקה שבו אתה עובד, ששכחו לפרסם כי הוא לא מעניין אף אחד בסלקום. יסגר חודש אחרי שתהיה חנות איטיונס בישראל.
שום חנות מוסיקה דיגיטלית בישראל ושום שירות סטרימינג הזוי, לא יחליפו מכונה משומנת וחכמה של מכירת תוכן – כן, תוכן
חבל שאת זה יבינו בארץ לאחר כניסת השירות של אפל ולא לפני 5 או 10 שנים.
רק תזכרו את רוני בראון, מנכל הליקון שהספיד את איטיונס וביטל במחי יד מכירת מוסיקה באינטרנט – כי זה משהו שיתחסל תוך שנה שנתיים
איפה הוא היום ואיפה אפל היום